اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قزوین

ضرورت اندیشیدن تمهیدات لازم برای مقابله با حوادث احتمالی طبیعی در بخش کشاورزی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: با توجه به احتمال بروز حوادث طبیعی مانند سیلاب‌ و یا سرمای بهاری در ماه‌های پیش‌رو بایستی از هم اکنون تمهیدات و هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های مربوطه اندیشیده شود.

ضرورت اندیشیدن تمهیدات لازم برای مقابله با حوادث احتمالی طبیعی در بخش کشاورزی

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، مجید اسماعیلی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در چهارمین کارگروه اصلی خشکسالی، سرمازدگی و سایر مخاطرات بخش کشاورزی که پیش از ظهر امروز با حضور اعضای کارگروه در مجموعه باغستان این سازمان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: تامین امنیت غذایی و پایداری در تولید با حفظ منابع آب و خاک، محیط زیست و سلامت محصول وظیفه جهاد کشاورزی است که بایستی توجه ویژه به آن شود.

وی به اقدامات کارگروه فرعی تخصصی خشکسالی و سرمازدگی در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت:  تشکیل چهار جلسه کارگروه، تهیه بولتن پاییزه هواشناسی کشاورزی، ارسال طرح جامع خطرپذیری برای تهیه طرح جامع محلی یا استانی، پیش‌یابی کوتاه مدت وضعیت هوا با هماهنگی اداره کل هواشناسی، پایش و رصد توانمندی‌ها، امکانات موجود و چگونگی وضعیت شهرستانهای تابعه و ایجاد کارگاه‌های آموزشی در راستای افزایش آگاهی و توسعه فرهنگ و صنعت بیمه محصولات کشاورزی از مهمترین اقدامات این کارگروه بوده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مهمترین چالش مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی را عدم تامین و تخصیص منابع ذکرکرد و گفت: عدم تخصیص به موقع و صد درصدی منابع و تفاوت زیاد در تخصیص اعتبارات مصوب بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش‌ها به طوریکه علیرغم پیگیری‌ها تاکنون مبلغی برای مدیریت پیشگیری از بروز خسارات آفات پرخطر که مبالغ خسارت آن‌ها کمتر از بلایای طبیعی نیست، تخصیص نیافته است.

اسماعیلی آفات مهم و پرخطر استان با توان خسارتزایی بالا و در حد بحران را ملخ مراکشی، سن غلات، مگس زیتون، زمجره مو، بیماری زوال انگور، کرم خراط و آفت قرنطینه‌ای داخلی مگس میوه و سایر آفات قرنطینه ای خارجی ذکر کرد.

گفتنی است؛ اهمیت ترویج بیمه محصولات کشاورزی، تخصیص اعتبار برای آفات و ملخ، فرونشست زمین و لغزش‌آن، میزان بارش و مقایسه ماهانه و فصلی سال زراعی جاری با بلند مدت، جذب اعتبارات خشکسالی و همچنین تغییر اقلیم ناشی از گازهای گلخانه‌ای از مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست تخصصی بود.

انتهای پیام

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول