اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

ساخت نانو رباتی که نوید درمان سرطان مثانه را می‌دهد

نانوربات‌هایی که از اوره انرژی می‌گیرند، تومورهای مثانه را تا 90 درصد کوچک می‌کنند.

ساخت نانو رباتی که نوید درمان سرطان مثانه را می‌دهد

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، سرطان مثانه، نگرانی پیشرو در زمینه سلامت جهانی و چهارمین تومور شایع در مردان است و به لطف روش نوآورانه جدید تغییر قابل توجهی در درمان این بیماری حاصل شد.

مصرف 1 دوز از نانورباتی که با استفاده از اوره انرژی خود را تامین می کند، باعث کوچکتر شدن تومورها در سرطان مثانه تا 90 درصد شد.

ساموئل سانچز از محققان این یافته گفت: «چنین رویکرد درمانی باعث افزایش کارایی، کاهش طول مدت بستری و هزینه های درمان می شود.»

اجزای این نانوربات

این نانوماشین‌های پزشکی که از یک کره متخلخل مبتنی بر سیلیس ساخته شده‌اند، دارای سطوح مجهز به اجزای خاصی هستند که برای عملکردهای دقیق طراحی شده‌اند.

یکی از این اجزا در این ربات «اوره آز» است، پروتئینی که با اوره موجود در ادرار تعامل دارد. این پروتئین به حرکت نانوذرات در داخل بدن کمک می کند. یکی دیگر از اجزای ضروری ید رادیواکتیو است، شکلی از ایزوتوپ رادیواکتیو که در درمان هدفمند تومور استفاده می شود.

تصویربرداری زیستی از نانو ربات داخل بدن

در حالی که استفاده از نانوروبات ها در درمان های پزشکی موانعی را برای رویکردهای تصویربرداری زیستی ایجاد می کند، این یافته با موفقیت بر این مشکل غلبه کرد.

محققان حرکت نانوذرات در داخل مثانه و تجمع هدفمند آنها در ناحیه تومور را نشان دادند. چندین روش از جمله برش‌نگاری با گسیل پوزیترون (PET) از موش ها و تصویربرداری میکروسکوپی از بافت ها استفاده شد.

دانشمندان اعلام کردند سیستم اپتیکال نوآورانه‌ای که توسعه داده‌ایم ما را قادر می‌سازد تا نور منعکس شده توسط خود تومور را حذف کنیم و به ما امکان می‌دهد نانوذرات را در سرتاسر اندام با وضوح بی‌سابقه شناسایی و مکان‌یابی کنیم.

با پیشرفت تحقیقات، این تیم اکنون به بررسی اینکه آیا تومورها پس از درمان عود می کنند یا خیر می پردازند.

این رویکرد جدید می‌تواند آغازگر دوره جدیدی در درمان سرطان و امیدی برای افزایش کارایی، کاهش مدت بستری در بیمارستان و نتایج بهبود یافته برای بیمارانی باشد که با سرطان مثانه مبارزه می‌کنند.

نتایج  این در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول