اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

چندبار سرماخوردگی کودکان در سال عادی است؟

یک متخصص کودکان در کرمانشاه گفت: والدین به محض اینکه کودک سرفه می‌کند یا گلودرد، آبریزش، تب و یا علائم تنفسی داشته باشد می‌گویند سرماخوردگی گرفته است، ولی تعریف ما پزشکان از سرماخوردگی براساس نوع علائمی که کودک دارد، متفاوت است.

چندبار سرماخوردگی کودکان در سال عادی است؟

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، با سرد شدن هوا شاید یکی از مهمترین دغدغه‌های خانواده‌ها، موضوع سرماخوردگی کودکان باشد.

سرماخوردگی در کودکان با علائم مختلفی از جمله تب، عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، گلو درد، سردرد، بدن درد، آبریزش بینی و دل‌درد همراه است که شدت بیماری پس از سه روز در آن‌ها کمتر می‌شود. به هر حال کودکی که دچار به سرماخوردگی می‌شود باید مورد مراقبت قرار گیرد تا از پیشرویی بیماری جلوگیری به عمل آید.

ویروس سرماخوردگی در بدن کودک مشکلاتی از جمله کم‌خوابی، بی‌حوصلگی و بی‌قراری را به وجود می‌آورد که گاها سبب می‌شود والدین به خصوص در شرایطی خاصی از شبانه‌روز یا روزهای تعطیل یا در مسافرت؛ دست به مصرف خودسرانه داروهای و آنتی‌بیوتیک‌ها برای تأمین آرامش برای کودکان بزنند.

*پرهیز از مصرف خودسرانه داروهای سرماخوردگی برای کودکان

علی کرامتی، متخصص کودکان در کرمانشاه در خصوص مصرف خودسرانه داروهای سرماخوردگی، گفت: سیستم تنفسی خیلی گسترده است. این درخت تنفسی از ناحیه بینی شروع می‌شود و تا بافت ریه ادامه دارد.

وی ادامه داد: اگر عامل بیماری‌زا که در سرماخوردگی ویروس‌ها هستند به هر نقطه‌ از این درخت تنفسی حمله و درگیرش کند؛ علایم تنفسی متفاوتی ایجاد می‌شود. 

این متخصص کودک در کرمانشاه تصریح کرد: بیماری سرماخوردگی بسته به جایی که از این درخت تنفسی را درگیر می‌کند نام‌های مختلفی دارد؛ بیماری که بینی را درگیر کرده با بیماری که حنجره را درگیر می‌کند، متفاوت است ولی در عامه و خانواده همه به نام سرماخوردگی تلقی می‌شوند.

وی اضافه کرد: والدین به محض اینکه کودک سرفه می‌کند یا گلودرد، آبریزش، تب و یا علائم تنفسی داشته باشد می‌گویند سرماخوردگی گرفته است، ولی تعریف ما پزشکان از سرماخوردگی براساس نوع علائمی که کودک دارد، متفاوت است.

کرامتی خاطرنشان کرد: براساس مایعناتی که صورت می‌گیرد؛ تشخیص متفاوتی صورت می‌گیرد، قاعدتا مدیریت و درمان هم متفاوت است.

وی ادامه داد: ممکن یک عامل بیماری‌زا، بیماری‌های مختلفی ایجاد کند یعنی ویروس سرماخوردگی در یک کودک سیستم فوقانی را درگیر کند، همان ویروس در کودک دیگر سیستم تحتانی تنفسی را درگیر کند، ۲ تا بیماری متفاوت ناشی از یک عامل بیماری‌زا مشترک با دو درمان متفاوت اتفاق می‌افتد.

این متخصص کودکان اظهار کرد: گاها خانواده از همان دارویی که به کودک اول داده به صورت خودسرانه برای کودک دوم هم استفاده می‌کنند و درمانی مشاهده نمی‌کنند.

*چرا سرماخوردگی در فصل سرما شایع است؟

کرامتی در پاسخ به این سوال چرا سرماخوردگی بیشتر در فصل سرما به سراغ افراد می‌آید، گفت: خود سرما سبب سرماخوردگی نمی‌شود برخلاف باور و ذهنیتی که از قدیم وجود داشته چون بیماری در فصل سرد شایع بوده به آن سرماخوردگی گفته‌اند و فکر می‌کردند در دمای پایین است که بیماری ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت بعضی از ویروس‌ها در دمای پایین بیشتر است؛ در دمای پایین مخاط تنفسی مقاومت کمتری، عملکرد ضعیف‌تری و آسیب‌پذیر بیشتری در مقابله با آن عامل بیماری‌زا و یا ویروس دارد به آن خاطر ویروس سرماخوردگی در فصل سرما بیشتر شایع است چون بدن را مورد تهاجم قرار می‌دهد.

این متخصص کودکان یادآور شد: ویروس‌های بسیار متفاوتی ایجاد سرماخوردگی می‌کنند؛ شاید حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گونه ویروس در فصل سرما داشته باشیم که هر کدام شروع به فعالیت بیشتر کنند، می‌توانند بدن را مورد تهاجم قرار دهند.

وی سرماخوردگی تا ۱۲ بار در سال را برای کودکان نرمال دانست و گفت: اغلب خانواده‌ها با تکرار بیماری سرما‌خوردگی در کودکان هنگام مراجعه به پزشک می‌گویند کودک ما به تازگی سرما خورده بود چرا دوباره سرما خورده است؟ ویروس‌های که در فصل سرما شیوع دارند هر کدام در مقطع زمانی متفاوتی امکان دارد هر جایی از درخت تنفسی کودک را دچار بیماری کنند.

کرامتی در توضیح  اینکه سرماخوردگی بین کودکان به علت ضعف سیستم ایمنی بدن اتفاق می‌افتد، گفت: سرما، آلرژی‌ها، استرس، بی‌خوابی و تغذیه نامناسب مخاط تنفسی را ناپایدار می‌کنند و سبب بروز سرماخوردگی می‌شود بدون اینکه سیستم ایمنی کودک مشکلی داشته باشد.

پایان پیام/پ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول