اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

لایروبی آببندان‌ها، راه حل مناسب برای افزایش حجم ذخیره آب

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر گفت: بازسازی و لایروبی آببندان‌ها، یک راه حل مناسب برای افزایش حجم ذخیره آب است و نقش آببندان‌هادر ذخیره آب محلی و تأمین آب آبیاری مورد نیاز اراضی زراعی مهم است.

لایروبی آببندان‌ها، راه حل مناسب برای افزایش حجم ذخیره آب

 به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائمشهر، آببندان‌ها نقش مهمی در توسعه کشاورزی به ویژه در شهرهای شمالی ایفا می‌کند و می‌تواند به عنوان جایگزین مناسب شبکه‌های آبیاری در مواقع خشکسالی به کار آید.

باگذشت زمان و گسترش آببندان در سطح بیشتر، علاوه بر استفاده آبی از این سازه، مردم منطقه گاهی در آن به پرورش ماهی و پرندگانی همچون اردک و مرغابی مبادرت می ورزند و همین امر به مرور زمان، باعث توسعه روستا، توسعه کشاورزی و همچنین افزایش درآمد مردم منطقه می‌شود.

*مرمت و بهسازی آببندان قراخیل به مبلغ ۲۸میلیارد ریال

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر علی درویش‌نیا در جمع خبرنگاران، از آببندان‌ها به عنوان ابنیه‌های مهم سیستم مدیریت منابع آب نام برد که نقش بسزایی در تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی دارند و ادامه داد: به همین منظور، مرمت و بهسازی آببندان روستای قراخیل با اعتبار ۲۸ میلیارد ریال با پیشرفت ۱۰۰ درصد طرح اجرایی شد.  

وی تصریح کرد: پروژه بهسازی آببندان روستای قراخیل در دو قطعه، به مساحت ۱.۹ هکتار و ۳.۲ هکتار اجرا شد و با اجرای این طرح، ۶۱ هکتار از سطح اراضی شالیزاری و باغی کشاورزی روستای قراخیل از توابع بخش مرکز بالاتجن را تحت پوشش قرار می‌گیرد و تعداد ۱۱۷ نفر بهره‌بردار از آن استفاده می‌کنند.

*ذخیره آب در فصول غیرزراعی 

بازسازی آببندان‌ها مراحل مختلفی دارد و مدیریت جهاد کشاورزی در این باره می‌گوید: انجام مراحل عملیاتی شامل کف‌سازی، شیب‌بندی، دیواره سازی و خروج لجن‌ها است و می‌تواند حجم آبگیری را افزایش دهد که حجم آبگیری آببندان قراخیل ۱۱۸ هزار متر مکعب است.  

وی بازسازی و لایروبی آببندان‌ها را یک راه حل مناسب برای افزایش حجم ذخیره آب برشمرد و افزود: نقش آببندان‌ها در ذخیره آب محلی و تأمین آب آبیاری مورد نیاز اراضی زراعی مهم است و آب‌های مازاد در فصول غیرزراعی در آببندان‌ها ذخیره می‌شود.  

*افزایش درآمد کشاورزان با استفاده جانبی از آببندان

درویش‌نیا با بیان اینکه احداث آببندان‌ها در نواحی دشت و نزدیک اراضی کشاورزی بسیار مقرون به صرفه و منطقی است،گفت: با این کار می‌توانیم بخش زیادی از آب‌های سطحی را مهار و ذخیره کنیم و از آن برای افزایش تولیدات کشاورزی و تبدیل اراضی دیم به آبی و افزایش راندمان آبیاری بهره ببریم.

به گزارش فارس، می‌توان گفت که با افزایش مساحت آببندان‌ها، استفاده‌های جانبی مثل پرورش و تولید ماهی هم افزایش پیدا می‌کند می‌تواند به افزایش درآمد کشاورزان کمک کند.

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول