اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

همکلام با پیام رسان مبارز انقلابی اهل فردوس

محمدحسین باکمال، از جوانان انقلابی سال 57 است که مبارزات انقلابیون فردوسی که با همراهی خودش بوده است را به خوبی به یاد دارد و به بازخوانی گوشه‌ای از این خاطرات می‌پردازد.

همکلام با پیام رسان مبارز انقلابی اهل فردوس

خبرگزاری فارس - خراسان جنوبی؛ سر از پا نشاختن و به هر دری زدن برای حضور در مراسم اعلام انزجاز از رژیم ستم شاهی از ویژگی ها جوانان انقلابی‌ست که اکنون میانسالی را پشت سرگذاشته و وارد دوره کهن سالی شدند به همین واسطه خاطرات بسیاری از آن دوران به یاد دارند به ویژه اگر اهل قلم باشند و در کنار جهادگری و کارمند جهاد کشاورزی بودن خبرنگار بوده و همه این سال ها را به تحریر کشیده باشند. آن هم در دیار بهشتی خراسان جنوبی و خبرنگار روزنامه خراسان  بودن.

صحبت از محمد حسین باکمال خبرنگار پیشکسوتی است که همه این سال ها در کنار شغل اصلی که فعالیت در جهاد کشاورزی بود اهل قلم و روزنامه نگاری هم بود.

این مبارز انقلابی اهل قلم فردوس هجا به هجا، کلمه به کلمه دوران مبارزه، 8 ساله دفاع مقدس، پس از جنگ در کل عصر حاضر تاریخ فردوس را به تحریر درآورده است و خود گنجینه زنده ای از وقابع، حوادث، داشته ها، مطالبه ها و هر آن چه در مورد تاریخ فردوس می خواهید بدانید در چنته دارد و همه آن چه را در سینه دارد اغلب آن ها را به تجریر هم در آورده و شده سیاهه روزنامه خراسان و اکنون هم هفته نامه یاقوت کویر فردوس.

به اوج رسیدن تظاهرات علیه رژیم ستم‌شاهی

محمد حسین باکمال جوان مبارز انقلاب سال ۵۷ فردوس

اما از سال ۵۷ در فردوس این طور سخن به میان می آورد: سال ۱۳۵۷ و به ویژه در نیمه دوم سال بود که تظاهرات علیه رژیم ستم‌شاهی به اوج رسیده بود و هر روز تظاهرات درفردوس و روستاها برگزار می شود من جوانی ۱۷ ساله بودم که در همه تظاهرات ها شرکت داشتم.

هرچه به بهمن ماه نزدیکتر می شدیم آمار شرکت کنندگان در تظاهرات ها افزایش می‌یافت. درآن زمان در فردوس حکومت نظامی برقرار کرده بودند و یگانی از ارتش تیپ تربت حیدریه در فردوس مستقر شده بود و اجازه نمی دادند ۳  نفر و بیشتر با هم راه بروند و سخت گیری خیلی زیاد بود.

راهپیمایی مردم فردوس در سال 57 علیه رژیم شاهنشاهی

مساجد پایگاه انقلابیون

مساجد جوادالائمه، حجت ابن الحسن و آیت ا...غفاری پایگاه انقلابیون بود و در آنجا اعلامیه های حضرت امام قرائت می شد. روحانیون انقلابی منبر می رفتند و مردم را آگاه می‌کردند.

در یکی دیگر از روزها که تظاهرات در مقابل مسجد حجت ابن الحسن به اوج رسیده بود، مردم می خواستند مجسمه شاه را پایین بکشند و مأموران شهربانی در حاشیه میدان مراقب مجسمه بودند و درمقابلِ مردم صف آرایی داشتند و با گاز اشک آور اجازه پیشروی مردم را به سمت مجسمه نمی دادند تظاهرکنندگان شعارهای خیلی تندی ازجمله مرگ برشا ، ای بی شرف حیا کن سلطنت رورها کن، این شاه آمریکا یی اعدام باید گردد، و تا مرگ شاه خائن،نهضت ادامه دارد را بر علیه شاه و رژیم طاغوت سرمی دادند.

خنثی کردن گاز اشک آور

با این که  پرتاب گاز اشک آور، جوانان انقلابی هیچ واهمه ای نداشتند و نارنجک های اشک آوررا مجدد به سوی خودشان پرتاب می کردند و یا با پا به داخل جوی های جدول می انداختند؛ ضمن اینکه مردم نسبت به خنثی کردن گاز اشک آور دریافته بودند که باید از دود و آتش استفاده کنند برهمین اساس در فضای خالی مقابل مسجد و داخل جوی های حاشیه خیابان آتش روشن کرده بودند تا دود آتش وحرارت، اثر گازهای اشک آور را کاهش دهد.

حتی شاهد بودم که یکی از انقلابیون با اینکه سیگاری هم نبود اما از فردی سیگاری یک نخ سیگار گرفته بود و روشن کرده بود و جلو چشم ها وبینی اش قرار داده بود تا از تأثیر گازهای اشک آور پرتاب شد ه بکاهد. درآن سال یادم هست که اینقدر بارندگی زیاد بود که مردم شعار می دادند « به کوری چشم شاه زمستون هم بهاره - سگ جدید کارتر، شاهپوربختیاره»

در آن زمان در اغلب روزها برای راهپیمایی به روستا می رفتیم تا روستاییان هم در راهپیمائی ها به مردم بپیوندند.

راهپیمایی سال ۵۷ مردم فردس علیه رژیم ستم شاهی

تظاهرات در روستاهای فردوس

به یاد دارم در یکی از روستاها وقتی مردم شعار مرگ برشاه را سر می دادند یکی از خانم‌ها ی آن روستا خطاب به تظاهرکنندگانی که از شهر به آن روستا رفته بودند گفت: چرا مرگ برشاه  گُل برشاه  و این حرف را چند بار تکرار کرد که همین حرف باعث عصبانیت یکی از شرکت کنندگان در تظاهرات شد و آن خانم را با دستانش بلند کرد و بر زمین کوبید که البته طوری نشد و جان سالم به در برد.

شایان ذکراست اغلب شهدایی که در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نایل آمدند در زمان انقلاب جزو پیشقراولان انقلاب بودند مانند شهید مهدی صبوری، شهید سیدحسن میررضوی، شهیدان پارسا، شهید یکتانژاد و دیگر شهدای فردوس.

همچنین حج اسلام ربانی، مجتبی زاده، حافظی و علیمرادی از روحانیون انقلاب فردوس بودند که دراین راستا زحمات زیادی کشیدند و البته ازنقش بی بدیل حجت الاسلام ربانی املشی  وحجت الاسلام فقیهی از روحانیون تبعیدی زمان شاه درفردوس  درآگاهی بخشی به مردم درباره انقلاب وشناساندن حضرت امام خمینی (ره) نباید غافل شد.

هم اکنون محمد حسین باکمال با این که بازنشست شده هنوز در عرصه خبرنگاری فعال است و سردبیر هفته نامه یاقوت سرخ کویر است تا پیام رسان انقلاب باشد تا پای جان.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول