اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

مهلت 2 ساله برای خروج یک واحد آلاینده؛ کوره‌های کارخانه سیمان در شیراز خاموش می‌شوند

معاون اداره‌کل محیط زیست استان فارس گفت: فرایند انتقال کارخانه سیمان شیراز به محل جدید، باید طبق برنامه زمان‌بندی شده طی شود و ما نیز در کارگروه انتقال صنایع آلاینده از آنها گزارش پیشرفت می‌خواهیم تا در مدت مقرر، این کارخانه به مکان جدید منتقل شود.

مهلت 2 ساله برای خروج یک واحد آلاینده؛ کوره‌های کارخانه سیمان در شیراز خاموش می‌شوند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی در قبال جمعیت شهری همچون 2 روی سکه عمل کرده و در فرایندی پیچ در پیچ، پارادوکسی غریب را تجربه می‌کنند.

این واحدها، از یک سو با تولیدات خود نیازهای عموم مردم را مرتفع می‌کنند اما از سوی دیگر آلایندگی ناشی از برخی کارخانه‌ها، ریه‌ها را خسته و آزرده‌ می‌کند.

صنایع با آلایندگی خود، شریان‌های شهر را به مخاطره می‌اندازند و مردم و بسترهای طبیعی را با چالش‌های زیست محیطی مواجه می‌کنند.

به همین جهت، طرح انتقال صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری، از اوایل دهه 70 در قوانین زیست محیطی کشور تعریف شد که طبق این قانون صنایع آلاینده، باید ملاک ها و معیارهایی را رعایت نموده تا آلودگی ناشی از آن ها برای محدوده مسکونی و سازه‌های شهری، زیان‌آور نباشد.

در مرکز استان فارس نیز این موضوع، مطرح شده و انتقال تعدادی از کارخانه های آلاینده که در سطح شهر قرار دارند، در دستور کار قرار گرفت که یکی از این واحدهای صنعتی، کارخانه سیمان شیراز است.

مکان جدید کارخانه سیمان در محور جاده شیراز خرامه در وسعت ۱۲۲ هکتار و با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد، در حال احداث است.


کارخانه سیمان بر اساس زمان بندی عملیات اجرایی و عمرانی مشخص، تا پایان سال ۱۴۰۴ به طور کامل از شیراز خارج خواهد شد

لزوم انتقال کارخانه سیمان در زمان مقرر

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در زمینه انتقال کارخانه سیمان به خبرنگار فارس گفت: ضرورت انتقال کارخانه سیمان به مکان جدید بر کسی پوشیده نیست و فرایند این نقل مکان در راستای کاهش آلایندگی محیطی، از مدتی قبل در دست اجرا قرار گرفته است.

قاسم نهاوندی ادامه داد: ساختمان جدید کارخانه سیمان در جاده خرامه، در حال احداث است و یک سری مسائل به جهت تغییر کاربری‌ نیز داشته که از طریق استانداری دنبال می‌شود.

وی بیان کرد: از آنجا که در مراحل اولیه ساخت و ساز، باید اقداماتی برای تسطیح زمین و مجوزها انجام شود، معمولا پیشرفت فیزیکی مناسبی وجود ندارد اما پس از گذشت مدتی عملیات احداث روند سریع‌تری طی می‌کند.

نهاوندی اظهار داشت: فرایند انتقال کارخانه سیمان به محل جدید، باید طبق برنامه زمان‌بندی شده طی شود و ما نیز در کارگروه انتقال صنایع آلاینده از آنها گزارش پیشرفت می‌خواهیم تا در مدت مقرر، این کارخانه به مکان جدید منتقل شود.

رصد مستمر توسط سیستم آنلاین پایش

معاون اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به میزان آلایندگی کارخانه سیمان بیان کرد: کارخانه سیمان شیراز، دارای 2 کوره، فیلتر الکترواستاتیک و فیلتر هیبرید است، خروجی‌های کارخانه در اکثر مواقع استانداردهای محیط زیست را تامین می‌کند و از این بابت مشکل خاصی وجود ندارد.

وی افزود: مگر اینکه اتفاق خاصی مانند قطع برق در سیستم این واحد صنعتی رخ دهد که در این شرایط قرار گرفتن فیلترها در مدار، توام با آلودگی خواهد بود.

این مسؤول تاکید کرد: محیط زیست به طور مستمر عملکرد کارخانه سیمان را رصد می‌کند و به وسیله سامانه پایش آنلاین به کنترل میزان آلایندگی آن می‌پردازد.

نهاوندی خاطرنشان کرد: تا در صورت وجود آلودگی، محیط زیست هم پیگیری قانونی انجام دهد و هم واحد صنعتی را موظف نماید که مشکل موجود را مرتفع کند.


ضرورت انتقال کارخانه سیمان به مکان جدید بر کسی پوشیده نیست و فرایند این نقل مکان در راستای کاهش آلایندگی محیطی، از مدتی قبل در دست اجرا قرار گرفته است.

انتقال واحد آلاینده و طی کردن فرایند برد - برد

از مدتها پیش، چالش بین رونق صنایع و مقابله با آلایندگی آنها مطرح بوده که یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل آلودگی ناشی از فعالیت واحدهای صنعتی، انتقال آنان به خارج از شهر است. البته راه ساده‌تر استقرار کارخانه در محدوده خارج شهر، در همان بدو تاسیس می‌باشد.

معاون اداره‌کل محیط زیست فارس در این زمینه تصریح کرد: واحدهای صنعتی پس از مدتی مستهلک می شوند و راندمان تولید آنها به لحاظ کمی و کیفی کاهش می‌یابد، همچنین از لحاظ زیست محیطی نیز چالش‌هایی ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: واحد صنعتی در این شرایط نیز می‌خواهد به فعالیت خود ادامه دهد اما سازمان محیط زیست نمی‌تواند مجوز لازم را به آن ارائه دهد چرا که کارخانه در مکانی قرار گرفته که با ضابطه‌های زیست محیطی تطابق ندارد.

نهاوندی بیان کرد: بنابراین کارخانه ناچار است با راندمان پایین و کیفیت نامساعد به تولید خود ادامه دهد و شانسی برای توسعه ندارد.

وی اظهار داشت: اما چنان چه برای انتقال به خارج از شهر اقدام کند، هم به محیط زیست کمک کرده هم فرصتی برای توسعه کارخانه و ارتقاء ظرفیت تولید خود ایجاد می‌کند.

معاون محیط زیست فارس خاطرنشان کرد: بنابراین انتقال کارخانه یک فرایند برد - برد است که هم اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند و در نهایت به نفع محیط زیست، صنعت و مردم خواهد بود.

مهلت 2 ساله برای خروج کارخانه سیمان از شیراز 

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شیراز نیز با اشاره به زمان‌بندی انتقال کارخانه سیمان گفت: طی جلسات برگزار شده و آخرین مصوبات، با اعلام مدیرعامل کارخانه سیمان در کمیسیون بند ۲۰، این کارخانه بر اساس زمان بندی عملیات اجرایی و عمرانی مشخص، تا پایان سال ۱۴۰۴ به طور کامل از شیراز خارج خواهد شد.

پژمان شفیعی با اشاره به اینکه هدف اصلی ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده رفع هرگونه عواملی خواهد بود که بهداشت عمومی و شرایط بهبود مسائل زیست محیطی را تهدید می نماید؛ بیان نمود: آرامش و آسایش شهروندان در کنار رشد و توسعه شهر از رئوس اصلی برنامه های مدیریت شهری است که برهمین مبنا پیگیری های مستمر در کمیسیون بند۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها باحضور سه نفر از اعضای شورای اسلامی شهر و نماینده دادگستری و بررسی پرونده فعالیت کارخانه‌ها و صنایع آلاینده در کلان شهر شیراز براساس یک زمانبندی دقیق، در دستور کار می باشد.

وی با اشاره به اینکه برای انتقال و تسهیل فرآیند این کارخانه و سایر صنایع آلاینده تاکنون جلساتی در سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی به عنوان دبیرخانه کمیسیون بند ۲۰ تشکیل شده است، تصریح کرد: بررسی پرونده صنایع، کارخانه‌های و مشاغل آلاینده براساس گزارش‌های مردمی و مراجع ذی‌صلاح مانند اداره کل محیط زیست و همچنین مرکز بهداشت در کمیسیون مطرح و پیگیری می شود.

شفیعی تشکیل کمیته بدوی رسیدگی به درخواست ها و گزارشات مرتبط با کمیسیون ویژه مشاغل مزاحم شهری خرد به مناطق شهرداری را اقدامی موثر در رسیدگی سریع به موارد دریافتی عنوان و خاطرنشان کرد: واگذاری اختیار رسیدگی به موارد پرونده های مشاغل و صنوف خرد سطح شهر در مناطق شهرداری با هدف تمرکز کمیسیون جهت رسیدگی به صنایع و رسته های شغلی کلان در شهر شیراز انجام شد که عملیاتی شدن خروج کارخانه سیمان و پشم و شیشه، اصلاح فرآیندها و یا انتقال دیگر کارگاه‌ها و کارخانه‌ها، نشان دهنده درستی این تصمیم است.

گزارش از : سمیه انصاری‌فرد

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول