اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی به مناسبت روز دانشجو

وزیر علوم برنامه‌ها و اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی را به مناسبت روز دانشجو تشریح کرد.

تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی به مناسبت روز دانشجو

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، 16 آذرماه هر ساله به عنوان روز دانشجو در کشور ما گرامی داشته می‌شود، به همین مناسبت محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه صف اول حاضر شد و روز دانشجو را به دانشجویان کشور تبریک گفت و از خداوند برای همه دانشجویان طلب توفیق کرد.

زلفی گل با بیان اینکه با برنامه ریزی ها در سطح کلان به مناسبت هفته دانشجو شاهد مسؤولان بلند پایه کشور اعم از اعضای هیأت دولت در دانشگاه های کشور بودیم و دانشجویان مطالبات خود را مطرح کردند، گفت: هفته پرشور و نشاطی را در دانشگاه ها داشتیم که در هفته بعد هم استمرار دارد، از روسای دانشگاه ها هم خواستیم که به صورت مستمر جلسات پرسش و پاسخ با دانشجویان داشته باشند.

وی روز دانشجوی امسال را متفاوت از سالهای گذشته دانست و افزود: امسال از عمر دولت گذشته بود و باید پاسخگوی دانشجویان می شدیم، در دو سال و نیم که از دولت مردمی سیزدهم گذشته در بخش آموزش عالی تصمیمات مناسبی گرفته شده که آثار و برکات آن را خواهیم دید.

وزیر علوم عنوان کرد: دستورالعمل انتخاب دانشجویان سرآمد را داشتیم که دانشجویان سرآمد از امتیازات ویژه ای برخوردار می شوند، ادامه تحصیل برای مقاطع بالاتر از جنله این امتیازات است.

وی ادامه داد: همچنین دوره های استاد محور را در سال گذشته آغاز کردیم، امسال حدود 1000 دانشجو با این سبک در دو مقطع تحصیلات تکمیلی پذیرفته شدند.

وزیر علوم اظهار داشت: براساس برنامه هفتم توسعه سازمان برنامه و بودجه در فراهم کردن اعتبار رساله ها مکلف است و در حوزه فرهنگی هم برنامه های ویژه ای داریم.

زلفی گل رفاه عمومی جامعه و اشتغال زایی برای جوانان را مهم ترین دغدغه دانشجویان و جوانان کشور دانست و گفت: وقتی یک جوان این امید را داشته باشد که پس از فارغ التحصیلی شغل دارد بحث امیدبخشی تقویت می شود، این مسأله در بخش تحصیلات تکمیلی برنامه ریزی شده است اما به یک عزم ملی نیاز دارد، راه آن هم این است توجه و عنایت به بحث تولید داشته باشیم، تولید باید دانش بنیان بوده و از مسیر نوآوری و فناوری باشد، در این صورت خودبخود تحصیلکرده ها می توانند جذب بازار کار شده و کارآفرین باشند.

وی افزود: یک نخبه زمانی احساس رضایت قلبی خواهد داشت که شغل مرتبط با تخصص خودش داشته باشد و احساس مفید بودن داشته باشد، احساس کند که دانش و نبوغ و تجربه خود را به نحو مناسب استفاده می کند و می تواند در جامعه اثربخش باشد.

به گفته وزیر علوم، در حال حاضر برای زیر دیپلم ها بحث بیکاری بسیار کاهش یافته است اما هنوز برای دانش آموختگان دانشگاهی مشکل اشتغال را داریم، البته برنامه هایی داشتیم که نتیجه مثبت داشته و سعی می کنیم در سالهای بعد این اقدامات را توسعه دهیم.

زلفی گل در پاسخ به سوالی درباره تأمین رفاه دانشجویی عنوان کرد: خوشبختانه در زمینه رفاه دانشجویان در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که اگر این برنامه ها به جد پیگیری شود آثار خوبی در آموزش عالی دارد، در زمینه مسائل رفاهی و ورزشی دانشجویان برنامه هایی داشته ایم، در هر سفر رئیس جمهور به استانها اعتباراتی برای دانشجویان اختصاص داده می شود، در بخش آموزش عالی سعی کردیم با حمایت دولت محترم به ویژه معاون اول ریاست جمهوری برنامه های بسیاری در زمینه رفاه دانشجویان خواهیم داشت، برای احداث خوابگاه های متاهلی و تکمیل خوابگاه های نیمه تمام هم امیدواریم اعتباراتی لحاظ شود.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: مبالغی هم برای تجهیز آزمایشگاه ها در نظر گرفته شده است، در هر استان اعتبارات ویژه ای در این زمینه دیده شده است.

زلفی گل گفت: هر سال سعی می کنیم میزان تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان را افزایش دهیم، بحث افزایش سرانه فضاهای ورزشی را هم در نظر داریم، در بحث سلامت جسمی و روانی دانشجویان هم در زمینه پایش و مشاوره اقدامات جدی داریم و سعی کردیم به گونه ای عمل کنیم که از بحران هایی که ممکن است برای دانشجویان عزیزمان پیش بیاید جلوگیری کنیم.

وی افزود: با پیشرفت فضای مجازی روند پیگیری ثبت امور آموزشی و پژوهشی هم بهبود یافته است، برای هر ورودی دانشجوی کارشناسی ارشد استاد راهنمایی داریم که به دانشجویان مشاوره می دهد و پیشرفت علمی آنها را رصد می کند.

وزیر علوم اظهار داشت: تمام تلاشمان را می کنیم که وقتی دانشجویان عزیزمان وارد دانشگاه می شوند با آرامش بیشتری فعالیت های علمی خود را پیش ببرند.

* صدور کارنامه فرهنگی برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها

زلفی گل ادامه داد: در مسائل فرهنگی هم سامانه فرهنگ نما را در نظر گرفتیم که فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها به صورت روزانه در این سامانه ثبت می شود و ما می توانیم رصد کنیم، دانشگاهی موفق است که برای ۸۵ ساعت اوقات فراغت دانشجویان در هفته هم برنامه داشته باشد، ما کانون های فرهنگی، شورای صنفی، انجمن علمی و تشکل ها را داریم که می توانند برای اوقات فراغت دانشجویان برنامه داشته باشند.

وی عنوان کرد: تفاهم نامه هایی امضا کردیم که دانشجویان انجمن های علمی ما بتوانند در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد وابسته به وزارت علوم حضور یافته و فعالیت کنند، ما تمام تلاشمان را می کنیم که بستر مناسب برای دانشجویان در تمام حوزه ها فراهم شود. کار ویژه جدیدی هم که انجام شده این است که در کنار کارنامه علمی هر دانشجو در پایان تحصیل برای هر دانشجویی که فعالیت های فرهنگی داشته باشد کارنامه فرهنگی هم صادر می کنیم.

* حذف دانشگاه پیام نور ظلم است

وزیر علوم درباره ادغام دانشگاه پیام نور با دانشگاه های دیگر گفت: خیر اینگونه نیست، دانشگاه پیام نور مأموریت خاصی دارد، این دانشگاه این امکان را برای داوطلبانی که ادامه تحصیل به صورت حضوری برایشان مقدور نیست فراهم کرده که بتوانند تحصیل کنند؛ حذف چنین دانشگاهی ظلم است.

وی افزود: با توجه به اینکه ظرفیت های این دانشگاه برای حدود یک و نیم میلیون دانشجو پیش بینی شده طبیعی است که این ظرفیت ها باید با هماهنگی سایر دانشگاه ها به کار گرفته شود، اما این دانشگاه از بخش های آموزشی اصلی ماست که بیشتر برای خانواده های کم برخوردار است و ما اجازه نداریم که آن را نادیده بگیریم.

زلفی گل درباره انتقاد دانشجویان دانشگاه پیام نور نسبت به شهریه گفت: دانشگاه پیام نور تقریبا خودگردان است و درصد کمی از هزینه های این دانشگاه را دولت کمک می کند، از نظر علمی این دانشگاه استاندارد علمی و آموزشی را در حد اعلا رعایت کرده است.

وزیر علوم افزایش شهریه دانشگاه پیام نور را به دلیل کاهش تعداد دانشجویان و ثابت ماندن هزینه های این دانشگاه دانست و گفت: پیش بینی شده است که برای مدیریت هزینه ها تعداد اساتیدی که واحد برای تدریس ندارند در دانشگاه فنی و حرفه ای و دانشگاه های دیگر تدریس کنند تا هزینه های دانشگاه پیام نور کاهش یافته و استمرار فعالیت داشته باشد، طبیعی است که هزینه ها هم با توجه به تورم سالیانه بالا رفته است که این مسأله هم در افزایش شهریه تاثیر دارد.

* ساخت مسکن اساتید به کجا رسید؟

وی درباره مسکن اساتید هم گفت: واقعیت این است که بروکراسی ها وجود دارد که البته بخشی از آن هم بدیهی است، ما تفاهم نامه هایی را در زمان مرحوم رستم قاسمی به عنوان وزیر راه امضا کردیم که دستور دادند ما از زمین های خارج از پردیس های دانشگاه ها استفاده کنیم و آن را در طرح جهش مسکن داشته باشیم و بتوانیم با تسهیلات مسکن برای اساتید بسازیم، خوشبختانه در جلسات روسای دانشگاه ما با معاونان وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی صحبت شده که روند ساخت مسکن اساتید شروع شود، برخی دانشگاه ها هم ابتکارات خاص خود را دارند به عنوان مثال دانشگاه تهران خوابگاه متاهلی در داخل شهر داشتند که با مجوز، این خوابگاه را فروختند و با ۷۰ درصد آن پول ساخت خوابگاه متاهلی را آغاز کرد و بقیه پول هم برای پروژه های دیگر استفاده شد.

وزیر علوم گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مجوزی به وزارت علوم داده شده که دانشگاه ها و مراکز وابسته به وزارت علوم اجازه داشته باشند که املاک پراکنده خود را از طریق تهاتر احداث کنند.

* توسعه تریبونهای آزاد در دانشگاه ها در آستانه انتخابات

زلفی گل درباره توسعه کرسی های آزاداندیشی گفت: با یک کار مشارکتی، بحث کرسی های آزاداندیشی در دستور کار است؛ در این زمینه باید تلاش کنیم به گونه ای عمل کنیم که افراد صاحب نظر در این کرسی ها مشارکت داشته باشند و مشارکت دانشجویان را سلایق فکری و سیاسی مختلف داشته باشیم، برای این منظور دانشجویان ما باید این اعتماد را داشته باشند که بعد از اظهارنظر مشکلی نداشته باشند، دانشجو در زمان دانشجویی باید دیدگاه های خود را راحت بیان کند و به طور کلی پرسشگری از ویژگی های طبیعی دانشجویان است.

وی افزود: ما انتخابات را در پیش داریم از این رو باید برای توسعه تریبون های آزاد در دانشگاه ها بسترسازی شود، میزان کنشگری در عرصه های مختلف در دانشگاه های ما بالاست اگر این ظرفیت بالاتر رود به نفع نظام و کشور ماست و این احساس قشنگ در دانشجویان ما شکل می گیرد که ما می توانیم کار هر مسؤولی را در نظام جمهوری اسلامی نقد کنیم و این مسأله سبب می شود که میزان مشارکت اجتماعی و سیاسی در کشور توسعه یابد و این به نفع کشور است که از طریق مشورت و تضارب آرا میزان عقلانیت یک سیستم بالا می رود.

* چه خبر از تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه های ایران

وزیر علوم در پاسخ به سوالی درباره تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ایرانی گفت: در حال حاضر بیش از ۹۴ هزار نفر دانشجوی خارجی داریم و در تلاش هستیم بسترهای مناسب را برای پذیرش دانشجویان غیرایرانی مهیا کنیم، کشورهای همسایه ما بیش از ۶۳۰ میلیون جمعیت دارد و ما باید از این بستر استفاده کنیم. خوشبختانه در کارگروه مرتبط با شورایعالی انقلاب فرهنگی دستورالعمل دانشجوی خارجی را مصوب کردیم که از این به بعد به صورت نظام مند برای جذب دانشجوی خارجی اقدام شود و سعی شود در همان پردیس های اصلی با دانشجویان کشور خودمان ادامه تحصیل دهند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول