اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

حوزه و دانشگاه، دو بال انقلاب است

استاد حوزه علمیه و دانشگاه با بیان این که هرگونه اختلافی میان حوزه و دانشگاه می تواند به عامل اختلال در روند پیشرفت و توسعه کشور تبدیل شود، گفت: حوزه و دانشگاه، دو بال انقلاب است و صف بندی های موازی در حوزه و دانشگاه می تواند از طریق گفت وگو و استدلال عقلی و فکری به نقطه ای مشترک ختم شود.

حوزه و دانشگاه، دو بال انقلاب است

حجت الاسلام علی عسکری در گفت وگو با خبرنگار فارس در مشهد ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد : شهید مفتح، به معنای واقعی کلمه، مفتاح و کلید حوزه و دانشگاه و اندیشمندی صاحب نظربود، به گونه ای که وی را مطهری ثانی می دانستند و نقش بی نظیری در وحدت حوزه و دانشگاه داشت.

وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه، دو بال انقلاب است و صف بندی های موازی در حوزه و دانشگاه می تواند از طریق گفت وگو و اثرگذاری فکری به نقطه ای مشترک ختم شود، تاکید کرد: هرگونه اختلافی میان حوزه و دانشگاه می تواند به عامل اختلال در روند پیشرفت و توسعه کشور تبدیل شود و وحدت میان این دو به طور قطعی می تواند منجر به پیشرفت انقلاب اسلامی ایران شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه  با بیان اینکه در دین اسلام به ضرورت شرعی وحدت، سفارش زیادی شده  و قرآن کریم نیز حتی به وحدت ادیان تاکید کرده است، تصریح کرد: تنوع علمی و تفاوت فکری در تمام بخش های جامعه از جمله دانشگاه و حوزه وجود دارد و این مساله نه تنها نمی تواند عامل اختلاف شود بلکه می تواند نقش موثری در پیشرفت و توسعه هر جامعه ای داشته باشد.

مسئول پیشین دفتر ویژه تولیت آستان قدس رضوی،  وحدت ادیان را از ضروریات انقلاب و عصر حاضر دانست و خاطرنشان کرد: باتوجه به علم بی نظیر و توانایی مباحثه و مناظره امام رضا(ع) که وی را به واسطه همین ویژگی، عالم آل محمد (ص) می دانستند، در کنگره جهانی امام رضا(ع) تلاش های زیادی انجام دادیم تا اندیشمندان غربی با حضور در این کنگره با چهره های شاخص علمی و حوزوی کشورمان بحث و تبادل نظر داشته باشند، زیرا این گفت وگوها را عامل وحدت می دانیم.

 

حجت الاسلام عسکری با بیان اینکه التزام به فرامین و مفاهیم قرآنی در بخش وحدت مغفول باقی مانده است، یادآور شد: قرآن کریم به طور صریح، تفرقه را نفی کرده زیرا آن را عامل فشل شدن و ناکارآمدی جامعه و به تحلیل رفتن توانمندی های فکری، سیاسی و حتی نظامی می داند، از سویی دیگر تفرقه با عقل ناسازگار است و اجتماع و وحدت میان تمام بخش های جامعه از جمله اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... مورد تایید عقل می باشد.

معاون پیشین حقوقی و امور مجلس دانشگاه آزاد کشور با بیان اینکه وحدت میان حوزه و دانشگاه از ضروریات عقلی و شرعی محسوب می شود، خاطرنشان کرد: جمله معروف میزان، رای ملت است از امام خمینی(ره)، مصداق بارز وحدت و تاکید بر خرد و نظر جمعی مردم است و براساس آن، حکومت فردی باطل دانسته شده و بر نظامی مردمی تاکید شده است.

عسکری، وحدت عقلانی فراگیر را یکی از ویژگی های بارز مکتب انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: در دوران مسئولیت شهید مفتح در دانشکده الهیات و شاخه دانشجویی حزب جمهوری اسلامی، دفتر وحدت حوزه و دانشگاه به بستری برای تولید فکر با هدف وحدت و پیشرفت، تبدیل شده بود و معتقدم جامعه فعلی ما در این بخش، نیاز به آن حس و حال دارد.

 

وی با بیان اینکه اگر حوزه و دانشگاه هر یک راه خود را بروند، آن روز، روز شکست خواهد بود، گفت: در مسائل فکری، نمی توان برخورد فیزیکی داشت، زیرا هرگونه اختلاف نظر را می توان با استدلال فکری و عقلی به نقطه ای مشترک و وحدت آفرین رساند.

نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان این که پرهیز از افراط و تفریط از نیازهای ضروری در جامعه محسوب می شود گفت: وحدت حوزه و دانشگاه از این دیدگاه بسیار حائز اهمیت است که معتقدم وحدت نخبگانی می تواند به وحدت ملی و توسعه و پیشرفت کشور منجر شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول