اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  سمنان

لزوم استفاده از توانمندی‌ استان‌های دخیل در جشنواره ملی ایل سنگسر

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان‌های دخیل در برگزاری جشنواره ملی ایل سنگسر به‌صورت مطلوب استفاده شود.

لزوم استفاده از توانمندی‌ استان‌های دخیل در جشنواره ملی ایل سنگسر

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، حبیب‌الله خجسته‌پور ظهر امروز در جلسه هماهنگی برگزاری نخستین جشنواره ملی ایل سنگسر اظهار کرد: توجه به گردشگری و مقوله توسعه این صنعت، نیاز امروز کشور محسوب می‌شود و اتفاقات و اقدامات مطلوبی در این حوزه در حال انجام است.

وی ادامه داد: امسال برگزاری هفت رویداد در کشور مشخص شده و در برگزاری هر رویداد چند استان دخیل هستند که این امر نشان‌دهنده این موضوع است که این رویدادها باید به‌خوبی معرفی و شناسانده شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه یکی از این رویدادها معرفی ایل سنگسر است که باید به‌صورت مطلوب و ارزنده برای مردم ایران اسلامی شناسانده شود، افزود: مسیر ایل سنگسر به‌نوعی یادآور مسیر جاده ابریشم و محل گذر تجار و بازرگانان است و همین امر که طولانی‌ترین مسیر کوچ را دارد، می‌تواند برای کسانی که میراث معنوی تاریخ و تمدن ما را دنبال می‌کنند، قابل‌توجه و ارزشمند باشد.

خجسته‌پور اضافه کرد: ایل سنگسر از مزیت‌ها و ظرفیت‌های بسیار متعددی برخوردار است که مسیر کوچ، صنایع جانبی و محصولات لبنی که برندی خاص و ویژه محسوب می‌شود، صنایع‌دستی و سبک و سیاق زندگی ازجمله این ویژگی‌ها است.

وی بیان کرد: علاوه بر اینکه به‌واسطه این رویداد باید بقیه ظرفیت‌های استان سمنان معرفی شود، نیاز است تا محوریت برگزاری این جشنواره بر زندگی عشایری تمرکز داشته باشد.

توجه به سبک زندگی عشایری در جشنواره ملی ایل سنگسر

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان تصریح کرد: سبک زندگی عشایری و ویژگی‌های خاص آن، باید در برگزاری این جشنواره موردتوجه ویژه قرار گیرد و در ارائه غذاها نیز از غذاهای محلی این ایل و همچنین برای اسکان نیز در صورت امکان از سیاه‌چادر استفاده شود.

خجسته‌پور عنوان کرد: باید از تجربه متخصصان امر و همچنین برگزارکنندگان جشنواره‌های این‌چنینی در استان‌های هم‌جوار، برای رفع نواقص و کمبودها استفاده کرد.

وی گفت: باید از روش‌های سنتی ازجمله بیلبورد و پرتابل، نشریات و روزنامه‌ها و همچنین ظرفیت‌های جدید چون فضای مجازی، برای اطلاع‌رسانی این امر بزرگ به‌صورت ویژه استفاده شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان تأکید کرد: از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان‌های دخیل در برگزاری این جشنواره به‌صورت مطلوب استفاده شود و حضور گروه‌های آئینی از عشایر استان‌های هم‌جوار می‌تواند در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره بسیار مؤثر واقع شود.

خجسته‌پور ادامه داد: استاندار سمنان نیز تأکید دارد که از تمام توان و ظرفیت‌های موجود در این استان برای برگزاری هرچه بهتر جشنواره  ملی ایل سنگسر استفاده شود.

وی افزود: استان سمنان از ظرفیت مسافران و گردشگران بسیار زیادی برخوردار است که باید با شناساندن و معرفی جاذبه‌های استان، ماندگاری این افراد را افزایش دهیم که برگزاری چنین جشنواره‌هایی در تحقق این امر می‌تواند بسیار مفید باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی به‌صورت تمام‌قد برای توسعه محور گردشگری این استان پای‌کار خواهند بود، تصریح کرد: متقابلاً مردم استان سمنان و کسانی‌ که در این جشنواره شرکت می‌کنند، نیز می‌توانند از ظرفیت‌های گردشگری استان‌های هم‌جوار اطلاع پیدا کنند.

خجسته‌پور خاطرنشان کرد: از ظرفیت و توان بخش خصوصی و فعالان گردشگری استان سمنان در برگزاری هرچه بهتر جشنواره  ملی ایل سنگسر استفاده شود.

ایل سنگسر بزرگ‌ترین کوچ‌راه جهان را طی می‌کند

منصور بیرقی، دبیر نخستین جشنواره ملی ایل سنگسر نیز در این جلسه با بیان اینکه ایل سنگسر بیش از دو هزار و 500 سال قدمت دارد، اظهار کرد: این ایل بالغ‌بر یک‌هزار و 500 کیلومتر کوچ‌راه از طالقان تا طبس را طی می‌کند که بزرگ‌ترین کوچ‌راه دنیا است.

وی با بیان اینکه ایل سنگسری دارای زبانی غنی و مستقل است که ارزش بسیار فراوانی دارد، ادامه داد: در حوزه غذا و صنایع‌دستی و محصولات لبنی، ایل بزرگ سنگسر فعالیت بسیار مطلوب و ارزشمندی دارد.

دبیر نخستین جشنواره ملی ایل سنگسر با اشاره به اینکه سیاه‌چادر عشایری یکی از نمادهای ایل سنگسر است که از تولید، اقامت و بقیه فعالیت‌ها در این چادر انجام می‌شود، اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی ما در این جشنواره، معرفی ظرفیت‌های بسیار ارزشمند و غنی ایل سنگسر و برندسازی محصولات این ایل بزرگ است.

بیرقی بیان کرد: اجرای بازی‌های بومی و محلی، پیاده‌روی خانوادگی، ورزش اسب‌دوانی، مسابقات آفرود، جشنواره غذا و اجرای جنگ‌های شبانه و سرگرمی ازجمله برنامه‌های در نظر گرفته شده برای جشنواره ایل سنگسر است.

به گزارش فارس؛ دبیرخانه جشنواره ملی ایل سنگسر با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان، معاونان گردشگری استان‌های تهران، قزوین، قم، مازندران و البرز و جمعی از مسؤولان در اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان افتتاح شد.

 جشنواره ملی ایل سنگسر از 22 تا 24 آبان‌ماه امسال در شهرستان مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/2568/س/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول