اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

حاشیه فارس از آخرین روز نمایشگاه پژوهش؛ از سورپرایز وزیر برای پژوهشگران تا دغدغه‌های بانوی پژوهشگر ویلچرنشین برای معلولان

امروز آخرین روز برگزاری نمایشگاه پژوهش بود و وزیر علوم با حضور در این نمایشگاه پژوهشگران را غافلگیر کرد.

حاشیه فارس از آخرین روز نمایشگاه پژوهش؛ از سورپرایز وزیر برای پژوهشگران تا دغدغه‌های بانوی پژوهشگر ویلچرنشین برای معلولان

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ هفته پژوهش به عنوان یک رویداد مهم در تاریخ علم و پژوهش ایران مطرح است که به منظور تشویق و ترویج فعالیت‌های پژوهشی و علمی کشور همه‌ ساله در سومین هفته آذرماه برای افزایش آگاهی عمومی و اهمیت پژوهش در توسعه کشور و جامعه برگزار می‌شود. 

 این رویداد فرصتی است که افراد مختلف دستاودرها و نوآوری‌هایشان را در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی را عرضه می‌کنند تا دانشجویان، محققان و دانشمندان دیگر هم با این نوآوری‌ها آشنا شوند و هدف اصلی آن ارتقای فرهنگ پژوهش در جامعه و ترویج علم و فناوری است. 

نمایشگاه هفته پژوهش هم به همین مناسبت از اول این هفته در محل مصلی تهران دایر شد و امروز چهارشنبه ۲۲ آذر آخرین روز برگزاری این نمایشگاه بود که البته رنگ و بوی دیگری داشت چرا که جوانان، محققان، اندیشمندان و پژوهشگران از نخستین ساعات شروع نمایشگاه چشم به راه میهمان ویژه‌ای بودند، میهانیکه خود به نوعی میزبان این قشر فرهیخته بود، بله؛ این میهمان محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود تا از نزدیک شاهد ایده‌ها، دستاوردها و پژوهش‌های محققان و پژوهشگران باشد. 

با پرس‌وجوهایی که داشتم متوجه شدم وزیر علوم حدود ساعت یازده صبح در نمایشگاه حضور می‌یابد، فرصت را مغتنم شمردم و سری به غرفه‌های دانشگاهی زدم تا با دستاوردهای پژوهشگران از نزدیک آشنا شوم.

ابتدا به غرفه دانشگاه شهید بهشتی رفتم، یک ماشین کنترلی کوچک که روی بنر مشکی رنگ که نمادهای راهنمایی و رانندگی رویش طراحی شده بود در حال حرکت بود که توجه‌ام را بیش از هرچیز دیگری به خود جلب کرد. درمورد این طرح و کاربردهایش از یکی از دانشجویان پرسیدم که گفت: در آزمایشگاه رباتیک دانشگاه شهید بهشتی در حوزه تحقیق و توسعه خودروهای خودران کار می‌کنیم و کارمان در مقیاس یک دهم خودروهای واقعی است. 

 

وی گفت: این ربات در مرحله تحقیق و توسعه است و یک سری سنسور و دوربین‌هایی دارد که اطلاعات را از محیط دریافت می‌کند و براساس اطلاعات دریافتی تصمیم می‌گیرد که بین خطوط حرکت کند یا اگر تابلوی پارک خودرو می‌بیند،‌ در همان منطقه پارک کند؛ همچنین برنامه‌های نویسی این خودرو با شبکه‌‌های عصبی و هوش مصنوعی انجام شده است. 

پژوهشگر دیگری هم دستگاهی را معرفی می‌کرد که قابلیت کار کردن روی چوب، آلومینیوم و فلزات نرم را داشت و با دقت بالا و وزن کمی که داشت می‌توانست در کارگاه‌های کوچک و مشاغل خانگی مورد استفاده قرار بگیرد. 

همینطور که محو تماشای دستاوردها و پژوهش‌های محققان جوان و پرتلاش کشور بودم ناگهان متوجه حضور معاون پژوهشی وزارت علوم و وزیر علوم شدم لحظه‌ای مکث نکردم و به سرعت به سمتی که وزیر در حال بازدید از غرفه‌‌ها بود دویدم. 

با وجود فرصت کم و گستردگی نمایشگاه، وزیر با صبر و حوصله به غرفه‌ها سر می‌زد و پژوهشگران با اشتیاق و هیجان از دستاوردهایشان برای وزیر می‌گفتند، برخی از افراد هم خواسته‌‌هایی داشتند که با وی در میان می‌گذاشتند. 

بعد از لحظاتی تعدادی از پژوهشگران، تازه متوجه حضور وزیر در نمایشگاه شدند و به سرعت به سمت وزیر علوم می‌آمدند تا وی را برای بازدید از غرفه‌شان دعوت کنند. در پی بازدیدها و ازدحام جمعیت به بکیاره دختری ریزنقش با دوربین عکاسی که در دست داشت با صدایی آرام گفت آقای وزیر، آقای وزیر، سه روز است منتظر حضور شما در نمایشگاه هستیم، لطفاً از غرفه ما هم بازدید کنید. 

علاوه بر بازدیدهایی که وزیر از غرفه‌های مختلف پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌های برتر داشت سری هم به غرفه دانشگاه جامع علمی کاربردی زد و آنجا با علیرضا محجوب مواجه شد و خطاب به وی گفت: «مدافع همیشگی و طرفدار مستضعفین». 

* تحقق رویای دختر ویلچرنشین

کمی آنطرف‌تر دختری جوان که روی ویلچر نشسته بود و به عنوان نماینده یک استارتاپ برای ارائه سامانه جامع افراد دارای معلولیت در این نمایشگاه شرکت کرده بود هم دیداری با وزیر علوم داشت و از دغدغه‌هایی که برای افراد معلول دارد به وزیر گفت.

این دختر جوان با توجه به معلولیتی که دارد، دغدغه‌ اصلی‌اش را استقلال مالی و اجتماعی افراد معلول برشمرد و گفت اگر این افراد بتوانند شاغل شوند و کسب درآمد کنند می‌توانند به راه‌های مختلفی برای استقلال مالی برسند.

* دستگاه تولید برق با کوره خورشیدی

در غرفه‌ای دیگر پروژه دستگاه‌ تولید برق با کوره خورشیدی به معرض نمایش گذاشته شده بود که به دلیل تقاضای بالای انرژی در ایران و حتی جهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود. این پروژه می‌تواند با استفاده از انرژی تابشی خورشید و تبدیل آن به انرژی الکتریسته بازدهی ۲ تا ۳ برابر پنل‌های خورشیدی داشته باشد. این پروژه در کشور با میانگین ۲۸۰ روز آفتابی می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای تولید برق با بازدهی بالاتر از صفحات خورشیدی به کار برده می‌شود و تفاوت قیمتی چندانی با پنل‌های خورشیدی نداشته باشد.

* کود ماهی آب نگهدار

در غرفه‌ای دیگر هم کود ماهی آب نگهدار ارائه شده بود که این کود تنها کود مایع ماهی بازار ایران است که از ماهی خالص دریای جنوب به دست می‌آید، یک کود الی و ارگانیک که برای تمامی محصولات کشاورزی قابل استفاده است. استفاده از کود ماهی به طور چشمگیری رشد گیاهان را افزایش می‌دهد و حاصلخیزی خاک را بهبود می‌‌بخشد.

امروز حضور وزیر علوم باعث دلگرمی پژوهشگران شده بود و علاوه بر ارائه تولیدات‌شان تمایل داشتند تا بیشتر در کنار وزیر بودند و از دغدغه‌هایشان بگویند اما همین یک ساعت حضور وزیر قطعاً امید و انگیزه پژوهشگران جوان را دوصد چندان کرد تا با همت و اقتدار هرچه‌ تمام‌تر قدم‌های کوچک را تبدیل به پیشرفت‌های بزرگتری برای سربلندی کشور کنند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول