اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

برگزاری جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تاجیکستان + تصاویر

مراسم چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در شهر «دوشنبه» با حضور جمع کثیری از مقامات و شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تاجیکستان، سفرا، دیپلمات‌ها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی مقیم این کشور برگزار شد.

برگزاری جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تاجیکستان + تصاویر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، مراسم چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و روز ملی ایران در شهر «دوشنبه» با حضور «دلیر جمعه» وزیر انرژی و منابع آب تاجیکستان و رئیس طرف تاجیک کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، سایر مقامات و شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تاجیکستان، سفرا، دیپلمات‌ها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی مقیم این کشور برگزار شد.

این مراسم با پخش سرود ملی ایران و تاجیکستان آغاز شد و سپس «علیرضا حقیقیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از حضور میهمانان در این مراسم گفت: 45 سال پیش در دوران نظام دو قطبی، ملت سرافراز ایران به رهبری و زعامت بزرگمرد تاریخ بشریت، حضرت امام خمینی (ره) و با «شعار استقلال – آزادی – جمهوری اسلامی»، رژیم ستمشاهی وابسته به غرب و حاکم بر ایران را سرنگون کرد و حق تعیین سرنوشت خود را بدست گرفت. پس از آن نظام استکبار شرق و غرب با انواع دسیسه و توطئه، از جمله بکارگیری گروهک‌های مزدور تروریستی و انجام کودتا، تحمیل 8 سال جنگ  و اعمال انواع تحریم‌های ظالمانه تلاش کرد، مانع دستیابی مردم ایران به اهدافشان شود.

وی ادامه داد: اما مردم غیور و مقاوم ایران، تحت رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، با تکیه بر توان خود و استعدادها و ظرفیت‌های داخلی، علیرغم وجود تحریم‌های ظالمانه، توانستند قله‌های پیشرفت را فتح کرده و دستاوردهای فراوانی را در جهت خودکفایی در عرصه‌های مختلف و به‌ ویژه در حوزه‌های علمی، صنعتی، دفاعی، فناوری‌های نو و انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای کسب نمایند.

حقیقیان با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف و به‌ خصوص علمی و فناوری، اظهار داشت: در حال حاضر فعالیت بیش از 7500 شرکت دانش‌بنیان در اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران، سبب عرضه بیش از 18 هزار محصول فناورانه در حوزه‌های فناوری مختلف، از جمله مواد شیمیایی، الکترونیک، تجهیزات پیشرفته صنعتی، فناوری اطلاعات، دارو و مواد غذایی شده است. همچنین ایران در عرصه فناوری فوق‌پیشرفته فضایی، با پرتاب موفق ماهواره‌بر «سیمرغ» ایرانی به فضای لایتناهی، به جایگاه هشتمین کشور برتر دنیا در این عرصه دست یافته است. ماهواره‌بر سیمرغ، اخیراً در جدیدترین پرتاب خود موفق شد برای اولین بار چندین ماهواره را به طور همزمان در مداری با ارتفاع کمینه 450 کیلومتر و ارتفاع بیشینه 1100 کیلومتری تزریق کند.

وی با بیان اینکه «ایران صاحب یکی از کهن‌ترین تمدن‌های بشری در طول تاریخ است»، تصریح کرد: به این دلیل از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای رشد و گسترش گردشگری برخوردار بوده و بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران جزو ده کشور اول جاذبه‌های باستانی و تاریخی می‌باشد و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی در جهان را دارا است.

سفیر ایران در بخش دیگری از سخنرانی خود به تبیین نقش و جایگاه زنان ایرانی پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه‌های دینی و ارزش‌های تمدنی خود، به جایگاه والای زنان معتقد بوده و همواره برحفظ کرامت و منزلت آنان تأکید داشته است. در حال حاضر زنان ایران در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، علمی، ورزشی و هنری فعالانه و آزادانه ایفای نقش می‌نمایند. ۵۵ درصد دانشجویان، ۴۰ درصد پزشکان و ۳۳ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های ایران را زنان تشکیل می‌دهند.  در سال گذشته سهم زنان ایران در حوزه ثبت اختراعات بین‌المللی، از 16 درصد به 21 درصد افزایش یافته است.

حقیقیان در ادامه اظهار داشت: در چارچوب رویکرد مستقل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و نیز استفاده هوشمندانه از تغییرات در نظام جهانی، ایران، به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، بیش از پیش به یک کنشگر فعال، مستقل و تأثیرگذار مبدل شده است. جمهوری اسلامی ایران خواهان ایجاد روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی متوازن و متناسب، با همه کشورها و به ویژه همسایگان و کشورهای همجوار بوده و بر تنش‌زدایی و تأمین امنیت دسته‌جمعی در منطقه، حل بحران‌های منطقه‌ای و مبارزه با اقدامات تروریستی تأکید دارد.

جمهوری اسلامی ایران در سیاست کلان خود، همواره مخالف دخالت بازیگران فرامنطقه‌ای در مسائل منطقه بوده و بر استفاده و تقویت سازوکارهای منطقه‌ای تأکید دارد. برقراری عدالت و برابری در نظام بین‌المللی و مبارزه با تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه یک‌جانبه آمریکا علیه ملت‌ها، از جمله راهبردهای اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

وی وضعیت کنونی افغانستان را که همسایه ایران و تاجیکستان است، ناشی از اقدامات مخرب آمریکا و متحدانش طی 20 سال اشغالگری دانست و اظهار داشت: مهاجرت میلیون‌ها شهروند افغانستان که کشور من، میزبان بیش از 6 میلیون نفر از آنان است، تنها یکی از نتایج سیاست‌های مخرب آمریکا و متحدانش در افغانستان است. جامعه جهانی و به خصوص کشورهایی که مسبب وضعیت کنونی این کشور هستند، باید مسئولیت خود را در شکل‌گیری این وضعیت فراموش ننمایند.

سفیر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود توجه شرکت کنندگان را به وضعیت فلسطین جلب کرد و گفت: آنچه در 7 اکتبر در فلسطین اتفاق افتاد، ناشی از واکنش طبیعی ملت مظلوم فلسطین برای دفاع از خود در مقابل بیش از 70 سال جنایت، اشغال تدریجی سرزمین، گسترش شهرک‌سازی و کوچ اجباری فلسطینیان، نسل‌کشی و دستگیری‌های گسترده، هتک حرمت مقدسات اسلامی و کرامت مردم فلسطین، زیر پا گذاشتن و دریغ نمودن ابتدایی‌ترین حقوق بنیادین بشر و از جمله حق حیات و حق تعیین سرنوشت بود. این‌ها تمام چیزی است که آمریکا و انگلیس با ایجاد رژیم جعلی صهیونیستی، برای مردم بی‌دفاع فلسطین به ارمغان آورده‌اند. امروز، جنایات جنگی جنون‌آمیز رژیم صهیونیستی و نسل کشی و کشتار کودکان و زنان فلسطینی، به نقطه عطفی در رویکرد دوگانه غربی‌ها در بحث حقوق بشر تبدیل شده است و شعارهای ریاکارانه آنها در حمایت از حقوق بشر را بارز و عیان کرده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره از آرمان مردم مظلوم فلسطین دفاع کرده و معتقد است، سرنوشت فلسطینیان بایستی توسط خود فلسطینیان، اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی تعیین شود.

در ادامه، حقیقیان با اشاره به جایگاه مهم تاجیکستان در سیاست خارجی ایران، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، اولین کشوری بود که استقلال کشور دوست و برادر، هم‌زبان و هم‌فرهنگ تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری بود که نسبت به افتتاح سفارت در شهر زیبای دوشنبه اقدام کرد و از آن زمان تاکنون بیش از 250 سند مهم همکاری بین دو کشور به امضا رسیده و مقامات و هیئت‌های بسیاری بین دو کشور تبادل شده است. در سال‌های اخیر مناسبات و همکاری‌های دو کشور در پرتو اراده‌ی رهبران عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، در همه حوزه‌ها شامل عرصه‌های اقتصادی، تجاری، انرژی، صنعتی، سیاسی، علمی، گردشگری، فرهنگی، پارلمانی، منطقه‌ای و بین‌المللی پیشرفت و توسعه چشمگیری داشته است.

حقیقیان در بخش پایانی سخنرانی خود خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته مقامات عالی دو کشور، از جمله روسای جمهور و رؤسای مجالس دو کشور و بسیاری دیگر از مقامات طرفین به «تهران» و «دوشنبه» سفرهای ثمربخشی داشته و طی آن اسناد مهم همکاری بین طرفین به امضا رسیده است. جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیر خود به تاجیکستان، رویکرد جمهوری اسلامی ایران به مناسبات با کشور دوست و برادر تاجیکستان را با جمله‌ای با این مضمون توصیف کردند: امنیت و پیشرفت تاجیکستان، امنیت و پیشرفت ایران می‌باشد. این جمله، رویکرد و چراغ راه ما در مسیر گسترش همکاری‌ها با تاجیکستان بوده و نشانگر این است که جمهوری اسلامی ایران در ارتقاء روابط خود با تاجیکستان هیچ محدودیتی قائل نیست.

شایان ذکر است که طی این مراسم ویدیوکلیپ‌های از سفرهای روسای جمهور و سایر مقامات عالی ایران و تاجیکستان به کشورهای یکدیگر و همچنین دستاوردهای علمی، فناوری و جاذبه‌های گردشگری جمهوری اسلامی پخش شد که مورد استقبال گرم میهمانان قرار گرفت.

پایان پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول