اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص می‌یابد

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس برنامه قانون هفتم، برای نخستین بار حداقل ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص می‌یابد.

۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص می‌یابد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی در دانشگاه اراک، گفت: دانشمندان و اساتید دانشگاه وابسته به وزارت علوم بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۰ قرارداد بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد ریال ارتباط با صنعت و دانشگاه و جامعه در سال جاری داشتند.

وی ادامه داد: تولید علم و برداشت مناسب برای پاسخگویی به نیاز‌های جامعه و صنعت و حل مسائل جامعه از این محتوا‌ها هدف اصلی است و در کشور در کنار تحقیق بنیادی تولید علم، تلاش بر این است که برآیند این تحقیقات را در اقتصاد کشور مشاهده کنیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: در سال ۲۰۲۲ میلادی با چاپ بیش از ۷۸ هزار مقاله علمی از پژوهشگران، اساتید و دانشمندان کشور، جمهوری اسلامی ایران توانست جایگاه پانزدهم جهان را کسب کند.

صالحی با اشاره به ایجاد زیست بوم فناوری ادامه داد: امروز ۶۰ پارک علم و فناوری، بیش از ۲۴۰ مرکز رشد و بیش از ۳۰۰ مرکز نوآوری فعالیت دارند که از طریق این نهاد‌ها، فناوری‌های بومی مورد نیاز کشور ایجاد و تولید می‌شود.

وی یادآور شد: هم اکنون بخش زیادی از محصولات و کالا‌های مورد نیاز کشور در شرکت‌های دانش بنیان در حال تولید است.
صالحی گفت: گرنت اساتید از سال آینده حداقل ۲ برابر می‌شود.

معاون پژوهش وزارت علوم تصریح کرد: توجه مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به مسأله پژوهش و فناوری یک ظرفیت مثبت برای کشور است.

صالحی بیان کرد: نشر مجله در بخش علوم اجتماعی و انسانی به زبان فارسی اهمیت ویژه دارد و اینگونه اقدامات ترویج زبان فارسی در جهان که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، با تقدیر از اقدامات مجلس شورای اسلامی در ۲ سال اخیر، گفت: برخی از مصوبه‌های مجلس زمینه حمایت‌های بسیار مناسبی از پژوهش و تحقیق را ایجاد کرده و این مهم بستر توسعه علم را بیش از پیش فراهم می‌سازد.

وی خاطر نشان کرد: هر مقاله منشأء اثر مقاله‌ها و دستاورد‌های بزرگی استو هیچ فردی نمی‌تواند بدون چارچوب علمی، کشور را به سطح اول فناوری در جهان برساند.

صالحی اضافه کرد: کشوری به سطح اول دانش و فناوری میزسد که پایه‌های علمی را توسط دانشمندان خودش پایه‌گذاری کند.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: بدون تردید بدون مقاله‌ها و پژوهش‌های علمی نمی‌توان به اقتصاد مبتنی بر دانش بومی رسید.

صالحی تأکید کرد: وضعیت علمی کشور در جهان شتاب گرفته و این شتاب با ارج نهادن به پژوهشگران و اساتید حفظ شود.

وی بیان کرد: مقالات دانشمندان ایرانی در جهان بیش از پیش دیده شده و با توجه به اینکه ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد، حدود ۲ درصد در رشد علم جهان تأثیرگذار است.

صالحی تأکید کرد: امروز با اینکه با مسأله تحریم‌های ضالمانه مواجه هستیم، اما ۳۷ درصد مقاله‌های اساتید و پژوهشگران این کشور مرز‌های جغرافیایی را شکسته است.

وی با بیان این نکته که هیچ صنفی مانند صنف دانشگاهیان و پژوهشگران نمی‌توانند از مرز‌های تحریم عبور کنند، خاطر نشان کرد: امروز در بسیاری از کشور‌های غربی مقاله‌های دانشمندان این کشور دیده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی نیز در این آیین گفت: وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده مؤلفه‌های حرکت در مسیر پیشرفت است.

وی راهکار حل مشکلات کشور را اقتصاد مقاومتی بیان کرد و گفت: اقتصاد دانش بنیان است از ارکان اقتصاد مقاومتی است که نشان دهنده اهمیت پژوهش در اقتصاد است.

استاندار مرکزی اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی درگیر وظایف خود و مسائل و مشکلاتی هستند که برخی از آن‌ها مربوط به سال‌های پیش از انقلاب است.

مخلص الائمه ادامه داد: دانشگاه باید بدون درگیر شدن با وزن گذشته و مشکلات آن، نگاه رو به آینده داشته باشد تا مسیر پیشرفت سریع‌تر طی شود.

استاندار مرکزی با اشاره به نمای نامناسب در اطراف برخی از دانشگاه‌ها، بیان کرد: اصلاح تبدیل این نما‌ها چ به محیط‌های پژوهشی آغاز شده است چراکه به معرفی مناسب‌تر از محیط دانشگاهی پژوهشی کمک می‌کند.

ذوالفقاری رئیس دانشگاه اراک هم در این آیین گفت: موفقیت و پیشرفت جامعه نتیجه پژوهش و تحقیق است.

ذوالفقاری اقتصاد، رفاه، سلامت، اشتغال و تمامی ابعاد یک جامعه برای موفقیت نیازمند پژوهش هستند و برای تحقق این مهم باید زمینه فعالیت پژوهشگران فراهم شود.

وی با تأکید بر اهمیت تقدیر از افرادی که توان خود را برای انجام پژوهش به کار می‌گیرند، ادامه داد: تقدیر از پژوهشگران برتر استان با تشکیل ستاد تخصصی و بررسی‌های تخصصی در دستور کار است که با تقدیر از این افراد زمینه تشویق و تقویت پژوهش بیش از قبل فراهم شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول