اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

۱۱ مؤسسه ایرانی در میان برترین‌های رتبه‌بندی پایداری «کیو اس»

بر پایه ویرایش ۲۰۲۴ نظام رتبه‌بندی جهانی پایداری «کیو. اس.» که در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده است، ۱۱ مؤسسه ایرانی در میان پایدارترین‌های جهان جای گرفته‌اند.

۱۱ مؤسسه ایرانی در میان برترین‌های رتبه‌بندی پایداری «کیو اس»

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، رتبه‌بندی جهانی پایداری «کیو. اس.» در تازه‌ترین ویرایش خود نام ۱۴۰۰ مؤسسه برتر را منتشر کرده است تا تأثیر زیست‌محیطی و اجتماعی آنها را نشان دهد.

هدف این نظام رتبه‌بندی نشان دادن توجه مؤسسه‌ها به توسعه پایدار، به ویژه در زمینه‌های زیست‌محیطی و اجتماعی است. در این نظام رتبه‌بندی، مؤسسه‌های جهان در سه حوزه تأثیر اجتماعی (۴۵ درصد امتیاز)، تأثیر زیست‌محیطی (۴۵ درصد امتیاز) و حاکمیت (۱۰ درصد امتیاز) و بر پایه هشت لنز عملکردی ارزیابی می‌شوند، که این این هشت لنز «برابری»، «تبادل دانش»، «تأثیر آموزش»، «اشتغال‌پذیری و فرصت‌ها»، و «بهداشت و بهزیستی»، «پایداری زیست‌محیطی»، «آموزش زیست‌محیطی»، و «پژوهش زیست‌محیطی» هستند. پنج لنز عملکردی نخست زیرمجموعه حوزه تأثیر اجتماعی و سه لنز پایانی زیرمجموعه حوزه تأثیر زیست‌محیطی هستند.

در جدول یک، رتبه ملی و جهانی مؤسسه‌های ایرانی در این نظام رتبه‌بندی و در جدول دو و سه، امتیاز و رتبۀ جهانی آنها در حوزه‌ها و لنزهای عملکردی ارزیابی آمده است.

 جدول ۱- رتبه ملی و جهانی مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی جهانی پایداری «کیو. اس.»

جدول ۲. امتیاز و رتبه مؤسسه‌های ایرانی در حوزه‌های ارزیابی نظام رتبه‌بندی جهانی پایداری «کیو. اس.»

جدول۳- امتیاز و رتبه مؤسسه‌های ایرانی در لنزهای عملکردی نظام رتبه‌بندی جهانی پایداری «کیو. اس.»

بر پایه گزارش سال ۲۰۲۳ «کیو. اس.»، دانشگاه «University of Toronto» پیشگام جهان است و «University of California, Berkeley: UCB»، «University of Manchester»، «University of British Columbia»، «University of Auckland»، «Imperial College London»، «University of Sydney»، «Lund University»، «University of Melbourne»، و «Western University» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و بروزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد تا در زمینه‌هایی در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند.

این گزارش نیز از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) است که به پایش و گزارشِ پیرامونِ ۹۰ شاخص گوناگون از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

پایان پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول