اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

این اتفاقات خوب غبار دلسردی را از چهره پژوهشگران می‌برد

پژوهشگران کشورمان با وجود دستاوردهای کارآمدشان گاهی با مشکلاتی رو به رو هستند، یکی از این مشکلات در بخش مالی است که مسؤولان خبر از برنامه‌ریزی‌ها برای کاهش مشکلات در سال آینده داده‌اند.

این اتفاقات خوب غبار دلسردی را از چهره پژوهشگران می‌برد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، پژوهشگری که مجری طرح‌های پژوهشی سازمان‌ها و دستگاه‌ها می‌شود، وقتی طرح تحقیقاتی را به انجام می‌رساند، طبیعتا انتظار دارد که چرخه منابع مالی از سازمان سفارش‌دهنده طرح تا واریز به حساب مجری طرح در کمترین زمان ممکن انجام شود اما مقررات مالی دانشگاه‌ها می‌گوید که این اعتبار باید یک چرخش خزانه‌ای را طی کند؛ این یکی از مسائل مالی است که نارضایتی پژوهشگر را به همراه دارد.

محققان می‌گویند: مشکل مالی سبب دلسردی برای آن‌‌ها می‌شود، مسؤولان هم این مسأله را می‌دانند و به دنبال راهکار برای رفع آن هستند.

سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران از تدبیر این دانشگاه برای رفع مشکل مالی محققان خبر داده  می‌گوید: در دانشگاه تهران صندوقی ایجاد کردیم تا هر زمانی که محقق برگه تاییدیه واریزی سازمان سفارش دهنده را آورد، وجه او بدون طی چرخش خزانه‌ای پرداخت شود.

پژوهشگران اما مشکلات دیگری هم در حوزه پژوهش دارند، یاسین سرواهرابی یکی از محققان کشورمان دراین زمینه می‌گوید: پژوهشگران ما توان بالایی دارند و می‌توانند به دستاوردهای خوبی برسند اما از مسؤولان انتظار حمایت داریم، اگر جوانان از سوی دولت حمایت شوند قطعا ۸۰-۷۰ درصد افراد تحصیل کرده جامعه در حوزه‌ها و رشته‌های غیرمرتبط با تحصیلات‌شان کار نخواهند کرد. 

وی خواسته خود از مسؤولان را اینگونه مطرح می‌کند که از فارغ‌التحصیلان و دانشجویان در بخش هیأت علمی بهره بگیرند و به پژوهشگران بها بدهند تا حس نکنیم پشت‌مان خالی است. 

مسأله حمایت از پژوهشگران را از مسؤولان سؤال کردیم، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم می‌گوید: براساس آئین‌نامه پژوهانه جامع قرار است برای هر دانشجو یا عضو هیات علمی که تحقیقاتی در راستای نیازهای جامعه یا تولید محصول داشته باشد، افزایش گرنت در حد ۲ تا ۳ برابری برای او در نظر گرفته شود.

* ۳ اتفاق خوشایند در راه است؛ مقصد: حوزه پژوهش کشور

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیرعلوم این موضوع را با اعلام سه خبر خوش برای پژوهشگران توضیح داده و می‌گوید: براساس برنامه هفتم توسعه قرار است آئین‌نامه جامع اعتبار ویژه از سال آینده اجرا شود، در پی اجرای آن ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص می‌یابد.

به گفته وی، همچنین با اجرای آئین نامه جامع اعتبار ویژه و در پی آن افزایش اعتبار حوزه پژوهش از محل اعتبار دانشگاه‌ها، گرنت اعضای هیأت علمی نیز حداقل دوبرابر می‌شود.

گرنت بودجه‌ای است که به نهادها، موسسات و شرکت‌ها یا افراد اعطا می‌شود و گرنت پژوهشی، بودجه‌ای است که برای انجام طرح‌های پژوهشی در اختیار افراد یا گروه‌ها قرار می‌گیرد.

هدف از ارائه گرنت به پژوهشگران ترغیب و تشویق اعضای هیأت‌علمی دانشگاه به انجام هر چه بهتر فعالیت‌های پژوهشی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای تحقق اهداف و برنامه‌های دانشگاه است. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول