اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  مجلس

نمایندگان موافق و مخالف لایحه بودجه سال آینده چه گفتند؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1403 به بیان نظرات خود پرداختند.

نمایندگان موافق و مخالف لایحه بودجه سال آینده چه گفتند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در نشست علنی امروز (چهارشنبه،29آذر) مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال1403 کل کشور، نمایندگان به بیان نظرات خود پرداختند.

اسماعیلی(مخالف):بودجه سال ۱۴۰۳ مطابقتی با برنامه هفتم توسعه ندارد

مهدی اسماعیلی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: عمده مخالفت بنده با لایحه اصلاحی بودجه متمرکز بر افزایش یک درصدی سقف مالیات بر ارزش افزوده است.

وی افزود: واقعیت مطلب این است که ما در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه هرجا که از افزایش سقف مالیات بر ارزش افزوده صحبت می شد، با این مسئله مخالفت کردیم چرا که ما بار تورمی این افزایش مالیاتی را بارها متذکر شده بودیم.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تعجب می کنم که دوستان ما چرا برای افزایش حقوق بازنشستگان منابع درآمدی دیگری را در این لایحه پیش بینی نکرده اند و آمده اند و به افزایش مالیات بر ارزش افزوده توجه داشته اند.

اسماعیلی تصریح کرد: به واقع تجربه نشان داده هرجا که ما مالیات بر ارزش افزوده را افزایش داده ایم این مسئله تورم شدیدی را در جامعه ایجاد کرده است.

نماینده مردم میانه در مجلس تاکید کرد: هدف ما در زمینه افزایش حقوق بازنشستگان همواره این بوده که توانمندی معیشتی بازنشستگان را ارتقا دهیم در صورتی که اگر به واسطه افزایش حقوق بازنشستگان، مالیات بر ارزش افزوده را یک درصد افزایش دهیم این مسئله مجددا تورم را به حدی می رساند که حتما ناتوانی بازنشستگان از امور معیشتی را رقم خواهد زد.

اسماعیلی تصریح کرد: همچنین دوستان ما در بحث افزایش مالیات بر ارزش افزوده عنوان کمک به خانواده شهدا را قید کردند که باید گفت حتما خانواده شهدا راضی به این افزایش تورم در جامعه نخواهند بود.

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ جای این بودجه با برنامه هفتم توسعه همخوانی ندارد لذا همه موارد نشان می دهد که یک سلیقه خاص در این بودجه گنجانده شده است.

اسماعیلی با اشاره به موضوع حقوق و مزایای کارمندان دولت در لایحه بودجه، گفت: حقوق و مزایای تمام کارکنان کشور متناسب با گرانی نیست لذا ما باید یک روش علمی در این بخش را تعریف کنیم که متناسب با گرانی تورم، قدرت خرید مردم ارتقا پیدا کند.

وی افزود: به واقع رئیس جمهور در ابتدای مسئولیت خود یادآوری کرده بودند که یک فرمول خاصی را در این بخش در نظر خواهند گرفت که البته تا به حال این فرمول مبنای کار قرار نگرفته است.

حاجی دلیگانی (مخالفت):در بحث قیمت گندم نیز در این برنامه ابهام وجود دارد 

 حسینعلی حاجی دلیگانی نیزدر مخالفت با کلیات لایحه بودجه 1403 کل کشور گفت: در این لایحه بنا است به میزان 49.8 درصد به مالیات‌ها اضافه شود، در حالی که ما هنوز اجرای صحیح نظام جامع مالیاتی را نداریم، این افزایش مالیات بر همه کسانی که مالیات می‌دهند تقسیم می‌شود که باعث تعطیلی برخی از کارها و فعالیت‌ها خواهد شد، از طرفی نیز رکود تورمی را به دنبال خواهد داشت که این وضعیت با سیاست‌های برنامه هفتم مغایرت دارد.

نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار در مجلس ادامه داد: بر اساس قانون بنا بود که 15 آبان ماه بودجه شرکت‌های دولتی به مجلس بیاید، چرا که بودجه شرکت‌های دولت یک سوم بیشتر از بودجه عمومی است و باید زودتر به مجلس ارائه می‌شد در حالی که بودجه این شرکت‌ها هنوز به دست ما نرسیده است و ما اطلاعی از آنها نداریم  چرا که برخی از این شرکت‌ها می‌گویند ما زیان‌ده هستیم در حالی که پاداش‌های کلانی در این شرکت‌ها به اعضای هیأت مدیره داده می‌شود که بسیار سرسام‌آور است بنابراین چگونه می‌توانیم بر بودجه این شرکت‌ها نظارت داشته باشیم.

وی افزود: در بند (هـ) تبصره (3) آمده است قیمت خدمات افزایش پیدا خواهد کرد و اگر شرکتی قرار است افزایش قیمت دهد باید از سازمان برنامه و بودجه اجازه آن را بگیرد که به این معناست با افزایش قیمت مواجه خواهیم بود.

حاجی دلیگانی عنوان کرد: عدم تحقق درآمدها نیز در این بودجه مشهود است و این بودجه فقرا را فقیرتر خواهد کرد. همچنین ارز کافی برای واردات دارو و سایر اقلام ضروری تخصیص داده نشده است.

این نماینده مردم در مجلس گفت: درآمد دستگاه‌ها در بودجه سال جاری 181 همت بود که این درآمدها برای سال بعد به 275 همت رسیده است که این وضعیت به این معناست که ما با گران کردن خدمات مواجه هستیم که به تبع آن با گرانی و تورم مواجه خواهیم بود.

وی یادآور شد: در بحث قیمت گندم نیز در این برنامه ابهام وجود دارد و قابل پذیرش نیست از طرفی نیز لایحه بودجه بر اساس لایحه برنامه هفتم نوشته شده است و بر اساس مصوبه مجلس نیست که نشان می‌دهد نباید با این بودجه موافقت کرد.

گودرزوند چگینی(مخالف):ایرادات لایحه بودجه به خوبی رفع نشده است

مهرداد گودرزوند چگینی  در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: لایحه بودجه نقاط قوت و ضعفی دارد اما در لایحه اول ارائه شده به مجلس مشکلات عدیده ای وجود داشت که به نظر نمی رسد خیلی رفع شده باشد، چند سوال می پرسم تا برای مردم روشنگری شود و نمایندگان بتوانند بهتر رأی دهند.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده چه میزان تورم بر مردم تحمیل می کند، ناترازی بودجه چگونه تامین می شود؟ افزایش 49.8 درصدی مالیات چند درصد تورم بر جامعه اعمال می کند؟ از سوی دیگر افزایش 54.8 درصدی مالیات بر کالا و خدمات چه میزان قیمت کالا و خدمات را افزایش می دهد، آیا دولت شرایط تورمی را پیش بینی کرده زیرا این اقدام بر بازار تحمیل و تورم چند برابری می شود.

وی افزود: آیا افزایش 18 درصدی متوسط حقوق کارکنان و بازنشستگان متناسب با تورم دیده شده است، آیا پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در بودجه لحاظ شده است؟ با توجه به درخواست دولت برای حذف ارز ترجیحی راهکاری برای حذف ارز چند نرخی در لایحه بودجه دیده شده یا سردرگمی تجار همچنان وجود دارد؟

گودرزوند چگینی عنوان کرد: اگر سرمایه گذاری نکنیم مشکلات افزایش پیدا می کند، آیا معافیت سالانه حقوق و دستمزد متناسب با تورم در کشور است؟ آیا امنیت غذایی مورد توجه بوده است؟ کاهش یارانه نان چه کمکی به افراد زیر خط فقر می کند؟ آیا به خرید راحت تر نان مردم منجر می شود؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: آیا در تبصره 14 با توجه به ناترازی بودجه در سال های 1401 و 1402 پیش بینی لازم شده است؟ آیا نهضت ملی مسکن مطالبات فرهنگیان و متناسب سازی حقوق ها مورد توجه بوده است؟

حسینی(مخالف):چرا بازنشستگان را در لایحه اصلاحی مقابل مجلس قرار داده‌اند

سیدالبرز حسینی در نشست صحن علنی امروز (چهارشنبه 29 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 1403 کل کشور با بیان اینکه اولین ایراد وارد به لایحه اصلاحی عدم پایبندی به برنامه هفتم توسعه بوده که حدود 6 ماه در دولت و مجلس روی آن بحث شد، گفت: تنظیم‌کنندگان و تدوین‌کنندگان بودجه باید به این سوال پاسخ دهند که آیا اصل برنامه هفتم را قبول دارند یا خیر، سوال این است این بودجه بر اساس کدام برنامه نوشته شده، لایحه دولت یا آنچه که در مجلس مورد توافق قرار گرفت.

نماینده مردم خدابنده در مجلس ادامه داد: در حوزه توسعه و عمران کشور بودجه تملک دارایی صفر بوده و یک ریال به بودجه‌ عمرانی اضافه نشده است، رقم 30 همت برای قیر کشور که رقمی حداقلی بوده مشخص نیست از کجا قرار است تأمین شود.

وی تصریح کرد: حوزه‌های توسعه‌ای در بودجه 1403 با این لایحه بدون حرکت می‌ماند و ما فقط می‌خواهیم وضع کشور را حفظ کنیم.

حسینی یادآور شد: از سوی دیگر یکی دیگر از سیاست‌های ما در برنامه هفتم مهار تورم بود که این سیاست نیز در بودجه 1403 رعایت نشده است. متأسفانه در این لایحه اصلاحی بازنشستگان را مقابل مجلس قرار دادند به طوری که مجلس در صورتی می‌تواند به متناسب‌سازی رأی مثبت بدهد که با افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز موافقت کرده باشد. چه توضیحی برای این کار وجود دارد، این چه تصمیمی است که تورم را اضافه می‌کند. حتی خانواده معظم شهدا نیز به این بند اضافه شدند و کار بدتر هم شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تأکید کرد: در بحث ضریب حقوق نیز با توجه به اینکه تورم بالای 40 درصد است چطور انتظار می‌رود که با 18 درصد افزایش حقوق انتظار راندمان مناسب از کارمندان داشت.

وی یادآور شد: در حوزه سهام عدالت نیز دولت به درستی قانون را اجرا نمی‌کند و پول پرداختی نیز به قشر آسیب‌پذیر واصل نمی‌شود.

حسینی افزود: در بحث اصلاح نرخ خرید گندم نیز ما پیش از این قانونگذاری خوبی داشتیم و در این حوزه به خودکفایی رسیدیم اما آنچه امروز در لایحه اصلاحی آمده ولنگاری است که پیام خوبی به کشاورز نمی‌دهد.

موسوی لارگانی (مخالفت): افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده تورم زیادی را ایجاد می‌کند

همچنین سیدناصر موسوی لارگانی  در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 1403 کل کشور گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مهار تورم و رشد تولید؛ یعنی به گونه‌ای عمل کنیم که تورم مهار و رشد تولید را شاهد باشیم. با این بودجه به این دو هدف نمی‌رسیم.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده یعنی از یک جیب مردم پول برداریم و به جیب دیگر آنها بریزیم. با این یک درصد قصد داریم یکسان‌سازی حقوق بازنشستگان و کارکنان را اجرا کنیم اما متأسفانه در این بند اشاره ای به خانواده شهدا شده است، چرا به غلط بر آنها منت می‌گذارید، مگر چقدر به آنها پرداخت می‌شود که این بار سنگین را بر دوش آنها می‌گذارید. افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده تورم زیادی را ایجاد می‌کند.

وی عنوان کرد: کشاورزان را در برنامه هفتم توسعه با هوشمندسازی کنترل‌ها، تعدیل پروانه چاه‌ها، افزایش قیمت کود، بذر و سم بی‌چاره‌ کرده‌ایم، از یک سو می‌گوییم 80 درصد گندم آنها به صورت تضمینی خریداری می‌شود، 20 درصد دیگر را چه کسی و با چه قیمتی خریداری می‌کند. دولت باید گندم را خریداری و بازار را تنظیم کند.

موسوی لارگانی ادامه داد: در مباحث فرهنگی، تحکیم خانواده و قرآنی در سنوات گذشته کمترین بودجه را مدنظر قرار داده‌ایم در حالی که موضوع  فرهنگ به حدی مهم است که مقام معظم رهبری یکی از سنوات گذشته را به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری کردند. بخشی از وضعیت کشور به موضوع فرهنگ ارتباط دارد. چرا باید توجه کافی را به این موضوع نداشته باشیم.

دارانی(مخالفت): افزایش مالیات بر ارزش افزوده موجب تحمیل فشار بیشتر به مردم می شود

 حسین محمدصالحی دارانی نیز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: اضافه شدن یک درصد ارزش افزوده فشار به مردم و تحمیل تورم بیشتر خواهد بود، قرار بود پایه مالیاتی جدید افزوده نشود و این امر خلاف خواست مجلس بوده و موجب فشار بیشتر به مردم می شود.

نماینده مردم فریدن و چادگان، فریدونشهر، بوئین و میاندشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنگامی که دولت می تواند برای رفع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی راه های درآمدی در لایحه پیش بینی کند برای هزینه کردها نیز راه برون رفت و برنامه صحیح ارائه کند. در اجرای بسیاری از طرح های عمرانی ریخت و پاش بسیار می شود اگر قرار است هزینه کردها مدیریت شود در برخی از طرح های عمرانی غیرضروری باید بازنگری شود. چرا در پرداخت معوق فرهنگیان و افزایش مستمری ها و عدم اجرای دقیق رتبه بندی معلمان و پرداخت های مربوط به پاداش پایان خدمت کارکنان دولت همیشه کسری می آوریم.

وی ادامه داد: امروز مردم در تنگنای معیشتی هستند، حقوق و پاداش معوق آنان با وجود تورم امروز ارزشش به کمتر از نصف رسیده است، در این میان اقشار کم درآمد بیشترین سختی را در فشارهای اقتصادی تحمل می کنند پس افزودن یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده جز گسترش تورم چیزی در پی نخواهد داشت.

محمدصالحی دارانی افزود: در برخی از مناطق محروم کشور اگر جاده دسترسی و زیرساخت های گاز و غیره ندارند امروز دستگاه های دولتی در تامین آرد آنان نیز فراز و نشیب دارند و مانده اند. یک درصد مالیات بر ارزش افزوده یعنی چندین درصد افزایش قیمت کالا و خدمات و راندن اقتصاد کشور به سوی گردنه های دشوار و صعب العبور.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه باید قبل از این پیش بینی می کرد، راه های تامین منابع برای پرداخت حقوق متناسب با تورم را. تمام ویژگی های خوبی که لایحه بودجه دارد باید گفت وابستگی بودجه به نفت کم شده اما قرار نیست کسری از افزایش منابع مالیاتی تامین شود و فشار به مردم افزایش پیدا کند. مردم محصولات کشاورزی شان در انبار مانده و با این فشار اقتصادی جوانان قدرت تامین مسکن را ندارند، تسهیلات مسکن اهدایی از سوی دولت با اقساط 11 میلیون تومانی و بازپرداخت بیش از 5 برابر را چگونه می توانند بپردازند؟ این هزینه را با کدام حقوق و درآمد پرداخت کنند؟ خانوارهایی که برای کسری مخارج ازدواج و تسهیل ازدواج فرزندانشان در تنگنا قرار گرفته اند با مشکل جدی مواجه اند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: اگر راه های مختلف طی شد و اسب سرکش تورم مهار گردید با این کار مجددا گرفتار خواهیم شد. راه درست برای اجرای صحیح همسان سازی و متناسب سازی حقوق ها پیدا کنید و این مسیر، مسیر مناسبی نیست. سازمان برنامه و بودجه راه جدیدی کشف نکرده است بلکه مردم را در برابر مردم قرار داده است و برای پرداخت حقوق بخشی از مردم دست در جیب سایر مردم کرده است. بنده با این شیوه درآمدی برای تامین هزینه ها مخالف هستم.

نجفی(مخالفت): چرا در بودجه ۱۴۰۳ بحث خرید تضمینی برنج دیده نشده است

ابراهیم نجفی اسپیلی نیز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 کل کشور گفت: یکی از مهمترین موارد مخالفت با لایحه بحث تسعیر نرخ ارز در لایحه بودجه سال آینده است که به میزان 31 هزار تومان تعیین شده است. درآمدهای نفتی که برای سال آینده در نظر گرفته شده است 585 همت است که نسبت به سال قبل 3 درصد کاهش پیدا کرده است در حالی که قیمت هر بشکه نفت را 65 یورو در نظر گرفته و نرخ تسعیر را 31 هزار تومان در نظر گرفته است که این مابه‌التفاوت فسادهایی مانند چای دبش و واردات برنج را به دنبال خواهد داشت.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس ادامه داد: همچنین در لایحه بودجه سال آینده بحثی که قرار بود 20 همت از نفت خام و مواد اولیه به دستگاه‌های اجرایی واگذار شود این بحث دیده نشده و حذف شده است، از طرفی نیز تخصیص بودجه عمرانی در این لایحه بسیار کم دیده شده است که این باعث خواهد شد که در مناطق کم برخوردار با مشکلات اساسی مواجه شویم.

وی افزود: دولت در لایحه تقدیمی در حوزه گندم توجه بسیار خوبی داشته و برای 11.5 میلیون تن خرید گندم 150 همت در نظر گرفته است اما این توجه به حوزه برنج نشده است در حالی که در قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی دولت موظف است به محصولات کشاورزی از جمله گندم، برنج و چای توجه ویژه‌ای داشته باشد و خرید تضمینی انجام دهد.

نجفی بیان کرد: جای سوال است که چرا دولت به حوزه برنج توجهی نمی‌کند و آقای منظور باید به این سوال پاسخ دهد که چرا تنها دولت به حوزه گندم ورود پیدا کرده اما نگاهی به حوزه برنج ندارد در حالی که 150 همت برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته‌اند اما تنها با در نظر گرفتن 30 همت برای حوزه برنج می‌توان بسیاری از مشکلات این حوزه را حل کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: بسیاری از نمایندگان شمال کشور بحث برنج را دنبال کرده‌اند و ما خواستاریم که در بودجه بحث برنج نیز دیده شود و مشکلاتی که برای کشاورزان برنجکار ایجاد شد برای سال آینده این مشکلات حل شود.

نظری(مخالفت):توزیع کالا با کالابرگ براساس مصوبه مجلس در لایحه بودجه 1403 شکل منظمی ندارد

سیدغنی نظری خانقاه در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: افزایش 18 درصدی حقوق بازنشستگان متناسب با تورم نیست، همچنین با افزایش 49 درصدی درآمدهای مالیاتی مخالف ام اما اگر دولت قول دهد که در بررسی جزئیات اصلاحاتی انجام دهد ما نیز کمک خواهیم کرد تا روند بررسی بودجه طولانی نشود.

وی افزود: کاهش وابستگی به نفت نکته مطلوبی است اما اینکه این موضوع با فشار مردم جبران شود قابل قبول نیست، همچنین تصویر روشنی از بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه نمی بینیم ضمن اینکه موضوع افزایش قیمت خدمات نیز در بودجه به نحوی است که اگر روزی آب و برق و گاز گران شود همین دولت می گوید خود شما در مجلس اجازه دادید.

نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس با اشاره به بدهی 450 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی، ادامه داد: باید مطالبات بازنشستگان از این محل جبران شود اما این موضوع در بودجه دیده نشده است.

وی تصریح کرد: برای همسان سازی حقوق بازنشستگان باید از منابع صندوق ها استفاده شود نه اینکه با افزایش مالیات بر ارزش افزوده از جیب شاغل ها برداریم و به جیب بازنشستگان بگذاریم.

نظری خانقاه افزود: توزیع کالا با کالابرگ براساس مصوبه مجلس در لایحه بودجه 1403 شکل منظمی ندارد همچنین قرار بود با هدفمندی یارانه ها، یارانه های پنهان کاهش پیدا کند اما یک میلیارد دلار نیز برای واردات بنزین در لایحه پیش بینی شده است.

داودی(مخالفت): روح لایحه بودجه خلاف برنامه هفتم توسعه است

 یوسف داودی نیز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 کل کشور گفت: روح لایحه بودجه خلاف برنامه هفتم توسعه است، آیا نمایندگان مجلس می‌خواهند خود مصوبه برنامه هفتم توسعه را نقض کنند.

وی ادامه داد: دولت در لایحه برنامه هفتم این درخواست را داشت که مالیات بر ارزش افزوده به صورت پلکانی از ۹ به ۱۳ درصد افزایش پیدا کند چه مجلس با این پیشنهاد مخالفت کرد اما در لایحه بودجه دولت خواستار افزایش ۹ به ۱۰ درصدی مالیات ارزش افزوده شده چه بنیانگذاری برای افزایش مالیات و تورم در کشور خواهد بود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: افزایش نرخ مالیات بر خلاف شعار سال یعنی رشد تولید و مهار تورم است که توسط رهبر انقلاب نامگذاری شده است.

وی، لایحه ارائه شده را موجب نارضایتی اصناف و تولید کنندگان دانست و گفت: با این مدل اقتصادی بسیاری از کارخانه‌ها تعطیل می‌شوند و روز به روز بیکاران در کشور بیشتر و بیشتر خواهند شد.

نماینده مردم سراب در مجلس یادآور شد: با بودجه فعلی ارزش پول ملی کشور افت خواهد کرد و موجب ایجاد بحران‌های اجتماعی خواهد شد.

وی با طرح این سوال که چرا باید مصوب کنیم مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در خریدهای روزانه خود یک درصد مالیات بیشتر پرداخت کنند، گفت: در برنامه هفتم توسعه سهم بهره‌وری 40 درصد دیده شده اما در این بودجه بهره‌وری و مولدسازی دیده نشده است. تورم بالای 40 درصد در مقابل حقوق‌های 18 درصدی خلاف اصول اقتصادی است.

داودی اضافه کرد: در این بودجه ارز لازم برای تأمین کالاهای اساسی پیش‌بینی نشده و در زمینه خرید تضمینی گندم و محصولات کشاورزی پیش‌بینی‌های لازم صورت نگرفته و محصولات کشاورزی روی دست کشاورز خواهد ماند. همین امروز سیب‌زمینی در دست کشاورزان آذربایجانی مانده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با انتقاد از اینکه در لایحه اصلاحی به دامداران و نهاده‌های دامی توجهی نشده که موجب کاهش دام کشور خواهد شد، افزود: در این بودجه برای بهبود معیشت مردم و جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی پیش‌بینی‌های لازم انجام نشده است، مردم شیر را کیلویی 30 هزار تومان و گوشت را بالای 500 هزار تومان خریداری می‌کنند که موجب کاهش شدید سرانه مصرف پروتئین در خانواده‌ها می‌شود.

وی تصریح کرد: بازنشستگان ویترین حیثیتی هر جامعه هستند و جوانان آینده خود را در آنها می‌بینند. همسان‌سازی حقوق آنها باید با سرعت انجام شود.

فرهنگی(مخالف):افزایش پایه مالیاتی اصناف وکسبه خرد را گرفتارتر می کند

محمدحسین فرهنگی نیز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: لایحه قبلی که مورد مخالفت مجلس قرار گرفت از جهاتی بهتر از لایحه اصلاحی فعلی است، به ویژه از این جهت که لایحه قبلی دولت با همان سقف و همان پیش بینی ها در زمینه افزایش های قانونی بازنشستگان را پذیرفته بود. اگر ما به این لایحه رأی می دادیم شاید با مشکلات لایحه فعلی مواجه نمی شدیم.

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به واقع منابعی را از جیب بازنشستگان گرفته اند و به خودشان برگردانده اند، منطق و حسنی ندارد لذا ما مالیات بر ارزش افزوده را از خود بازنشسته می گیریم و بعد از آن به بازنشسته برمی گردانیم لذا اگر این اتفاق رخ ندهد بهتر است ضمن اینکه این مسئله با برنامه های ششم و هفتم توسعه در مغایرت است.

وی افزود: همچنین برخی از موافقان نکاتی را در رابطه با افزایش مالیات ها در بودجه عنوان کردند و فرمودند مالیات ها به جای 60 درصد سال گذشته 50 درصد افزایش پیدا کرده است که باید بگویم این طور نیست و به 60 درصد گذشته 50 درصد نیز اضافه شده است بنابراین ما با افزایش 110 درصدی مالیات ها نسبت به سال 1401 مواجه هستیم.

فرهنگی تاکید کرد: قطعا این مسئله باعث می شود تا کسبه و اصناف خرد گرفتار تر از گذشته به فعالیت خود بپردازند و حتما این مسئله آثار تورمی زیادی در پی خواهد داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر لایحه بودجه در صحن مجلس رد شد ما باید به دنبال بودجه سه دوازدهمی باشیم تا فرصت مناسبی داشته باشیم که اصلاحات لازم را در بودجه لحاظ کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت تصویب کلیات لایحه بودجه باید پیشنهاداتی در رابطه با بودجه ارائه شود، گفت: یکی از پیشنهادات این است که 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده باید در لایحه فوق حفظ شود و به 10 درصد نرسد بنابراین نباید به مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزوده شود لذا ما می توانیم از طریق مولد سازی تغییرات در نرخ ارز، بودجه شرکت ها و معادن، منابع را جبران کنیم.

وی افزود: همچنین اگر مجبور شدیم باید به سراغ صندوق توسعه ملی برویم لذا این امر بهتر از فشار آوردن بر مردم و بازنشستگان است.

فرهنگی در ادامه تاکید کرد: از هیات رئیسه کمیسیون تلفیق خواهش می کنیم در صورت تصویب کلیات درصدی را برای افزایش مالیات ها در این بودجه تعیین کنند نه اینکه مالیات ها 10 برابر شود و بار تورمی آن متوجه جامعه باشد.

امیرآبادی فراهانی(موافق):کاهش ۱۵۰ همتی تراز عملیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۳

احمد امیرآبادی فراهانی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403، ضمن محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی در کشتار مردم فلسطین و نیز تشکر از مردم برای تشییع شهدای گمنام و تشکر از دولت برای ارائه به موقع لایحه پس از رد کلیات در مجلس گفت: لایحه بودجه دو ویژگی بسیار مهم دارد که در کاهش تورم بسیار اثرگذار است.

نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به کاهش تراز عملیاتی در لایحه بودجه 1403 ادامه داد: دولت تلاش کرده 150 همت تراز عملیاتی لایحه بودجه را کاهش دهد. این رقم در سال جاری 450 همت بوده که به 300 همت رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به کاهش وابستگی بودجه سال آتی به نفت عنوان کرد: وابستگی بودجه به نفت در بودجه 1403 به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، این امر همان مسئله‌ای است که در خصوص اصلاح ساختار بودجه از ما خواسته شده بود که پس از فرمایشات مقام معظم رهبری و تصویب مجلس اینگونه شد که لایحه بودجه در دو بخش به مجلس ارائه شود.

امیرآبادی فراهانی افزود: اینکه جدول منابع و مصارف ردیف به ردیف در اختیار نمایندگان قرار ندارد آنها حق دارند در خصوص لایحه تأمل بیشتری داشته باشند. دولت هم باید تلاش کند نگاه مجلس را در مرحله دوم که جدول مصارف را تهیه و ارائه می‌کند رعایت کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: در شرایط کنونی مردم با مشکلاتی مواجه هستند، به عنوان مثال در حوزه مسکن ملی مردم توان پرداخت هر سه ماه 40 میلیون تومان را ندارند، این موضوع یکی از مشکلات اساسی مردم است که باید با  توجه به منابع بانک‌ها در بودجه در این خصوص به مردم کمک کنیم.

وی عنوان کرد: بنده با توجه به اینکه تجربه 10 سال سابقه حضور در کمیسیون تلفیق بودجه را دارم عرض می‌کنم که هرگاه بودجه توسط مجلس به دولت برگشت داده شده همین اتفاق رخ داده است و اگر هم اکنون نیز مجدداً به دولت برگشت داده شود تغییر ایجاد نخواهد شد چرا که منابع و مصارف کشور کاملا مشخص است البته که منابع روشن‌تر بوده و مصارف هم همواره در حال افزایش است. حال اگر می‌خواهیم به دولت کمک کنیم باید در جریان بررسی لایحه بودجه مصارف را به ویژه در خصوص کاهش دهیم تا بتوانیم موارد مانند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال جاری به خوبی اجرایی کنیم.

توسلی(موافق): در بودجه ۱۴۰۳ عدالت نسبی رعایت شد

فتح الله توسلی نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: پیش بینی رشد اقتصادی 3.1 درصدی در لایحه بودجه پیش بینی معمولی است که البته با پیش بینی سند برنامه تفاوت هایی دارد اما این رشد می تواند منطقی باشد. همچنین کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه و کاهش وابستگی به نفت یکی از نقاط مثبت این لایحه است اما باید به نحوی مدیریت شود که افزایش مالیات ها فشار مضاعف به مردم وارد نکند.

نماینده مردم بهار، کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی افزود: توجه به حمل و نقل عمومی و مدیریت منابع هدفمندی یارانه ها یکی دیگر از نقاط مثبت لایحه بودجه 1403 است. همچنین در بحث معافیت های واردات خودرو نیز پیش بینی های خوبی برای حوزه سلامت و سایر بخش هایی که عقب ماندگی به لحاظ تجهیزاتی دارند شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: کاهش حقوق گمرکی ماشین آلات و تجهیزات با توجه به مشکلاتی که در حوزه عمرانی و تجهیزات راهسازی در حوزه های انتخابیه همه نمایندگان وجود دارد یکی از نقاط قوت لایحه بودجه است و امیدواریم با این تدبیر و نوسازی و تجهیز ماشین آلات راهسازی کمک بزرگی به مناطق کشور شود. همچنین در حوزه برف روبی در فصل سرد سال و سرعت بخشیدن در عملیات عمرانی در فصول کاری این حکم موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه برخی نقاط ضعف در لایحه بودجه در مجلس قابل اصلاح است، گفت: موضوع استمهال وام های کشاورزان و پیش بینی منابع پایدار برای کشاورزان موضوعی است که می توان آن را با اصلاحاتی در صحن مجلس مرتفع کرد.

نماینده مردم بهار، کبودرآهنگ در مجلس خاطرنشان کرد: اصلاح ساختار صندوق کارآفرینی امید جهت استفاده از منابع آن یکی دیگر از نقاط مثبت بودجه است و می توان گفت عدالت محوری به طور نسبی در بودجه رعایت شده است و اگر نقاط ضعفی نیز در آن وجود دارد می توان در زمان بررسی اصلاح شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: افزایش 18 درصدی حقوق متناسب با تورم پیش بینی شده نیست و برخی جابه جایی های منابع برای جبران تعهدات دولت در این لایحه قابل قبول نیست.

توسلی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به رأی دیروز مجلس به ارجاع تحقیق و تفحص از غار علیصدر به قوه قضائیه، گفت: نور امید در فضای تاریک 40 سال گذشته مدیریت این مجموعه تابیده شده است و مردم به این موضوع امیدوار شده اند.

وی ضمن محکومیت حادثه تروریستی راسک سیستان و بلوچستان نیز، گفت: خفاشانی که در دل شب بزدلانه به مدافعان مرز و امنیت کشور حمله می کنند تاریخی جنایت بار از خود به جای گذاشته اند و این اقدام با برخورد قاطع به شدت محکوم است.

نوروزی(موافق): کاهش قابل توجه تراز عملیاتی بودجه از نکات قابل توجه بودجه سال آینده است

رحمت اله نوروزی نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: این لایحه بر اساس آئین نامه داخلی مجلس تنظیم شده است و به صورت دو مرحله ای به مجلس ارائه شده است که نکته مهم آن کاهش قابل توجه تراز عملیاتی بودجه است که به خوبی در این لایحه دیده شده است.

نماینده مردم علی آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این بودجه از جهت اشتغال به خوبی تدوین شده است و منابع بانکی به علاوه صندوق کارآفرینی امید در این لایحه در جهت اشتغال کمک خواهد کرد.

وی افزود: در بحث حقوق بازنشستگان که دغدغه مجلس و نمایندگان است بحث همسان سازی و متناسب سازی حقوق آن ها به خوبی صورت گرفته است در حالی که طی سال های گذشته قدرت خرید کارکنان و بازنشستگان بسیار کاهش یافته است اما با اصلاحات به عمل آمده قدرت خرید نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

نماینده مردم علی آباد در مجلس یازدهم اضافه کرد: گندم در این لایحه به خوبی دیده شده است و ساز وکار کشت قراردادی نیز در این لایحه به خوبی تنظیم شده که امید است بالای 11 میلیون تن گندمکاران، گندم تحویل دهند. همچنین لازم است 168 همت برای خرید گندم لحاظ شود، همچنین در بحث تامین پول نیز 170 همت نیز دیده شود.

وی ادامه داد: در بحث فرار مالیاتی با توجه به اینکه با کاهش تراز عملیاتی بودجه مواجه خواهیم بود فرار مالیاتی نیز کاهش پیدا خواهد کرد و مالیات ها دقیق خواهد شد چرا که وزیر اقتصاد و رئیس سازمان مالیاتی این قول را داده اند که با فرار مالیات ها مقابله کنند تا فرار مالیاتی صورت نگیرد.

نوروزی بیان کرد: در بحث تبصره 18 نیز ساختارها به خوبی دیده شده است و حساب و کتاب ها مشخص است، همچنین در این لایحه بحث تحکیم خانواده، جمعیت آوری، رفع موانع برای تولید، بحث فرزندآوری، فعالیت ها و تولیدات فرهنگی و قرآنی، همچنین کمک به مساجد به خوبی دیده شده است که لازم است نمایندگان با این لایحه موافقت کنند.

قادری(موافق):هزینه‌ها و درآمدها در بودجه واقعی دیده شده است

همچنین جعفر قادری نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: پیش‌بینی 65 دلاری برای هر بشکه نفت قیمتی واقعی و منطبق بر پیش‌بینی‌های کارشناسی است، همچنین رقم پیش‌بینی شده برای درآمدهای صادراتی نیز نشان می‌دهد دولت با یک رویکرد منطقی هزینه‌ها و درآمدها را پیش‌بینی کرده است.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس افزود: دولت در لایحه بودجه 1403 تلاش کرد کسری تراز عملیاتی را جبران کند و اگر در پیش‌بینی درآمدهای نفتی رقمی بالاتر از آنچه که در لایحه بودجه آمده است پیش‌بینی می‌شد این همه اعتراض نسبت به لایحه وجود نداشت اما دولت با رویکرد واقعی بودجه را تدوین کرد.

وی ادامه داد: واقعیت‌ها این است که با نگاه جزیره‌ای نمی‌توانیم هزینه‌ها را جبران کنیم و امروز نه شرکت بزرگ خاصی برای واگذاری وجود دارد و نه منابع فراوانی در دست است لذا وظیفه ما در مجلس است که در قانونگذاری دقت ویژه‌ای صورت دهیم.

قادری تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی در تحقق منابع نفتی دولت به ناچار موضوع تأمین هزینه‌ها را از محل پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی در نظر گرفت و رشد 49 درصد درآمدهای مالیاتی که نسبت به سال گذشته 60 درصد بود کاهش را نشان می‌دهد، همچنین ما باید کمک کنیم از محل فرارهای مالیاتی منابع مالیاتی پیش‌بینی شده تأمین شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در حوزه اشتغال احکام خوبی در بودجه دیده شده است، خاطر نشان کرد: برخی موارد در بودجه در زمان بررسی لایحه قابل اصلاح است، همچنین درخصوص نرخ گندم و یارانه آن می‌توانیم با کنترل اتباع غیرمجاز از طریق سامانه‌های پیش‌بینی شده مشکلات را مرتفع کنیم.

وی در خصوص برخی نگرانی‌ها در مورد افزایش 18 درصدی حقوق بازنشستگان گفت: به نظر می‌رسد این 18 درصد مازاد بر منابع پیش‌بینی شده در همسان‌سازی است و بازنشستگان از این بخش نگران نباشند.

ذاکر(موافق): دولت ۱۳۱ همت برای حوزه اشتغال لحاظ کرده است

 سیدسلمان ذاکر در موافقت با لایحه بودجه ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه این لایحه اصلاحی با اصلاحات جدی روبرو است، گفت: حمایت از اشتغال یکی از محورهایی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳ به خوبی دیده شده است.

 وی اختصاص ۱۳۱ همت به حوزه اشتغال اعم از بودجه عمومی و بودجه بانک‌ها را موجب تحول در این حوزه دانست و یادآور شد:  اختصاص اعتبار صندوق کارآفرینی امید برای  این حوزه نیز بسیار امیدوار کننده بوده و موجب تحول در بخش اشتغال خواهد شد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس یادآور شد: قدر این اعتبارات را یک جوان و خانواده‌ای که بیکار دارد متوجه می‌شوند که بحث اشتغال چه میزان می‌تواند در تشکیل خانواده تأثیرگذار باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یکی دیگر از نقاط قوت لایحه اصلاحی را ایجاد منابع پایدار و جدید برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری دانست و گفت: حدود 100 همت منابع جدید برای این مهم درنظر گرفته شده هرچند که برخی خرده می‌گیرند این اعتبارات تورم‌زا خواهد بود.

ذاکر تصریح کرد: پاسخ برخی که معتقدند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موجب تورم می‌شود این است که آیا بودجه قبلی که افزایش 49 درصد تورم در آن پیش‌بینی شده بود تورم‌زا نبود، چرا وقتی نوبت به بازنشستگان می‌رسد باید به چنین مواردی بپردازیم. تورم باید با کنترل نرخ دلار، طلا و سکه کنترل شود.

وی اضافه کرد: چنانچه برای بازنشستگان نیز منابع پایدار پیش‌بینی نشود مانند اجرای رتبه‌بندی معلمان به مشکل برمی‌خورند و ما از ابتدا باید منابع مطمئن برای همسان‌سازی بازنشستگان در نظر بگیریم.

این نماینده مردم در مجلس یکی دیگر از نقاط قوت لایحه بودجه را خرید تضمینی گندم دانست و گفت: اگر می‌خواهیم صف‌های طولانی نانوایی در استان‌ها ایجاد نشود باید خرید تضمینی را حمایت کنیم و به بیمه نانوایی‌ها توجه جدی داشته باشیم و قیمت نان را کنترل کنیم.

میرتاج الدینی (موافق): کسری تراز عملیاتی بودجه کاهش پیدا کرده است

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: سال ها است که بر اساس هدایت و رهنمود مقام معظم رهبری که تاکید داشتند ساختار بودجه را اصلاح کنید، منتظر بودیم که اصلاحاتی در ساختار بودجه انجام شود لذا خوشبختانه در لایحه بودجه سال 1403 اصلاحات لازم در این بخش لحاظ شده است.

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش وابستگی بودجه به منابع حاصل از فروش نفت، گفت: وابستگی بودجه به نفت 12 درصد در لایحه بودجه کاهش پیدا کرده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به کسری تراز عملیاتی بودجه، ادامه داد: به واقع هر بودجه ای که کسری بیشتری داشته باشد درآمد غیرپایدار بیشتری خواهد داشت که این مسئله می تواند به تورم دامن زند. خوشبختانه دولت کسری تراز عملیاتی بودجه را از 450 همت به 300 همت کاهش داده است.

وی با اشاره به موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه، بیان کرد: دولت به نظر مجلس در زمینه افزایش حقوق بازنشستگان توجه داشته و این موضوع را در بودجه منعکس کرده است لذا حقوق بازنشستگان بر اساس تصمیم مجلس در برنامه هفتم و طی 3 سال به 90 درصد حقوق شاغلین می رسد. همچنین باید تاکید داشته باشم که حدود 40 درصد از منابع افزایش حقوق بازنشستگان در لایحه فوق لحاظ شده است.

میرتاج الدینی با اشاره به موضوع ساماندهی یارانه گندم و آرد نان در بودجه، ادامه داد: این مسئله به طور کلی در لایحه دیده شده است و تفکیک آن با آرد صنعتی یک اقدام مناسب است.

عباس پور(موافق): لایحه بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه است

روح اله عباس پور در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 کل کشور گفت: نمایندگان مخالف مطرح می‌کنند که چرا بودجه عمرانی مناسب دیده نشده و افزایش حقوق بازنشستگان نیز باید بیش از 18 درصد باشد اما از سوی دیگر می‌گویند وابستگی بودجه به نفت نیز باید کاهش پیدا کرده و مخالف افزایش یک درصدی مالیاتی بر ارزش افزوده هستند، در حالی که این رقم در برخی از کشورها بیش از 20 درصد است، حال اگر این امر محقق نشده و مالیات افزایش پیدا نکند هزینه‌های مذکور از کجا باید تأمین شود.

وی افزود: حداقل منابعی برای هزینه‌های بودجه‌ای برای دولت تعریف کنید و سپس از افزایش مالیات بر ارزش افزوده انتقاد کنید. مخالفانی که افزایش حقوق بازنشستگان را به درستی مطالبه می‌کنند اما منابعی برای آن پیش‌بینی نمی‌کنند افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده یک منابع درآمدی پایدار برای تأمین افزایش حقوق بازنشستگان، ایثارگران و یا خرید تضمینی گندم است.

عباس‌پور اضافه کرد: برخی می‌گویند چرا دولت گندم را به نسبت نیاز آرد خریداری خواهد کرد، مگر گندم به غیر از تبدیل شدن به آرد برای موضوع دیگری هم مصرف می‌شود؟ یعنی به جایی رسیده‌ایم که گندم اضافه داشته و آن را صادر می‌کنیم؟.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه لایحه بودجه 1403 ضد تورم بوده و ضمن کاهش ناترازی و کسری بودجه درآمدها را نیز واقعی دیده است، عنوان کرد: در بودجه قیمت دلار نیز واقعی دیده شده است، برخی منتقدان معتقدند چرا منابع درآمدی مولدسازی کاهش پیدا کرده است در حالی که طی سال‌های اخیر میزان درآمدی که از این منبع پیش‌بینی شده به صورت کامل محقق نشده است.

وی با تأکید بر ا ینکه لایحه بودجه 1403 واقع‌بینانه است، تأکید کرد: برخی نمایندگان در خصوص هزینه‌های بودجه صحبت می‌کنند در حالی که این بخش از لایحه تنها درآمدی بود. بودجه مذکور کاملاً شفاف است.

پاک مهر(موافق): وابستگی به نفت در بودجه سال آینده کاهش پیدا کرده است

سیدمحمد پاک مهر  نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 گفت: لایحه ارائه شده حاکی از حرکت به سمت اصلاح ساختار بودجه است که خواسته نمایندگان و صاحب نظران اقتصادی بوده است، منابع واقعی و دقیق تر دیده شده اند، اگر منابع پایدار دیده شده باشند شاهد ناترازی، کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی نمی شویم و کنترل تورم صورت می گیرد.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حرکت بودجه به سمت جلوگیری از فرار مالیاتی است، کاهش منابع مالیاتی از 60 درصد در لایحه بودجه سال 1402 به 49 درصد در لایحه بودجه سال 1403 این موضوع را نشان می دهد.

وی افزود: جهت دهی بودجه به سمت اتمام پروژه های نیمه تمام بوده و به صورت مشخص ذکر شده، خسارت پروژه های نیمه تمام برای نظام و مردم بسیار بالا است. در ساختار تبصره 18 برای اشتغال به خوبی منابعی پیش بینی شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: مهم ترین دغدغه امروز جامعه بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی است. به طور مشخص در احکام بودجه متناسب سازی ذکر شده، یکی از ویژگی های لایحه بودجه سال آینده کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است و این موضوع با توجه به تحریم های ظالمانه معقول است و سیاست محوری نظام محسوب می شود. اینکه در بودجه سال 1402 یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز پیش بینی شده و در بودجه سال 1403 یک میلیون و 350 هزار بشکه در روز پیش بینی شده نشان می دهد وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده است و در راستای سیاست های بالادستی و محوری گام برداشته شده است.

وی افزود: توجه به حمل و نقل عمومی یکی از چالش های تمامی شهرهای کشور بوده و پیش بینی 20 هزار میلیارد تومان برای این موضوع از نقاط قوت لایحه بودجه سال 1403 محسوب می شود؛ توجه به بازسازی و نوسازی ناوگان و تجهیزات راهسازی با کاهش حقوق گمرکی 2 درصد از اقداماتی است که همه شما با آن موافق هستید. توجه به رشد 3.1 درصدی اقتصاد در بودجه نکته بسیار مهمی است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: توجه به عدالت اجتماعی از نکات بارز لایحه بودجه سال آینده است و حرکت بودجه به سمت عدالت محوری بوده و باید گفت به سمت توجه به مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور است. توجه به صندوق امید و کارآفرینی در زمینه اشتغال و حمایت از کارآفرینی اهمیت بسیار زیادی دارد و اشتغال پاشنه آشیل جامعه است که در بودجه حمایت از آن رخ داده است.

پاک مهر عنوان کرد: این بودجه ضد تورم است و در آن رشد مالیاتی 11 درصد کاهش پیدا کرده است، افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده باید در صحن بررسی شود.

وی تصریح کرد: واگذاری سهام شرکت های دولتی در بودجه سال 1402، 106 هزار میلیارد تومان بود که 28 هزار میلیارد تومان آن تحقق پیدا کرد، در بودجه سال آینده این میزان 60 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. واقعی به موضوعات نگاه کنید، یک درصد سود شرکت های دولتی در راستای تحکیم خانواده آورده شده است.

طغیانی(موافق):منابع در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ واقعی و پایدار است

همچنین مهدی طغیانی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 1403 کل کشور گفت: مهمترین دغدغه نمایندگان بحث همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بود که خوشبختانه در اصلاحیه‌ای که دولت به مجلس فرستاد منابع آن دیده شده است که دو ویژگی دارد که یکی واقعی بودن منابع و دیگری پایدار بودن آن است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: برخی از همکاران می‌گفتند که باید از طریق مولدسازی و ... ما منابع را تأمین کنیم اما در سال جاری 106 همت برای بحث مولدسازی در نظر گرفته شده است که در حال حاضر 7 همت آن محقق شده است. آیا با این درآمدها می‌توانستیم بحث همسان‌سازی را انجام دهیم بنابراین باید منابع واقعی در نظر گرفته شود چرا که اگر منابع واقعی در نظر نگیریم باعث تورم و کسری بودجه می‌شود از طرفی نیز مالیات تورمی ایجاد خواهد کرد که مالیات تورمی بیشترین ضربه را به حقوق‌بگیران وارد می‌کند.

وی افزود: در بحث مالیات بر ارزش افزوده باید اطلاعات درست به مردم داده شود چرا که این مالیات شامل کالاهای اساسی نمی‌شود، از طرفی نیز مصرف‌کننده دچار مشکل نخواهد شد بنابراین باید ما در تأمین منابع واقعیت‌ها را در نظر بگیریم که خوشبختانه در لایحه بودجه سال آینده منابع واقعی در نظر گرفته شده است.

طغیانی بیان کرد: متأسفانه در بودجه حداقل با 400 همت کسری مواجه هستیم که این کسری ناشی از عدم واقعی بودن تأمین منابع از جمله بحث مولدسازی در بودجه سال جاری بود بنابراین اگر منابع واقعی در نظر گرفته شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: در بحث افزایش پلکانی حقوق‌ها میانگین 18 درصد در نظر گرفته شده است، بنابراین کسانی که حداقل حقوق را دارند افزایش بیشتری در حقوق خواهند داشت و نکته مهم این است که ما باید بودجه‌ای را تصویب کنیم که کسری نداشته باشد که به تبع آن تورم ایجاد کند و اگر کسری ایجاد شد فشار بر مستضعفان وارد خواهد کرد بنابراین از نمایندگان می‌خواهم که با کلیات این لایحه موافقت کنند.

پایان پیام/ ت 4540

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول