اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

جزئیات حمایت از شتاب‌دهنده‌ها در قانون جهش تولید دانش بنیان

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: ماده ۱۱ قانون جهش دانش بنیان دو ساحت تحقیق و توسعه و اعتبار مالیاتی دارد و می کوشیم این دو ابزار را در خدمت شتاب دهنده ها قرار دهیم.

جزئیات حمایت از شتاب‌دهنده‌ها در قانون جهش تولید دانش بنیان

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، گردهمایی بزرگ شتاب‌دهنده‌های منتخب ایران که از روز گذشته به همت دفتر توسعه زیرساخت های زیست بوم نوآوری معاونت علمی و با هدف شبکه‌سازی و اشــتراک دانــش و تجربــه و اطلاع از آخرین حمایت‌ها و امکانــات نهادهــای دولتــی از شتابدهنده‌ها در حال برگزاری است، امروز با معرفی آخریـن تحـولات و حمایت‌هـای مصـوب در محل این معاونت ادامه یافت.

بررسی دستورالعمل شتابدهنده ها، بررسی سیاست‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این حوزه، اعمال روال جدید ارزیابی، انتقال تجربیات موفق شتابدهنده‌ها، توسعه همکاری‎ها و شبکه سازی و آموزش و یادگیری از جمله اهداف برگزاری این رویداد بود.

سید محمد جواد صدری مهر، دستیار معاون علمی در توسعه زیرساخت ها، طی سخنانی در این نشست گفت: هدف از برگزاری این گردهمایی، فعال کردن شبکه ای قوی میان اهالی فناوری است تا طی آن عملا بقیه اکوسیستم هم فعال شده و نهایتا جامعه از برآیند آن منتفع شود.

وی تصریح کرد: وقتی از اعطای گواهی صلاحیت سخن به میان می‌آید، این پرسش به ذهن متبادر می‌شود که چه مرجعی این صلاحیت را تعیین خواهد کرد؟ واقعیت این است که شتاب دهی یک فعالیت خصوصی است و به همین دلیل ما هم در پی دادن این مجوز نیستیم. در حقیقت، منظور ما از اعطای گواهی صلاحیت، اعتباربخشی است، بدین معنا که این شتاب دهنده ها از استانداردهای لازم برخوردار هستند و این اعتماد سازی و اعتبار بخشی را با گواهی‌سازی انجام می دهیم.

ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش بنیان برای حمایت از شتاب‌دهنده‌ها

الیاسی، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری دیگر سخنران این جلسه بود که بحث خود را بر ظرفیت های قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه فعالیت‌های شتاب دهنده ها متمرکز کرد و گفت: در قانون جهش تولید دانش‌‌بنیان در پی افزایش ابزار‌ها هستیم که دو ساحت تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری را شامل می‌شود و مخاطب ما آن دسته از شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآوران هستند که دغدغه های نوآورانه دارند اما از منابع مالی کافی برای عملیاتی کردن ایده های نوآورانه خود برخوردار نیستند. بر این اساس، اعتبار های مالیاتی ای که در قانون جهش تولید دانش بنیان آمده ابزار تعامل ما است تا نهایتا به یک بنگاه فعال برسیم.

به گفته وی، تمرکز تحلیل در این ابزار های مالیاتی از شرکت به سمت فعالیت شیفت پیدا کرده است و منظور از فعالیت، تحقیق و توسعه صنعتی است نه دانشگاهی هر چند که در ماده ۱۳ قانون جهش طرح های تحقیق و توسعه دانشگاهی هم حمایت می شود.

الیاسی ادامه داد: ماده ۱۱ قانون جهش دانش بنیان دو ساحت تحقیق و توسعه و اعتبار مالیاتی دارد و می کوشیم این دو ابزار را در خدمت شتاب دهنده ها قرار دهیم چرا که از یک طرف با جوانان خوش فکر و نوپا و از طرف دیگر با اقتصادی مواجه هستیم که نیازمند پویا شدن است و با این اقدام عملا میانجی گران جدیدی را به اکوسیستم تزریق و در ضمن آن فعالیت افراد در اکوسیستم را اقتصادی می کنیم.

وی در ادامه به این نکته پرداخت که کدام شتاب دهنده ها مخاطب قانون جهش هستند و تصریح کرد: ما از هر شتاب دهنده‌ای که با یک سرمایه گذار  رابطه سیستماتیک برقرار کند و در واقع نقش بازوی نوآورانه را برای این سرمایه گذار ایفا کند، حمایت خواهیم کرد و ابزارهای آموزش، توانمند سازی، پیگیری و تایید پروژه ها از جمله این حمایت ها است، دوم اعتبار مالیاتی به شرکت های نوپای دانش بنیانی تعلق می‌گیرد که می خواهند یک سرمایه گذاری بزرگ را رقم بزنند.

الیاسی در پایان ابراز امیدواری کرد که به کمک اعتبار مالیاتی بتوان اکوسیستم جدیدی را ایجاد کرد.

در ادامه، سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به تشریح بسته حمایتی صندوق نوآوری و فناوری از شتاب دهنده های دانش بنیان پرداخت و گفت: تامین مالیات استارتاپ ها در مراحل اولیه رشد به صورت غیر مستقیم و از طریق شتاب دهنده های دانش بنیان در نظر گرفته شده است و سه ساحت اعم از تسهیلات، توانمندسازی بلاعوض و سرمایه گذاری را شامل میشود.

وی در توضیح این تسهیلات اظهار داشت: از جمله این تسهیلات می توان به ودیعه رهن (تامین ۱۰۰٪ ودیعه رهن فضای استقرار از طرق تسهیلات قرض‌الحسنه تا سقف ۳۰ میلیارد ریال)، توسعه خدمات شتاب دهی(تسهیلات قرض‌الحسنه متناسب با برنامه جذب هسته ها و ارائه خدمات شتاب دهی تا سقف ۳۰ میلیارد ریال)، تجهیزات پیشرفته (برای تامین تجهیزات فنی در قالب تسهیلات قبل از تولید صنعتی) و نهایتا اشتغال(تبصره ۱۸ و ایجاد اشتغال جدید تا سقف ۳۰ میلیارد ریال) اشاره کرد.

ملکی‌فر همچنین تصریح کرد: در حوزه توانمندسازی تامین فضای برگزاری رویدادها، برگزاری رویدادهای پیش شتاب دهی و ارائه به سرمایه گذار، کمک هزینه تحقیق و توسعه تا سقف ۵طرح و هر طرح تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در دستور کار داریم.

به گفته وی, مشارکت و سرمایه‌گذاری در استارتاپ ها و هسته های فناور شتاب دهنده ها حداکثر تا دو برابر آورده شتاب دهنده و سایر اجزای سرمایه گذاری است.

ملکی‌فر همچنین در خصوص عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شتاب دهنده ها تصریح کرد: 61.3 میلیارد تومان در حوزه توانمندسازی، ۶۰ میلیارد تومان در حوزه هم سرمایه‌گذاری و ۷۴ میلیارد تومان در حوزه تسهیلات پرداختی به ۱۱۴ شتاب دهنده دانش بنیان ارائه شده است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول