اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

ثبت رویداد جشنواره انار بادرود در تقویم گردشگری کشور

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی بادرود با اشاره به شناسنامه‌دار کردن جشنواره گردشگری انار، از ثبت رویداد جشنواره انار بادرود در تقویم رویدادهای گردشگری ایران خبر داد.

ثبت رویداد جشنواره انار بادرود در تقویم گردشگری کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از نطنز، پانزدهمین جشنواره انار بادرود به‌منظور بهره‌مندی خانواده‌ها از برنامه‌های فرهنگی، هنری در فضایی بانشاط، معرفی و آشنایی مخاطبان و شهروندان با مزایا و خواص انار و حمایت از باغداران و تولیدکنندگان انار در بادرود برگزار شد.

این جشنواره در بخش‌های متنوع شامل عرضه انار و مشتقات آن، نمایشگاه سوغات استان‌ها و صنایع‌دستی اقوام برای آشنایی شهروندان با میراث فرهنگی، تولیدات هنری و صنایع‌دستی نقاط مختلف ایران برگزار شد و موردتوجه گردشگران قرار گرفت.

برای دستیابی به نتایج و دستاوردهای این جشنواره به سراغ مسؤولان مرتبط و اهالی بادرود رفتیم، روح‌الله احمدی، مسؤول میراث فرهنگی بادرود در این زمینه اظهار کرد: معرفی و اطلاع‌رسانی و شناساندن ظرفیت‌های و پتانسیل‌های بالقوه بخش امامزاده به مسافران و گردشگران در ایام برگزاری جشنواره و شناسنامه‌دار کردن جشنواره گردشگری انار و ثبت در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ازجمله دستاوردهای پانزدهمین جشنواره انار بادرود بود.

وی معرفی و فروش محصولات باغی و کشاورزی و فراورده‌های وابسته به آن، فرهنگ‌سازی و آشنایی مردم با طب سنتی و خواص دارویی میوه انار، اشغال ۱۰۰ درصدی تخت‌های واحدهای اقامتی در طول ۲ هفته‌ای منتهی به برگزاری جشنواره انار و در پایان تشویق و ترغیب و جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد تأسیسات گردشگری برای ارائه خدمات به مسافران را از دیگر دستاوردهای جشنواره در حوزه گردشگری عنوان کرد.

ثبت رویداد جشنواره انار بادرود در تقویم گردشگری کشور

احمدی از ثبت رویداد جشنواره انار بادرود در تقویم رویدادهای گردشگری ایران خبر داد و گفت: در این گواهی آمده که راستای تحقق موضوع در ساماندهی و حرفه‌ای سازی گردشگری رویداد از راهبرد «ساماندهی مقصدها و مسیرهای جدید گردشگری» در سند تحول دولت مردمی رویداد گردشگری جشنواره انار بادرود واقع در استان اصفهان شهرستان نطنز بخش بادرود که هرساله در بازه زمانی یازدهم آبان ماه الی بیستم آبان ماه برگزار می‌ شود در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ و با شماره ۲۰۲۰۴۱۵۴، در سطح «استانی» در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی بادرود ادامه داد: در این گواهی آمده بدیهی است تداوم ثبت رویداد فوق‌الذکر در تقویم رویدادهای گردشگری کشور منوط به استقرار تطبیق شرایط رویداد با مفاد مندرج در دستورالعمل ثبت رویدادها در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ابلاغی شماره ۱۲۱۰۰-۱۸۸۵۳/۱۴ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۲۲ وزیر  میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی خواهد بود.

بیان مشکلات کشاورزان و باغداران

علی رجبی، شهردار بادرود که دبیر جشنواره انار نیز بوده در این زمینه اظهار کرد: پانزدهمین جشنواره انار نادری بادرود از هجدهم آبان ماه شروع و تا بیست و ششم آبان ماه ۱۴۰۲ ادامه پیدا کرد و شهرداری بادرود به‌عنوان دبیر جشنواره برنامه‌های متنوعی را در این مدت اجرا که می‌توان به اجرای مراسم افتتاحیه که با دعوت از مقامات و مسؤولین کشوری و استانی از وزارتخانه‌های کشور، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری صورت گرفته بود اشاره کرد که در این آئین ضمن بیان مشکلات کشاورزان و باغداران منطقه به ظرفیت‌های کم‌نظیر اسکان گردشگری باغی منطقه اشاره شد.

 وی افزود: در طول زمان ایام جشنواره علاوه بر اجرای مراسم افتتاحیه می‌توان به برپایی نمایشگاه و غرفه‌های عرضه کالا و خدمات موردنیاز مردم به‌ویژه غرفه فروش انار و مشتقات آن اشاره کرد،، اجرای صد نفره گروه سرود کودکان بالباس محلی، اجرای برنامه جشنواره خوراک بومی و محلی، اجرای برنامه پیاده‌روی خانوادگی توسط شهرداری و اداره ورزش و جوانان با مشارکت برنامه تلویزیونی صبح و نشاط، اجرای برنامه‌های شاد و نشاط‌آور من‌جمله دعوت از مجری، خواننده و استندآپ کمدی کشوری در مراسم اختتامیه جشنواره کرد.

رجبی تصریح کرد: شهرداری بادرود انگیزه و هدف از برپایی و برگزاری جشنواره انار نادری را در قالب سه هدف کلی پیگیری می‌کرد که این اهداف عبارت‌اند از شکرگزاری و سپاس از خداوند متعال به خاطر وجود و آراستگی میوه‌ها و صیفی جات خوشمزه‌ای در منطقه امامزاده آقا علی عباس و گل سرسبد آن برداشت انار نادری بادرود، معرفی و شناسایی آداب‌ورسوم و فرهنگ و آثار و بناهای دیدنی و اماکن گردشگری تاریخی مذهبی و طبیعی و شهر بادرود و نیز ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین مردم عزیز نجیب و زحمتکش منطقه بود.

شهردار بادرود اظهار امیدواری کرد که مسؤولین متولی کاشت داشت و برداشت انار نادری بادرود قدر این نعمت الهی که پیامبر اعظم از آن به سیدالفواکه نام‌برده‌اند را دانسته و در احیا و ارتقاء کیفیت خوب این محصول همت به خرج داده تا همیشه این یاقوت سرخ و سوغات و ره‌آورد این سرزمین ماندگار بماند.

برگزاری جشنواره غذای بومی محلی بادرود

شیرین ترابیان، مسؤول کمیته امور بانوان شهرداری و شورای شهر بادرود اظهار کرد: در جشنوارهٔ انار نمود تلاش و همراهی بانوان در تمام مراحل به دست آوردن میوهٔ انار همراه مردان دیده می‌شود و علاوه بران باهنر دستانشان از این میوه استفاده کرده و محصولات دیگری چون رب انار، آب انار، سرکهٔ انار و ترشک و...... تهیه می‌کنند و در کنار بهره‌مندی بهینه و خوب از این میوه بانوان با شرکت و برگزاری در جشنواره غذا هرسال هنر پخت انواع غذاهای محلی و سنتی و غذاهای که در پخت آن از این میوه استفاده می‌شود را به عرصهٔ تماشای دیگران می‌گذارند. این خود نشان هنرمندی و توانمندی بانوان شهر بادرود ست.

ذبیح‌الله صولتیان، نویسنده کتاب تاریخ و فرهنگ بادرود در این زمینه به خبرنگار ما گفت: درود جشن انار، این میوه بهشتی و خوش‌رنگ یکی از صدها جشنواره و فستیوالی است که هرساله در ایران برگزار می‌شود.

وی افزود: با رسیدن فصل پاییز زمانی که یاقوت سرخ رسیده و روی شاخه‌های تنومند درخت سنگینی می‌کند و چیده شدن را انتظار می‌کشد جشن انار در چند شهر ایران به شکرانه برداشت آن برگزار می‌شود.

صولتیان ادامه داد: جشن انار هم‌زمان با فصل برداشت انار در پاوه اورامانات، ارسنجان، انبوه، فاروق، بادرود و دورک و برخی شهرهای دیگر دارای میوه انار برای شکرگزاری از محصول برگزار می‌شود و یک فرصت مناسب برای آشنایی با انواع فرآورده‌های انار و همچنین توسعه گردشگری است.

نویسنده کتاب تاریخ و فرهنگ بادرود ادامه داد: البته هرکدام از این نقاط برای برگزاری جشن شکرگزاری شیوه و مراسم خاص خود را دارند، مثلاً در بعضی مناطق چند روز قبل از شروع، جشن کشاورزان تمام انارها را می‌چینند تا در روز جشن برای فروش و عرضه آماده باشند.

برگزاری اولین جشنواره انار بادرود در سال ۱۳۸۵

وی گفت: در برخی از شهرها کشاورزان تا روز جشن برای برداشت محصول دست نگه می‌دارند و در همان روز جشن این یاقوت سرخ را برداشت می‌کنند، ایده برگزاری جشنواره انار بادرود در سال ۱۳۸۵ باهدف معرفی پتانسیل‌های گردشگری و معرفی این میوه بهشتی در شورای شهر با عضویت این‌جانب مطرح و در ۲۴ آبان همان سال به مدت ۳ روز اولین جشنواره انار بادرود برگزار شد، برپایی غرفه‌های فروش مشتقات، انار صنایع‌دستی برگزاری جشن هنری و بازدید از باغات انار و برپایی کلاس‌های آموزش و ترویجی ویژه باغداران از مهم‌ترین برنامه‌های این جشنواره فرهنگی بود.

اجرای سرود زیبایی که در تمام جشنواره‌ها از مهم‌ترین برنامه‌های جشنواره محسوب می‌شود که کودکان این سرزمین بالباس‌های محلی و رقص محلی آن را اجرا می‌کردند از جاذبه‌های مهم این جشنواره محسوب می‌شود.

تجلیل از باغداران نمونه بادرودی

علی حاجی‌زاده، مدیر مرکز خدمات جهاد کشاورزی بادرود حضور رئیس مرکز تحقیقات باغی وزارت جهاد کشاورزی را یکی از دستاوردهای جشنواره برشمرد و گفت: طاهری، محقق مرکز تحقیقات میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در جشنواره انار عنوان کرد برای بهتر شدن کیفیت ارقام انار منطقه مخصوصاً رقم نادری بادرود آمادگی دارد یک ایستگاه تحقیقاتی ایجاد نمایند و برای بالا بردن خصوصیات بازارپسندی، ماندگاری، مقاومت در برابر آفات و تنش‌های گرمایی منطقه کارهای تحقیقاتی انجام دهد و برای انجام این کار به یک حامی مالی در بادرود نیاز دارد.

وی افزود: در جشنواره انار با حمایت مالی شهرداری بادرود، تعدادی از تولیدکنندگان نمونه انار در بخش بادرود توسط مرکز جهاد کشاورزی بادرود انتخاب شدند و از آنها در اختتامیه جشنواره انار تجلیل شد تا با این کار باغداران نمونه تشویق و دلگرم به ادامه کار در زمینهٔ تولید انار شده و همچنین سایر باغداران نیز از تجارب آنان استفاده کرده و به‌جای حذف باغات انار که محصول اصلی و بومی بخش است در جهت تولید محصول باکیفیت تلاش کنند.

درمجموع می‌توان از نتایج و دستاوردهای جشنواره به تثبیت انار نادری بادرود به‌عنوان یکی از پنج رقم انار معروف در ایران - که به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده انار جهان شمرده می‌شود، اشاره کرد، پنج رقم انار برتر کشور عبارت‌اند از رباب تبریز استان فارس نادری بادرود استان اصفهان، شیشه گپ فردوس استان خراسان»، ملس ساوه «استان مرکزی» و میخوش یزد «استان یزد»).

اشتهار و تثبیت همیشگی بادرود جزو شهرهای معروف کشت انار کشور، بهسازی و اصلاح باغات انار از طریق آموزش علمی و عملی کشاورزان در حاشیه اجرای این جشنواره‌ها، ایجاد و گسترش ده‌ها مزرعه الگویی تکثیر نهال انار نادری که تا پیش از اجرای جشنواره حتی یک کارگاه تکثیر نهال وجود نداشت ولی اکنون بیش از ده مورد مزرعه به تکثیر و صادرات نهال انار نادری بادرود فعال هستند.

سوق کشاورزی و باغداری بخش بادرود از روش سنتی به صنعتی و نیمه مکانیزه، به‌نحوی‌که کار تبدیل آبیاری غرقابی به قطره‌ای در مزارع و باغات آغاز شده که با توجه به کمبود آب کشاورزی ترویج این امر یکی از بهترین نتایج جشنواره انار بادرود است.

پایان پیام/۶۳۰۲۵

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول