امیرحسین نقیپور در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه در حال حاضر چهار کشتارگاه طیور در استان فعال است و دو کشتارگاه نیز غیر فعال اظهار کرد: احداث یک کشتارگاه را در دست اقدام است که امیدواریم هر چه زودتر وارد چرخه شود.
وی با بیان اینکه کشتارگاهها طبق ضوابط سازمان دامپزشکی کشور رتبهبندی میشوند گفت: اگر کشتارگاهی حداقل شرایط لازم را داشته باشد و مشمول دریافت پروانه شود اما دستگاه خط ۲ یعنی اتوماتیک را نداشته باشد، شامل گرید (B) میشود که در حال حاضر چهار کشتارگاه همدان با گرید و رتبه B کشتار انجام میدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: کشتارگاههای گرید(B) ۲ هزار قطعه در ساعت ظرفیت تولید دارند که اگر بخواهیم با ظرفیت کامل کشتارگاههای استان، کشتار انجام دهیم، مشکلی در تأمین مرغ نخواهیم داشت و حتی مازاد و امکان صادرات به خارج از استان هم خواهیم داشت.
وی در خصوص کیفیت مرغ نیز با بیان اینکه از ابتدای سال با همراهی استانداری دومین کمیته ساماندهی کشتارگاهها را تشکیل دادیم که قبلا چنین کمیتهای وجود نداشت گفت: در این کمیته کشتارگاهها از طریق دامپزشکی، مرکز بهداشت، جهاد کشاورزی و محیط زیست ارزیابی شدند و مشکلات موجود احصاء شد.
نقیپور یادآور شد: مشکلات مربوط به حوزه دامپزشکی را پیگیری کردیم و خوشبختانه بسیاری از مسائل موجود رفع شده و البته انجام اقدامات نیز همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از کشتارگاههای همدان از لحاظ کیفیت ارتقا یافتند که امیدواریم بقیه کشتارگاهها نیز به مرور ارتقا یابند در خصوص مسائل بهداشتی نیز عنوان کرد: مرغ تولیدی استان از لحاظ بهداشتی مشکلی ندارد.
مدیرکل دامپزشکی همدان با بیان اینکه تمام تلاش ما این است مرغهای با کیفیت A و Aپلاس را در کشتارگاهها عرضه کنیم گفت: ماهانه دو بار بررسی ارگانولپتیکی مرغهای استحصالی کشتارگاهها را در برنامه داریم که هیچ کجای کشور چنین اقدامی صورت نمیگیرد.
نقیپور گفت: تمام همکاران ما مرغهای استحصالی شهرستانهای مختلف را از لحاظ میزان خونابه، نوع پرکنی و... بررسی میکنند و در صورت وجود مشکل با واحد مربوطه برخورد میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا هر ۱۵ روز یک بار مرغهای استان از لحاظ تغییرات ارگانولپتیکی بررسی میشوند افزود: اقدام تأثیرگذار بعدی این است که ناظر عالی دولتی هر شب در کشتارگاهها حضور دارد و این علاوه بر حضور مداوم مسؤول فنی است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در هر شهرستانی که کشتارگاه فعال است یک نفر از همکاران نظارت را انجام میدهند گفت: روزانه نیز آمار کشتارگاهها از لحاظ ورودی و خروجی، خودروهای حمل و... بررسی میشود.
وی تصریح کرد: تمام نظارتهای مربوط به سازمان دامپزشکی بیشتر به خاطر ارتقای کیفیت مرغ در استان است که امیدواریم تا پایان سال به آن کیفیت بالا و مطلوب برسیم تا تمایل بیشتری به سمت خرید مرغهای استان باشد و کمتر به سمت مرغهایی نظیر مرغ شمال بروند.
نقیپور در خصوص قرنطینه طیور نیز گفت: هر فرآورده خام دامی که از استان خارج میشود، باید گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی داشته باشد، داشتن مجوز حمل حاکی از آن است که فرایند تولید، بارگیری و مجوز با نظارت دامپزشکی صادر شده و در غیر این صورت مورد تأیید دامپزشکی نیست.
وی با بیان اینکه همکاران دامپزشکی در حوزه قرنطینه نیز فعال هستند و نظارت لازم وجود دارد گفت: با همکاری پلیس اقتصادی و راهور از ورود و خروج فرآوردههای خام دامی بدون مجوز جلوگیری میشود و متخلفان نیز به مراجع قضایی معرفی میشوند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: چند روز پیش جلوی یک مورد از این تخلف گرفته شد و تمام تلاش ما نیز این است که ورود و خروج فرآوردههای خام دامی با مجوز باشد.
پایان پیام/۸۹۰۲۶/