اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قزوین

بیماری «ام‌اس»؛ از دلایل بروز تا راه‌های کنترل

MS بیماری نام آشنا اما تا حدودی ناشناخته نسبت به علائم و نوع درمان برای بسیاری از مردم است. هرچند تاکنون هیچ درمانی برای این بیماری پیدا نشده است اما با انجام برخی اقدامات و رعایت سبک زندگی سالم، می‌توان عملکرد بدن را بهبود بخشید.

بیماری «ام‌اس»؛ از دلایل بروز تا راه‌های کنترل

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، MS بیماری نام آشنا اما تا حدودی ناشناخته نسبت به علائم و نوع درمان برای بسیاری از مردم است به طوری که تشخیص آن از سوی پزشک و عنوان بیماری، استرس مضاعفی را متوجه بیمار می‌سازد.

هرچند تاکنون هیچ درمانی برای بیماری MS پیدا نشده است اما با انجام برخی اقدامات و رعایت سبک زندگی سالم، می‌توان عملکرد بدن را بهبود بخشید. ضمن اینکه تجویز برخی داروها در کند کردن روند بیماری موثر بوده و می‌تواند علائم این بیماری را کاهش دهد یا موجب کنترل استرس ناشی از بیماری در فرد شود.

متاسفانه افراد مبتلا به MS طیف وسیعی از علائم را با توجه به ماهیت بیماری تجربه می‌کنند زیرا علائم می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد.

علت اصلی ایجاد بیماری ام‌اس هنوز مشخص نیست

حسین مژدهی پناه متخصص بیماری های مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در خصوص دلایل اصلی ایجاد بیماری MS اظهار کرد: علت اصلی ایجاد بیماری هنوز مشخص نیست و عوامل مختلفی از قبیل مسائل ژنتیک، عوامل فیزیکی و محیطی ممکن است در ایجاد بیماری سهیم باشند اما این موارد بخش کمی از علل را تشکیل می‏ دهند.

وی در مورد علائم اولیه بیماری MS عنوان کرد: اولین علامت‏ها معمولا شامل تاری دید همراه با درد چشم در حرکات، کاهش قدرت در اندام‌ها، دست‏ها یا پاها و یا هر دو، خواب رفتگی دست‏ها و پاها، عدم تعادل، سرگیجه ثابت و پایدار و دوبینی است که از شایع‌ترین علامت ‏های ام اس به شمار می‌آیند.

متخصص بیماری های مغز و اعصاب درمورد راه‏های تشخیص بیماری ام اس بیان کرد: برای تشخیص بیماری، مهم‌ترین چیز شرح حال و معاینه دقیق توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) است و در ادامه اگر شاخص‏ها و معیارهایی مبنی بر بیماری وجود داشته باشد، تصویربرداری از نوع MRI انجام می‏شود، البته آزمایش مایع کمری هم در تایید تشخیص ام اس کمک کننده است ولی MRI مهمترین اقدام تشخیصی است.

بیماری ام‌اس با روش ‏های درمانی مختلف قابل کنترل است

وی در خصوص راه های درمان بیماری ام اس تصریح کرد: واقعیت این است که درمان به معنای بهبودی مطلق بعد از دوره درمان محدود امکان‏پذیر نیست ولی این بیماری با روش ‏های درمانی مختلفی قابل کنترل است و بیماران می‏ توانند زندگی نزدیک به طبیعی داشته باشند.

مژدهی پناه خاطرنشان کرد: با اجرای روش‏ های درمانی به ویژه درمان‏ های دارویی می‏توانیم شانس حملات بیماری و علامت‏های آن را کم کنیم، مثل خیلی از بیماری‏ ها نظیر دیابت و فشار خون البته مشروط به اینکه در زمان ابتدایی بیماری شروع به درمان کنیم و درمان صحیح و مناسب در اولین فرصت انجام شود زیرا با به تاخیر انداختن درمان، برخی علامت‏ های بیماری تثبیت شده و ممکن است ناتوانی نیز در پی داشته باشد که در این شرایط ممکن است درمان خیلی موثر واقع نشود.

ام‌اس در بانوان حدود ۲ تا ۳ برابر بیشتر شایع است

وی شیوع بیماری ام اس در خانم‌ها را بیشتر از آقایان عنوان کرد و گفت: مانند اکثر بیماری ‏های خود ایمنی بیماری در خانم‏ها حدود 3-2 برابر بیشتر شایع است و سن شایع آغاز بیماری 40-20 سالگی بوده و معمولا شروع علایم در بیماران از سنین 50-10 سالگی امکان پذیر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: گرچه احتمال بروز بیماری در سنین کمتر از 10 سال و بیش از 50 سال کمتر است ولی غیرممکن هم نیست.

«استرس» یکی از عوامل فعال کننده بیماری است

وی با اشاره به تاثیر استرس در ایجاد یا تشدید بیماری گفت: اگرچه استرس یکی از عوامل فعال کننده بیماری است ولی استرس عامل ایجاد بیماری نیست و باید عواملی که گفتیم مثل عوامل ژنتیک و محیطی در بیمار وجود داشته باشد؛ البته استرس‏ ها در احتمال عود بیمار و تشدید بیماری دخیل است اما به عنوان تنها عامل بیماری مطرح نیست.

مژدهی پناه در پایان عنوان کرد: سبک زندگی دور از تنش و استرس در کنترل بهتر بیماری موثر خواهد بود و توصیه می‏ شود، زندگی طبیعی و به دور از استرس با رژیم غذایی متعادل (توصیه شده برای همه افراد) داشته باشند زیرا بیماران ام اس محدودیت غذایی خاصی ندارند و مانند کلیه افراد پرهیز از مصرف بیش از حد چربی و نمک و قند و همچنین مصرف بیشتر پروتئین‏ ها، لبنیات، سبزیجات و میوه ‏جات باعث می ‏شود زندگی سالم‏ تری را داشته باشند.

در ادامه برای اطلاع از وضعیت بیماری ام اس در سطح استان گفتگویی با فاطمه نادری کارشناس بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین داشتیم.

مشکلی در توزیع داروهای ایرانی بیماران ام اس وجود ندارد

وی در مصاحبه با خبرنگار فارس با اشاره به آمار بیماران مبتلا به ام اس در استان قزوین گفت: در حال حاضر میزان شیوع بیماری ام اس در استان قزوین بیش از 1600 نفر می‌باشد.

کارشناس بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: در حال حاضر مشکلی در توزیع داروهای ایرانی بیماران ام اس وجود ندارد و با توجه به تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب‏ العلاج در سازمان‏های بیمه‏ گر پایه، خدمات درمانی و دارویی بیماران ام اس بر اساس بسته حمایتی آنان با حذف فرانشیز در بخش‏ های دولتی و برخی از خدمات نیز با کاهش فرانشیز ارائه می ‏شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول