اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

زنجان

چراغ خاموش برخی جریان‌ها به دلیل عملکرد دولت قبل است

نایب رئیس شورای ائتلاف استان زنجان با اشاره به اینکه برخی احزاب به دلیل ترس از نقد چراغ خاموش حرکت می‌کنند، گفت: شاید بخشی هم مربوط به ناکارآمدی‌های سیاسی دولت قبل به ویژه در دو سال آخر است، که برخی احزاب از انتقاد علنی در جامعه ترس دارند و برای همین با چراغ خاموش حرکت می‌کنند.

چراغ خاموش برخی جریان‌ها به دلیل عملکرد دولت قبل است

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حسین عبادتی، دبیر جبهه رهپویان انقلاب اسلامی و نایب رئیس شورای ائتلاف استان زنجان میهمان صریح و دغدغه‌مند گفت‌وگوی ما در مورد وضعیت سیاسی کشور در آستانه انتخابات است. 

عبادتی می‌گوید که دولت مستقر نباید برای تشکیل آرایش سیاسی تلاش کند و باید از انتقاد و بیان مشکلات استقبال کند، درصد مشارکت در انتخابات را مشروط به عملکردها و فضای انتخاباتی پیش‌رو می‌داند و معقتد است که مجلس عملکرد مثبت و منفی داشته و ترجیحش این است که نیمی از نمایندگان فعلی مجلس در دوره بعدی تکرار نشوند و تاکید می‌کند که دولت در اقناع افکار عمومی، موفق نبوده که دلایل مختلفی از جمله ضعف رسانه‌ای و یا برخی از عملکردهای خطاست که عملکردهای مثبت را دولت را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است.

وی با انتقاد از موضع یک از اعضای شورای ائتلاف، می‌گوید، من انتقادی هم به برخی از دوستان بکنم که ان‌شاءالله خودشان متوجه شوند حزبی که عضو ائتلاف است و در جلسات ائتلاف شرکت می‌کند و خودش را از پیشکسوتان فعالیت‌های سیاسی می‌داند خیلی بعید است که بگوید در انتخابات رفتار مستقل خواهیم داشت، خوب اگر مستقل عمل می‌کنید برای چی عضو ائتلاف هستید!

گفت وگوی زیر پرسش و پاسخ خبرنگار فارس با حسین عبادتی از فعالانی سیاسی و جوان استان زنجان است.
 

گفتگو با حسین عبادتی دبیر جبهه رهپویان انقلاب اسلامی 

 

فارس: نظر شما در مورد قانون جدید انتخابات چیست، کارکرد آن را مثبت ارزیابی می‌کنید یا نه؟

حسین عبادتی: ببینید وضعیت برخی از امور باید در عمل سنجیده شود؛ اینکه در مقام نظر بگوییم که قانونی گذاشته شده که پیش‌ثبت‌نام و ثبت‌نام نهایی انجام شود، از یک نظر شاید خوب باشد؛ چرا که در این شرایط بیشتر افرادی که برنامه‌های جدی‌تری داشته باشند وارد این عرصه می‌شوند و افرادی که شب انتخاباتی وارد این عرصه می‌شوند، از دور خارج می‌شوند.

ولی از طرف دیگر می‌تواند عیب باشد، چرا که هستند افرادی که بنا به شرایط و اقتضائاتی پیش‌بینی نمی‌کنند ولی از یک طرف می‌بیینند که عرصه چندان فعال نیست و افراد توانمند در عرصه حاضر نیستند و وقتی بخواهند انتخابات را تقویت کنند، امکان آن وجود ندارد؛ چرا که سامانه بسته شده است.

علاوه بر آن باید پرسید که شفافیت ثبت‌نام‌ها و اسامی افراد، چه ایرادی می‌تواند داشته باشد؟ مگر افراد کار بدی می‌کنند که محرمانه تلقی می‌شود؟ و چه اشکالی دارد که اسامی افراد ثبت‌نام کننده در سایت وزارت کشور درج و قابل رصد باشد؟ حتی افراد می‌توانند رزومه‌ و شرح سوابقی از خودشان را با یک استاندارد خاصی ارائه کنند. چه اشکالی دارد که مردم ببینند؟ این مهم در راستای شفافیت است هر چند تبلیغ تلقی شود.

می‌خواهم بگویم این قانون خیلی جای کار دارد و انتظار هم وجود دارد که وزارت کشور و همچنین نهادهای فرادستی حاکمیتی که در تدوین این قوانین دست دارند، یک مقدار عمیق‌تر و جامع‌تر به مسائل نگاه کنند، لکن به طور کلی، ثبت‌نام اینترنتی خوب بوده و بیانگر روند رو به جلو امور است.

 

فارس: گویا مسئله اصلی برداشتن همه بار این امور از دوش شورای نگهبان بود؟

ببینید مسئله تایید یا رد صلاحیت نیست؛ کسی که شرایط اولیه را نداشته باشد اساسا نباید امکان ثبت‌نام داشته باشد. نقص همین سیستم هم همین است؛ هیچ اشکالی ندارد که سیستم‌های وزارت کشور به وزارت علوم و وزارت بهداشت و دیگر مراکز آموزش عالی متصل شود که اگر فرد تایید نشود امکان ادامه کار از ثبت‌نام کننده گرفته شود.

اگر نیت این است، بهتر است در این مرحله انجام شود؛ من ضمن خرسندی از بهره‌مندی از تکنولوژی، باید بگویم که سرعت کار ما در قیاس با سرعت تکنولوژی ضعیف است که باید بهبود یابد؛ امیدوارم در دوره‌های بعدی انتخابات این روند اصلاح و هدفمند و دقیق‌تر شود که این مهم از طریق اتصال به شبکه‌های تصمیم‌گیر میسر خواهد شد.

 

فارس: پیش‌بینی شما از ثبت‌نام‌ها چیست؟

از الان نمی‌توان پیش‌بینی درستی انجام داد چرا که حرف‌های زیادی زده می‌شود؛ به طور مثال می‌شنویم که نمایندگان همه ادوار و رقبا هم در انتخابات شرکت کرده‌اند که بنا بر صحت‌ این اخبار، ثبت‌نام‌ پرشور و متنوعی است؛ از طرفی گفته شده که از منابع ذی‌صلاح پیگیری شود و این مراجع هم ساکت بوده‌اند پس ما هم مجبور به سکوت هستیم.
 

حسین عبادتی، دبیر جبهه رهپویان انقلاب اسلامی

فارس: ارزیابی شما از انتخابات چیست؟

با توجه به اخبار غیررسمی موجود از تنوع و گستردگی ثبت‌نام‌ها، اگر همین هندسه در رقابت شکل بگیرد می‌شود گفت که انتخابات خوب و قابل قبولی داشته باشیم که افراد با دیدگاه‌های مختلف در انتخابات حضور داشته باشند. اما مسائلی مانند عدم احراز صلاحیت‌ها و یا انصراف‌ها می‌تواند موجب نگرانی نسبت به مشارکت و شور انتخاباتی شود. 

 

فارس: پیش‌بینی شما از میزان مشارکت چند درصد است؟
امیدوار هستیم بالای 50 درصد باشد.

 

فارس: مطلوب شما از میزان مشارکت چند درصد است؟

با توجه به شرایط اجتماعی موجود، انتخابات‌ قبلی و برخی رفتارهای سیاسیون که بعضا منجر به دلزدگی مردم شده، نمی‌توان انکار کرد که اقبال مردم به مشارکت اندکی مخدوش شده است. نمونه آن نماینده مجلس بعد از نماینده شدن، دیگر خود را نماینده مردم نمی‌بینید و خود را فقط نماینده حامیان خود می‌بیند و در همه اجزا و عرصه‌ها اصرار به بهره گرفتن از افرادی می‌کند که به نفع او سرفه‌ای کرده‌اند و کسی که این کار را نکرده هیچ جایی نباید باشد، این مسائل مردم را دلزده می‌کند البته نهادهای نظارتی هم در قبال این موارد نمی‌دانم چرا سکوت می‌کنند و این سکوت‌ها و آن تنگ نظری‌ها دلزدگی می‌آورد.

ما فراموش نمی‌کنیم انتخابات شورای شهر را که برای نخستین بار در زنجان یک نماینده‌ مجلس به خودش این اجازه را داده که رسما با عنوان نماینده مجلس لیست بدهد این کار تخلف صریح از قانون است. من تعجب می‌کنم که رسانه‌ها چرا سکوت کردند. 200 نفر کاندیدای شورای شهر بودند که می‌گویند چرا بخشی از جریان حاکمیتی با ابزارهای حاکمیتی در جریان انتخابات دخالت می‌کند؟ پس ما برای چه در انتخابات شرکت کرده‌ایم و انتخابات چه معنی دارد و نهاد نظارتی که از جمله سه نفر از نمایندگان مجلس هستند چرا سکوت می‌کنند. به همین لحاظ با توجه به وضع موجود مشارکت 50 درصدی هم مطلوب است هر چند مطلوب ما در انتخابات مجلس مشارکت 70 درصدی است و انصافا هم عموما اینچنین بوده است.
من امیدوارم مردم که همواره خطای برخی سیاسیون و مسؤولان را جبران کرده‌اند و نشان داده‌اند که مسیر انقلاب مسیر درستی است دوباره این خطاها را جبران کرده و با مشارکت بالای 70 درصدی این فضای خطایی که شکل گرفته را به دست خودشان اصلاح کنند.

 

فارس: عزل و نصب‌ها و به کارگیری افرادی که در مقابل ستاد سرفه کردند در مورد همین نمایندگان فعلی مطرح می‌کنید؟
بله در مورد همین دوره فعلی صحبت می‌کنم، خیلی صریح است و لازم به گفتن من هم نیست، حالا شاید یک عده‌ای بگویند چرا اینقدر تند صحبت می‌کنید، ببینید ما در واقع خودمان را گول می‌زنیم آنچه در بین مردم عیان است با انکار من حل نمی‌شود، ماجرای آن پادشاه لخت است که همه از ترس واقعیت را انکار می‌کردند و ناگهان بچه‌ای واقعیت را می‌گوید، مگر یادتان رفته یک بنری نصب شد که نماینده‌ای با عنوان نمایندگی در وسط ایستاده و ده ها نفر هم به عنوان حمایت کنار او جای گرفته‌اند و از لیستی برای انتخابات شورای شهر حمایت می‌کنند؟ از آن لیست حامیان، امروز چند نفر مسؤول هستند؟ کافی است شورای اداری استان و مدیران کل و سایر انتصابات را با همان بنر مقایسه کنید. جالب است ببینید چه کسانی به هر دلیلی صلاحیت نداشتند و مدیر شدند. مثلا کد استخدامی نداشتند و یا فاقد سوابق مرتبط بودند و یا حتی انتصاباتشان از سمت دیوان عدالت اداری مخدوش نامیده شد.

رسانه بهتر می‌داند و این چیزی نیست که من افشا ‌کنم، جسارتا من فقط می‌گویم همه می‌دانند، همه یعنی همه باید کسانی که بدانند می‌دانند، معنی این حرف هم بی‌صلاحیت بودن همه منصوب‌ شدگان نیست، من اینقدر هم بی‌انصاف نیستم. بلکه افراد شایسته‌ هم هستند که خیلی هم زحمت می‌کشند و مؤثر هم هستند و منجر به اعتماد مردم هم شده‌اند، ولی وقتی سبک حرکت من، نه فقط در انتصاب‌ها، در حمایت‌ها پشتیبانی‌ها و هر اتفاقی که روی می‌دهد در دیدارها، فرصت دادن‌ها و تعاملات این چنین باشد، خوب طبیعی است که این فضا در اذهان عمومی شکل بگیرد.

شما شاهد بودید شهر ما پنج ماه بدون شهردار بود چرا، چون اصرار همان جریان بود که یک فرد خاص باید شهردار شود، فراموش کردیم خبری که تا 20 و 30 هم رفت اگه من نگویم یعنی وجود ندارد؟ همین الان هم وجود دارد و در جاهای مختلف هم وجود دارد، برخی از توانمندترین افراد ما در برخی از ادارات گوشه اتاق نشسته‌اند و تحویل گرفته نمی‌شوند، چرا چون با آقای فلانی زاویه فکری دارند! مگر آقای فلانی همه انقلاب است؟ خدا رحمت کند امام(ره) به ایشان گفتند که فلان آقایی که می‌خواهند منصوب کنند، شما را قبول ندارد!، امام با تندی فرمودند: مگر من همه اسلامم؟ همین که انقلاب را قبول داشته باشد و برای مردم کار کند کافی است.

امام با آن عظمت که قدرت بسیج میلیونی را داشت می‌گوید من همه اسلام نیستم، چطور آدم‌هایی در این استان که زیر متوسط هم هستند خود را همه حق می‌دانند و هرکس با آن‌ها زاویه دارد کنار گذاشته می‌شود.

نتیجه می‌شود وضعیت الان ما، که مسؤول داریم در این استان که استاندار و نماینده هم گردن نمی‌گیرند! خوب کی این افراد را منصوب کرده؟ هر جا می‌گویی فلانی ناکارآمد است می‌گویند ما خودمان مخالفیم!!! خوب اگه مخالفی، اینا چه جوی مستقر شدند؟ و بعد می‌بینی که همه اینها اعضای ستاد مرکزی آقایان بودند! خوب این اقدامات برای مردم قابل قبول نیست، حالا افرادی هم انکار کنند من انکار نمی‌کنم، من آدمی نیستم که فکر کنم اگر چیزی را بگویم نگران این باشم که فلانی از من خوشش نمی‌آید، می‌خواهم، که خوشش نیاد! حقیقت باید گفته شود. ضمن اینکه باید از افرادی که تلاش می‌کنند هم تقدیر شود و معنی این حرف‌ها باطل بودن همه مسؤولان نیست ولی خوب هستند اعمالی که چون خط قرمزها را رد می‌کند، کل خیرات را حبط می‌کند.
من هشدار می‌دهم به همه بزرگواران که اگر این مسیر را همچنان تا انتخابات ادامه دهند همه اعمال خیر را حبط و زحمات در فضای عمومی مردم نادیده گرفته شود.

 

فارس: با این حساب نمره شما به نمایندگان فعلی مجلس چنده؟
اولا نماینده با نماینده فرق می‌کند، من نمی‌توانم پنج نماینده را در یک کاسه بگذارم و بعد بگویم این اتفاق در مورد همه افتاده است.
ولی من به نماینده‌های شهر زنجان نمره قبولی نمی‌توانم بدهم، حالا اگر همین نماینده‌ها دوباره موفق به گرفتن رای از مردم شدند، خوب مردم پسندیدند، من می‌گویم که حرف من، متناسب با سلیقه مردم نیست خوب هیچ اشکالی هم ندارد. ولی من نمی‌تونم حقیقت را نادیده بگیرم. من می‌گویم، هیچ وقت میزان رای زیاد یک نفر حقانیت برایش نمی‌آورد، کما اینکه سابقه چنین رای‌آوری در انتخابات وجو دارد و آخر و عاقبت آنچنانی، خروج از کشور و تغییر مواضعشان در ادامه را هم به یاد داریم. پس باید بر مبنای قانون حرف زد و عمل کرد. نماینده برای صیانت از قانون نماینده شده، آنوقت خودش همان قانون را نادیده می‌گیرد!
من نسبت به این مسائل اعتراض جدی دارم، چرا به این موارد بی‌توجهی می‌شود و چرا رسانه‌ها به آن کمتر توجه می‌کنند؟ خطاب من رسانه خاصی نیست و من می‌دانم که رسانه‌ها تحت فشار هستند ولی تنها راه نجات از این مسیر، آزادانه و منصفانه حرف حق را گفتن است، یک عده‌ای از افراد را می‌زنند چون دلشان می‌خواهد خودشان این انحصار را داشته باشند در حالیکه نگاه من این نیست. من می‌گویم عزیزان و مدیران، می‌خواهید خیرات شما برای مردم محفوظ مانده و توسعه یابد؟ خوب چرا حبط می‌کنید اقدامات خود در حوزه اشتغال و ... با مستقر کردن برخی نااهل‌ها در یک مناصب.

اتفاقاتی که در مسکن ملی افتاد که تبعات آن هم در حال نمایان شدن است، ادعاهایی شد که بعد در عمل گزارش‌ها متفاوت شد، این همه دوندگی که کردند و باید از ان تقدیر شود ولی چنین خطاهایی، منجر به اتفاقات ناگوار می‌شود.
 

حضور نایب رئیس شورای ائتلاف استان زنجان در دفتر خبرگزاری فارس در زنجان

 

فارس: عملکرد مجلس را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در مورد عملکرد مجلس هم همین قاعده‌ای که برای استان گفتم صدق می‌کند، نماینده‌هایی داریم که به معنای واقعی به وظایف خود عمل کردند و امروز هم سربلند، هستند حتی اگر حرف خود را به کرسی ننشانند.

نماینده‌هایی هم داریم که این کار را نکردند، کما اینکه در شورای مرکز جمعیت رهپویان اسلامی بررسی می‌کردیم عملکرد نماینده‌ها را، اشکالی هم ندارد که گفته شود که در عمل شاید نزدیک به نیمی از نماینده‌ها جزو نماینده‌هایی هستند که سرجمع ما ترجیح دهیم که در مجلس تکرار نشوند! آن‌هم به دلایل مختلف از جمله کم‌کاری! برخی با دخالت گسترده در اموری که مربوط به نماینده نیست و از آن نهی شده بودند، برخی با حمایت از جریان‌هایی که در واقع ریشه در فساد اقتصادی دارند خطاهای بزرگ کردند که توسط رسانه هم پوشش داده شده است. اینها مخفی نیست.

نیمی از نماینده‌ها هم با شرافت وظیفه نمایندگی خود را دنبال کرده و صادقانه کار مردم را پیگیری و شجاعانه از حقیقت دفاع کردند بنابراین به کل مجلس نمی‌توان یکپارچه نمره داد.

 

فارس: چند جا از واژه اگر رقابت باشد استفاده کردید یعنی تا حالا انتخابات رقابتی نبوده است؟
برخی از ایام رقابتی بوده برخی از ایام رقابتی نبوده که این هم عوامل مختلفی دارد، عموما هر وقت صحبت از رقابت می‌شود انگشت به سمت شورای نگهبان است، ولی فقط آنجا نیست، برخی از مواقع خود سیاسیون ترجیح می‌دهند رقابت نکنند. مثلا وقتی می‌بینند احتمال رای آوری پایین است ترجیح می‌دهند در جایگاه منتقد نشسته و بگویند که نمی‌گذارند، که من این بخش را پررنگ می‌بینم. البته اگر اخبار غیررسمی برای ثبت‌نام‌ها درست باشد امیدوارم که فضای رقابتی خوبی شکل بگیرد ولی خوب به صورت طبیعی کسی که تخلف کرده و پرونده دارد که به هیچ وجه نباید تایید صلاحیت شود و اگر تایید شود ظلم به مردم خواهد شد.

نگاه من این است که جریان‌های سیاسی وارد رقابت شده و عرصه را خالی نکنند. بهانه‌هایی مثل امید نداشتن به پیروزی، سهم خواهی و معامله سیاسی چیزهایی است که من فکر می‌کنم یک فعال سیاسی آزاده نباید دستاویز سازد، اگر کسی رویکرد منتقدانه دارد باید بیاید شفاف و علنی در بین مردم اعلام و ابراز کند.

 

فارس: با ثبت‌نام‌های انجام شده، شما انتخابات آینده را رقابتی می‌بینید؟

اگر اخبار غیررسمی و گمانه‌زنی‌ها درست باشد به نظر من انتخابات رقابتی خواهد بود، و ای کاش ثبت‌نام‌ها شفاف بود تا بتوان به صورت قطعی نظر دارد، ضمن اینکه علاوه بر جریان‌های سیاسی، دوستان فعلی مستقر در قدرت هم باید تن به رقابتی شدن انتخابات بدهند، خوب معمول این جوری است که افرادی که در قدرت هستند دوست دارند که ادامه داشته باشند و برای همین از رقابت‌های واقعی استقبال نمی‌کنند که باید اصلاح اخلاق سیاسی در جریان‌های مستقر در قدرت روی دهد که بپذیرند که سلامت قدرت در امکان نقد و امکان چرخش قدرت است وگرنه اگر قرار باشد که افرادی همیشه در مسند قدرت باشند و کسی هم نخواهد آنها را نقد کند امکان لغزیدن و خطا زیاد می‌شود.

 

فارس: روند دولت با توجه به عمر 2.5 ساله آن چطور ارزیابی می‌کنید و آیا به وعده‌های خود عمل کرده است؟

ببینید دولت می‌شود یک مجموعه متنوع، باید در این مورد جزء به جزء بررسی شود، ولی علی‌الظاهر من این طور بگویم که دولت در اقناع افکار عمومی، موفق نبوده است یا عملکرد رسانه‌ای درستی نداشته یا برخی از عملکردهای خطا، عملکردهای مثبت را تحت‌الشعاع قرار داده و دلایل مختلفی دارد هر چند نقایصی هم وجود دارد که باید رفع شود که نمونه آن تغییرات در کابینه است.
نمونه عینی بگویم در بخش آموزش که حوزه تخصصی من هم هست، امسال برای نخستین بار، سازمان سنجش در 15 مهرماه نتایج را اعلام کرد، تصور کنید که چه عواقب اجتماعی شامل تمدید اجاره نامه و ... خواهد داشت و از همه مهم‌تر، معلق بودن کلاس‌های درس تا آخر مهرماه بود. این اقدام خطا است که ذهن را مشوش می‌کند. و یا کمبود معلم در آغاز سال تحصیلی. هر چند همه گناه بر گردن مسئولان مربوطه نیست ولی همه گناه را هم نمی‌توان از روی دوش آن‌ها برداشت.
در کنار این موارد باید به انجام طرح رتبه‌بندی معلم‌ها اشاره کرد و از آن تقدیر نمود. هر چند ناقص ولی بالاخره اجرا شد، من حیفم می‌آید که این اقدامات خوب با یکسری از خطاها ضایع شود به نظرم بزرگترین وظیفه امروز دولت اقناع افکار عمومی است، برقراری ارتباط با مردم و تبیین مسائل و شرایط باید در دستور کار قرار گیرد. مشکلات را هم صادقانه با مردم در میان بگذارند، در عین حال همچنان معتقد هستم که دولت در اقناع افکار عمومی موفق نبوده است.
کما اینکه اقدامات بسیار خوبی هم انجام شده که انکار آن جوانمردانه نیست که نمونه آن احیای برخی از صنایع که در شرف نابودی بودند در سطح استان و ملی است. اتفاقات خیلی خوبی با پیگیری دکتر افشارچی به عنوان نماینده دولت در استان روی داد. احیای واحدهایی که آسیب جدی دیده بودند و همچنین توسعه برخی دیگر از صنایع، که نتایج آن در اشتغال دیده می‌شود که مثبت و خیلی هم مهم است که لازمه معرفی آن انجام اقدامات تبیینی واقعی است. چرا که اگر تبیین دچار اغراق و یا دروغ شود مخاطب دیگر پیام شما را نمی‌پذیرد بنابراین در گفتن اقدامات انجام شده باید با نهایت دقت عمل شود، بنابراین باید ابراز یک قدم از عمل عقب‌تر باشد.

 

فارس: ارزیابی کلی شما از مجلس چیست؟

عرض کردم این دوگانه است، یعنی ما زمانی را داریم که موفق بودند و زمانی نه، مثلا در مورد عدم دخالت در انتصابات اصلا موفق نبوده است، هر چندی مقام معظم رهبری تاکید کردند، با صراحت هم گفتند تکرار هم شد، ولی این اتقاف افتاد و دخالت انجام شد در کل کشور هم روی داد و بد هم بود.

اما در کل نسبت به ادوار مختلف، مجلس سالم‌تر بود از نظر پاکدستی، قابل انکار هم نیست، یعنی رویکردهای مثبت هم  داشتند و اتفاقات منفی هم داشتند حالا من فکر می‌کنم که بهترین قضاوت این است که در یک فضای شفاف قضاوت را به مردم بسپاریم و در واقع مردم نمره بدهند به شرط اینکه شفافیت باشد و رقابت واقعی انجام شود، اجازه بدهیم امتحان واقعی باشد و به کسی هم تقلب نرسانیم و عادلانه امتحان بگیریم هر نمره‌ای که مردم بدهند را می‌پذیریم حتی اگر به کسی که همین الان از وی انتقاد می‌کنم، مردم نمره بالایی بدهند خواهم پذیرفت که قاعده انتخابات هم همین است.
اما این به معنی آن نیست که من از حقیقت دفاع نکنم وظیفه من به عنوان فعال اجتماعی و سیاسی این است که حقیقت را با صراحت و شفافیت بیان کنم که مردم آگاهانه تصمیم بگیرند، اگر این آگاهی رخ داد و اگر شفافیت بود و مردم آگاهانه انتخاب کردند، هر انتخابی کردند حق با مردم است و به فرمایش امام راحل مردم حق دارند حتی برخلاف مصلحت خود رای دهند و ما حق نداریم برایشان تعیین تکلیف کنیم. ولی وظیفه داریم مسائل را شفاف ابراز کنیم، کما اینکه سیره امام(ره) بود و رویه مقام معظم رهبری هم همین بوده است.

 

فارس: انتخابات آینده را چطور می‌بینید؟

در این رابطه باید در مورد کارهایی که دولت انجام دهد و همچنین کارهایی که نباید انجام دهد صحبت کرد، من بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور را خوب می‌دیدم با وجود اینکه دوستان مجلس ناراحت بودند شاید هم اشکالاتی داشت ولی حرکت درستی بود که در 6 ماه منتهی به انتخابات، کاندیدا در مراسم‌های رسمی حضور نیابد، مگر وظیفه نماینده فقط جلوی دوربین آمدن است.

پس دولت باید دندان طمعش را از شکل‌گیری آرایش مجلس بکشد همه دولت‌ها همواره ته دلشان علاقه‌مند به شکل دادن به آرایش مجلس بوده‌اند پس ابتدا دولت باید طمعی از خود نشان ندهد.

اما کارهایی که باید انجام دهد این است که تلاش شود تا زمان انتخابات مجلس هیچ جایی اتفاقی که مردم را ناامید کند روی ندهد که شامل وقایع محتلف از جمله کمبود و یا رفتار نامتعارف باشد که این مهم به مانند آماده شدن برای پذیرایی از مهمان است که البته باید مراقبت از دست‌هایی مریض هم باید انجام شود که تحقق آن نیازمند توجه به مسائل اصلی به جای حاشیه‌ها است و اگر مسؤولان یک گام از انجام وظایف اصلی دور شوند حداقل دو گام از هدف دور شده اند که ادامه آن در نهایت خدای نا کرده تبدیل به یک بحران در کشور خواهد شد.

حالا بخشنامه را که وزارت کشور پس گرفت ولی ای کاش کاندیداها اخلاقا به این مهم عمل کنند و در مدت زمان باقیمانده دنبال رای جمع کردن از طریق جلسات و افتتاحات نباشند و به شیوه قانونی عمل کنند.
 

فارس: موضع جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در انتخابات پیش رو چه خواهد بود آیا مستقل حضور می‌یابد یا ائتلاف خواهد کرد؟

در این مورد باید دید که صحبت از ائتلاف است یا جمعیت رهپویان و یا هر ائتلاف دیگری. اقدام ما در قالب ائتلاف خواهد بود و رفتار مستقل نخواهیم داشت.که در این رابطه من انتقادی هم به برخی از دوستان بکنم که ان‌شاءالله خودشان متوجه شوند حزبی که عضو ائتلاف است و در جلسات ائتلاف شرکت می‌کند و خودش را از پیشکسوتان فعالیت سیاست می‌داند خیلی بعید است که بگوید در انتخابات رفتار مستقل خواهیم داشت، خوب اگر مستقل عمل می‌کنید برای چی عضو ائتلاف هستید اصلا ائتلاف برای چیست؟ برای وحدت رویه احزاب در انتخابات و دیگر مسائل است! و تو در مهم‌ترین نقطه اثر می‌گویی که مستقل خواهی شد! مگه میشه در جلسات ائتلاف شرکت بکنی و به دنبال وحدت در بین نیروهای انقلاب باشی و در عین حال بگویی مستقل عمل خواهم کرد. من امیدوارم که این فقط یک خطای بیان باشد و احتمال هم می‌دهم همین باشد که به صورت مستقل به دنبال افزایش مشارکت عمومی در انتخابات خواهند بود. ولی اینکه لیست مستقل بدهد نه چنین چیزی نیست و برای انجام آن باید از لیست ائتلاف خارج شود.

 

فارس: وضعیت جریان‌های سیاسی استان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ببینید الحمدالله در استان اقدامات خوبی به سمت اتحاد جریان‌های به اصطلاح معمول اصولگراها شکل گرفته، می‌گویم به اصطلاح چون دیگر معنی این کلمات خیلی مشخص نیست که دلیل آن وجود تناقض بین گفته و اقدام مدعیان این اصطلاحات است.

ولی در مجموع نشست‌‌ها و جلسات خوبی در بین این نیروها برگزار شده و برداشت من این است که در همه حوزه‌های انتخابیه در بین این نیروها لیست واحد منتشر خواهد شد و به سمت هم حرکت می‌شود و فکر می‌کنم که این اقدام کار تشکیلاتی‌تری است، چرا که این که یک جریان فکری سیاسی کاندیدای مشترکی داشته باشند منجر به تجمیع آرا و انتخاب اصلح خواهد بود. البته که معنی آن نفی سبک سیاسی دیگر نیست ولی اجماع توسط نیروهای خاص فکری مطلوب و مفید خواهد بود.

 

فارس: ائتلاف شما ترکیب از چند جریان فکری است؟
حدود 23 حزب عضو شورای ائتلاف استان زنجان هستند و همین تعداد و مجموعه هم در شورای وحدت عضو هستند که به لحاظ سابقه و تعداد عضو وضعیت متفاوتی دارند که تا زمان برگزاری انتخابات احتمال افزایش تعداد این تشکل‌ها وجود دارد.

 

فارس: وضعیت رقیب انتخاباتی را چطور ارزیابی می‌کنید؟
من معتقدم جریان‌های سیاسی داخل کشور همه دلشان برای این مردم می‌تپد و تفاوتشان در سبکی است که می‌خواهند کشور را پیش ببرد پس موضوع فقظ اختلاف سلیقه است که شامل همه فعالان است.

من در جریان جزئیات فعالیت رقبای سیاسی نیستم ولی بسیار خوشحال می‌شوم که مجهز و با برنامه وارد انتخابات شوند و کاندیداهای توانمند را معرفی کنند چرا که انتخابات پرشور بر هر امری ارجح است حتی اگر جریان سیاسی رقیب من موفق شود من ترجیح می‌دهم با عنصر توانمند موفق شود چرا که تصمیمات اتخاذ شده در مجلس عاقلانه خواهد بود ولو با سلیقه سیاسی مخالف. و در این میان امیدوارم به غیر از دولت که نباید به دنبال شکل‌دهی به آرایش مجلس باشد بقیه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در انتخابات حضور قوی داشته باشند.

فارس: دلیل چراغ خاموش حرکت کردن برخی از جریان‌های سیاسی چیست؟

اگر موضوع رعایت قانون باشد که خدا خیرشان بدهد، اما برخی اوقات موضوع محافظه‌کاری است و در صدد بررسی اوضاع هستند که مبادا مورد نقد قرار گیرند و یا حتی تاکتیک سیاسی باشد که اشکالی هم ندارد.

ولی شاید بخشی هم مربوط به ناکارآمدی‌های سیاسی دولت قبل به ویژه در دو سال آخر است که برخی احزاب به واسطه انتصاباتشان به دولت قبل از مورد انتقاد علنی واقع شدن در جامعه ترس دارند و برای همین با چراغ خاموش حرکت می‌کنند که دستشان رو نشود! البتعه من این شیوه را نمی‌پسندم، باید دغدغه ما این باشد که شفاف عمل کنیم تا مردم آگاهانه رای بدهند و ما نباید مرد را فریب دهیم و فریب در سیاست بزرگ‌ترین گناه است که این مهم نیازمند تغییر نگاه به سیاست و اخلاق سیاسی است.

 

فارس: حرف نگفته؟

من از شما می‌خواهم که بحث مطالبه ناظر به حقیقت قانون و حقوق مردم را خیلی شفاف‌تر و علنی‌تر پیگیری کنید. در آخر هم از جریان‌هایی که حرف من آزارشان می‌دهد می‌خواهم که نرنجند، انتقاد صریح صادقانه بهتر از تملق دلچسب است.


پایان پیام/73004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول