اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قزوین

121 هسته و واحد فناور در «پارک علم و فناوری استان قزوین» مستقر هستند

رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته امسال هدف گذاری شده تا واحدهای فناور و دانش بنیان به 2 برابر تعداد فعلی برسند که این موضوع نیازمند همراهی دستگاه های اجرایی و اختصاص فضای فیزیکی لازم می باشد.

121 هسته و واحد فناور در «پارک علم و فناوری استان قزوین» مستقر هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری شده، توجه، همراهی و حمایت از مجموعه های دانش بنیان بیش از پیش باید در دستور کار قرار گیرد. مجموعه ای هایی که با تکیه بر ظرفیت، ایده و توان جوانی مدیران خود در مسیر رقم زدن اتفاقات ارزشمند در بخش های مختلف برای جامعه امروز گام برمی دارند. بر این اساس نیز می بایست دستگاه های اجرایی ضمن کسب اطلاع و آگاهی دقیق از زوایای مختلف این بخش مهم در پویایی کشور، به اجرای طرح های موثر در تحقق و پیشبرد اهداف تعیین شده در این حوزه بپردازند.

در این رابطه مصطفی مافی رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از شکل‌گیری پارک علم و فناوری استان قزوین 10 سال گذشته و امروز می‌توانیم اعلام کنیم دوره توسعه قزوین آغاز شده و در صورت تحقق پروژه‌های پارک علم و فناوری، پارک علم و فناوری قزوین به توسعه مدنظر دست خواهد یافت.

وی افزود: در شرایط فعلی ۱۲۱ هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری استان قزوین مستقر شده اند و از این تعداد ۳۳ شرکت دانش بنیان، فعال می باشند.

مافی تصریح کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته امسال هدف گذاری شده تا واحدهای فناور و دانش بنیان به 2 برابر تعداد فعلی برسند که این موضوع نیازمند همراهی دستگاه های اجرایی و اختصاص فضای فیزیکی لازم می باشد.

رئیس پارک علم و فناوری استان خاطرنشان کرد: طی یک سال و نیم گذشته پذیرش پارک تکمیل شده و امروز ما با کمبود فضا روبرو هستیم و بیش از 50 شرکت‌ در صف قرار دارند.

وی ادامه داد: با توسعه زیرساخت‌های فناوری می توان به تحقق توسعه در سایر بخش ها امیدوار شد و در این راستا ما تلاش می کنیم زیرساخت‌های لازم را ایجاد کنیم.

مافی بیان کرد: ظرفیت های بخش خصوصی باید جدی گرفته شود چراکه باور داریم هر زمان که بخش خصوصی وارد میدان شده رو به جلو حرکت کرده ایم و اگر بنا داریم زیست‌بوم نوآوری در استان شکل بگیرد باید از توان بخش خصوصی استفاده کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان تصریح کرد: مطابق برنامه های تدوین شده حمایت و تقویت شرکت‌های دانش‌محور و فناور با تاکید بر ارتقاء سطح فناوری صنایع استان از طریق توسعه همکاری‌های ملی و بین‌المللی، تسهیل فرآیند تجاری‌سازی و نقش‌آفرینی موثر در زیست‌بوم نوآوری، برای سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ در دستور کار قرار دارد.

وی در ادامه به اقدامات پارک علم و فناوری طی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی مرکز نوآوری چشمه نور ایران، طراحی و تجهیز و افتتاح نمایشگاه دائمی محصولات واحدهای فناور پارک علم و فناوری، راه‌اندازی شبکه نوآوری استان، راه‌اندازی سامانه جامع فرایندهای پارک و تدوین شناسنامه تمام فرآیندها، تصویب و راه‌اندازی مرکز نوآوری گیربکس ایران و آغاز عملیات اجرایی و محتوای آن، راه‌اندازی مرکز مالکیت فکری و مرجع ثبت اختراعات، راه‌اندازی کانون‌های شکوفایی خلاقیت در شهرستان‌های استان، راه‌اندازی اولین مرکز رشد اقماری استان در شهرستان آبیک اقداماتی بوده اند که تا کنون به انجام رسیده اند.

مافی خاطرنشان کرد: افزایش 3 برابری اعتبارات هزینه‌ای، تصویب طرح جامع پارک علم و فناوری قزوین، تصویب بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل قانون بودجه‌ای ۱۴۰۰ برای شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور، انعقاد ۹ موافقت‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با رقم بیش از ۱۷ میلیارد تومان از دیگر اقداماتی بوده که صورت گرفته است.

رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: تا سال ۱۴۰۲ برنامه ریزی کرده ایم که میزان ۷۵ درصد بودجه پارک را از محل درآمدهای اختصاصی تامین کنیم و این موضوع به کاهش  وابستگی پارک به بودجه‌های دولتی منجر می شود.

وی افزود: در حالی که صندوق پژوهش و فناوری باید طی 10 سال گذشته در استان قزوین راه‌اندازی می‌شد، در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون ۱۱ میلیارد تومان حمایت مالی از این مجموعه ارائه شده است.

مافی در ادامه بیان کرد: الموت یکی از قطب های گیاهان دارویی کشور قلمداد می شود و می توان با راه‌اندازی مرکز مرتبط با این حوزه که به ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد آن را به یکی از مراکز هایتک تبدیل کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان با اشاره به روند راه اندازی پردیس فناوری آبیک گفت: با راه‌اندازی پردیس آبیک حدود ۱۵ هکتار زمین تحویل پارک علم و فن آوری شد و  بر اساس سند آمایش علم و فناوری استان، با آغاز فعالیت این مجموعه، جزو استان‌های برتر کشور می شویم.

همچنین در جریان بازدید از مرکز رشد هنر و صنایع خلاق که در سرای سعدالسلطنه مرکز رشد هنر و صنایع خلاق در حال احداث می باشد، گفت: با راه اندازی این مجموعه در سه ماه آینده، ۱۶۰ فرد دارای ایده در این مجموعه مستقر می شوند.

مافی تصریح کرد: با رایزنی های انجام شده معاونت علمی برای این پروژه مبلغ 3 میلیارد تومان اختصاص داده و ما امیدواریم در سه ماه پیش رو اجرای اصلاحات این مجموعه به پایان برسد.

وی اضافه کرد: ایده‌های فرهنگ و هنر که از ظرفیت اقتصادی شدن برخوردار هستند در خانه خلاق مورد حمایت قرار می گیرند و در حد توان از طرح های هنرمندان حمایت خواهیم کرد.

مافی همچنین در جریان بازدید همراه خبرنگاران از مجموعه شهید بهشتی که در شهر صنعتی البرز واقع شده، گفت: با توافق صورت گرفته بین سپاه، معاونت حقوقی سپاه، معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک علم و فناوری استان قزوین مجموعه 3 هکتاری شهید بهشتی سپاه تجهیز کارگاهی شد تا تولیدکنندگانی که به سوله صنعتی نیاز دارند در سوله‌هایی که بازسازی شده اند، استقرار پیدا می کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان در بازدید از مرکز نوآوری گیربکس نیز اظهار کرد: دانشگاه به عنوان بستری برای تولید علم مطرح می باشد و با ارائه ایده از سوی نخبگان، ایده آنان در مرکز رشد مورد پذیرش قرار می‌گیرد.

وی افزود: در مرکز مستقر در شرکت نیرومحرکه که علاوه بر سرمایه گذار بودن، خریدار محصولات تولید شده نیز هستند و این موضوع می تواند در رفع دغدغه های بسیاری مجموعه های دانش بنیان که در مساله فروش مشکل دارند، موثر باشد.

انتهای پیام/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول