اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

مشاور وزیر اقتصاد: نوآوری‌های فناورانه نمی‌تواند همه مشکلات را حل کند

مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه صرفا با نوآوری‌های فناورانه نمی‌توان مشکلات اقتصادی را حل کرد، گفت: برای حل مشکلات نیاز است که به نوآوری‌های سیاستی برسیم.

مشاور وزیر اقتصاد: نوآوری‌های فناورانه نمی‌تواند همه مشکلات را حل کند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز،  علی ملکی امشب در نشست رویداد ملی سیاست‌گذاری تحول فارس که امروز، ۱۹ آذر در هتل بزرگ شیراز برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: در رابطه با تجارب مشابهی که از سال‌های پیش در زمینه اندیشه‌ورزی و تشکیل اندیشکده‌ها و اتاق‌های فکر داشته‌ایم سعی می‌شود این تجربیات به اشتراک گذاشته شود تا بتوانیم از یکدیگر یاد بگیریم و رو به جلو حرکت کنیم. 

وی افزود: سئوالی که وجود دارد این است که چقدر رشد شرکت‌های دانش بنیان، حمایت و توسعه و نفوذشان می‌تواند مستقیماً به معنی حل مسائل کشور باشد؟ اگر سرمایه‌گذاری قابل توجهی روی فناوری شرکت‌های حوزه انرژی کنیم، این به معنی حل مسئله انرژی کشور است؟ یا اگر فناوری پیشرفته‌ای را در حمل و نقل برقی داشته باشیم، این معنی است که مسئله آلودگی در کشور حل می‌شود؟

وی با بیان اینکه این‌ها نیمی از راه هستند، افزود: ما نیاز به بحث‌های فراتری داریم که تاکنون به شکل طبیعی به آن‌ها پرداخته شده است و آن داستان نوآوری‌های غیرفناورانه و سیاستی است و در این مجال نکاتی درباره مشابهت‌ها و تفاوت‌های این دو نوع فناوری بیان می‌کنیم.

دبیر کمیسیون فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نوآوری‌های فناورانه، از یک ایده مفهومی فنی شکل گرفته و به تدریج بلوغ پیدا می‌کنند، اظهار کرد: با طی این روند است که به تدریج به یک محصول نسبتا بالغ می‌رسیم. هرچند همین چرخه هم دچار مسئله است اما تا حدودی جا افتاده است.

ملکی افزود: افق تعریف مسئله در نوآوری‌های سیاستی خیلی فراتر از نوآوری‌های فناورانه است. باید یک درجه افق فکرمان را بالا بیاوریم، مسائل سیاستی اگر حل شوند، می‌شوند نوآوری‌های سیاستی و آن وقت است که می‌توانند راهگشا باشند.

وی در پایان با بیان اینکه نوآوری سیاستی، یعنی فرایندی که از شناخت یک مسئله عمومی، کار را شروع کنیم و به یک سیاست جدید اجراپذیر برسیم، گفت: محصول چنین روندی می‌شود حل مسئله مردم، در این مورد می‌توانیم از تجارب دنیا هم استفاده کنیم و با نگاه به حتی کشورهای پیشرفته، می‌بینیم که صرفاً با فناوری نمی‌شود مسائل را حل کرد.

برای توسعه صنعت، نباید فقط به فکر ساخت سد و نیروگاه باشیم

استاندار فارس هم در این نشست با تأکید بر اینکه برای توسعه صنعت، نباید فقط به فکر ساخت سد و نیروگاه باشیم، گفت: حتماً راه‌های بهتر بیشتری وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

محمدهادی ایمانیه با اشاره به برخی از مشکلات جامعه امروز ایران گفت: موضوعاتی مثل جوانی جمعیت، ازدواج دیر رس، دیر فرزند آوردن و کم فرزندی و طلاق‌های زودرس، مسائلی هستند که گاهی همه را به گردن حقوق کم و گرانی می‌اندازند اما به اعتقاد بنده، این حرف‌ها برای راحت کردن خودمان است که بگوییم هیچ کاری نمی‌توان انجام داد. در حالی که می‌شود و باید بتوانیم به راه حل‌های اساسی برای مقابله با چنین مشکلاتی برسیم. 

استاندار فارس افزود: چگونگی رفع مشکل کمبود اعتبار برای دانشجویان و اساتید برای انجام تحقیقاتشان، یکی از مسائل اصلی است که در توسعه فناوری دانش‌بنیان با آن مواجه هستیم.

وی گفت: تنها راه این مسئله هم تخصیص بودجه نیست و اکتفا کردن به همین یک راه، باعث می‌شود به بن‌بست بخوریم، راه‌های متعدد دیگری را هم می‌توان در کنارش گذاشت که باید با همفکری آن‌ها را پیدا کرد. 

وی در ادامه به موضوع «ارتقای احساس هویت ایرانی جوانان» اشاره کرد و افزود: چگونه می‌توان کاری کرد که جوان ایرانی احساس کند به ایرانی بودن خود افتخار می‌کند؟ باید آسیب‌شناسی کنیم و ببینیم چه شده است که از این احساس فاصله گرفته و گاهی می‌بینیم به فرهنگ غربی روی آورده‌اند. 

استاندار فارس در ادامه به اهمیت مسئله خروج صنایع از رکود اشاره کرد و گفت: برخی کارخانجات ما سال‌ها کار کرده‌اند و حالاتعطیل هستند. ما سعی کرده‌ایم برخی از آن‌ها را راه بیاندازیم اما باید تلاش و فکر فراوانی شود تا بقیه صنایع تعطیل شده را هم به چرخه صنعت بازگردانیم. 

ایمانیه همچنین به ضرورت افزایش جذب توریست برای این استان اشاره و اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند گردشگری می‌تواند به تنهایی نیازهای استان فارس را برطرف کند و ما باید در این زمینه خیلی بیشتر تلاش کنیم. 

استاندار فارس تأکید کرد: برای توسعه صنعت، نباید فقط به فکر ساخت سد و نیروگاه باشیم. حتما راه‌های بهتر بیشتری وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

وی اظهار کرد: مجلس باید روزهای بیشتری را به قوانینی اختصاص دهد که قبلا تصویب شده‌اند اما اجرایی نمی‌شوند. باید ببینیم چرا قوانین اجرا نشده‌اند و ابتدا آن‌ها را راه بیاندازیم، بعد به سراغ تصویب قوانین جدید برویم. 

استاندار فارس در پایان گفت: راه حل‌هایی که برای مسائل کشور بیان می‌شوند، باید مبتنی بر اصول ملی و دینی ما باشند. باید از ظرفیت مردم برای حل مشکلات استفاده کنیم. دولتمردان به سیاست‌گذاری بپردازند و بقیه کار به مردم سپرده شود، چراکه ارگان‌های دولتی نمی‌توانند به تنهایی مشکلات ریز و درشت مردم را حل کنند.

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول