به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل روابط عمومی از سازمان جهاد کشاورزی مشهد، فهیمه طاهری بیان کرد: حشرات سن به دانه های گندم در حال رشد حمله می کنند و بهه همراه بزاق خود آنزیم های پروتئولتیکی را به داخل دانه تلقیح می کنند.
مسؤول حفظ نباتات جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: فعالیت پروتئولتیکی آنزیم های موجود در آرد گندم سن زده در خواص فیزیکی خمیر و پخت آن آشکار می شود، در اثر فعالیت آنزیم پروتئاز ساختمان گلوتن را می شکند و در اثر آن خمیر نرم می شود که یک اثر تضعیفی برگلوتن را نشان می دهد و خمیر تهیه شده از چنین آردی کیفیت لازم را ندارد.
طاهری در ادامه افزود: با توجه به اینکه سن گندم یکی از عوامل خسارت زا بوده و موجب کاهش عملکرد می شود و اینکه سن غلات در دو مرحله سن مادر و پوره خسارت ایجاد می کند، بنابراین کارشناسان شبکه مراقبت با رصد و کنترل مستمر مزارع و اطلاع رسانی به موقع به کشاورزان و در نتیجه مبارزه در زمان مناسب سهم به سزایی در تولید و تحویل گندم پاک و عاری از سن زدگی دارند.
مسؤول حفظ نباتات جهاد کشاورزی مشهد ابراز کرد: در سال گذشته ۵۰هزار و ۷۷۰ تن گندم پاک با ۲۷ صدم درصد سن زدگی تحویل سیلو شد که این بیانگر تلاش و همت مسؤولان و کارشناسان شبکه مراقبت است که این دستاورد گامی موثر در حرکت اقتصادی کشور به سمت خودکفایی در گندم مورد نیاز تولید نان و امنیت غذایی آحاد جامعه می باشد.
انتهای پیام/ 70071