اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

۴ اولویت مهم بسیج اساتید کشور که باید در دانشگاه‌ها اجرایی شود

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به ۴ اولویت مهم و کلیدی این سازمان اشاره کرد و گفت: کمک به اولویت ارتقای کارآمدی نظام حمکرانی کشور، اعتلای آموزش عالی، جهاد تبیین، امیدآفرینی و انسجام‌بخشی و تعالی سازمانی، چهار اولویت بسیج اساتید است که باید در دانشگاه‌ها تعیین و اجرایی شود.

۴ اولویت مهم بسیج اساتید کشور که باید در دانشگاه‌ها اجرایی شود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در نشست فرماندهان و اعضای شورای فرماندهی بسیج کارکنان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور که با حضور محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، با بیان اینکه امروز بیش از هر زمانی مدیون و مرهون فداکاری شهیدان عزیزی هستیم که با فداکاری خود برای اسلام، انقلاب و ایران اسلامی افتخار به ارمغان آوردند، گفت: امروز یاران انقلاب اسلامی در جهان افزوده می‌شوند، دوم آذر سال ۱۳۶۷ آخرین پیامی که امام(ره) برای بسیج صادر کردند، فرمودند؛ بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست باید بسیج جهان اسلام تشکیل شود. امروز که سالروز صدور آن فرمان بزرگ است، شاهد تحقق آن پیام هستیم و بسیج دیگر در مرزهای ایران اسلامی نیست و شاخه‌های بسیج در دنیای اسلام می‌درخشد و به تعبیر مقام معظم رهبری شاهد بسیج در آمریکا، اروپا و لندن هستیم. اگر چه آنها سازمان، مرام و تفکر، اندیشه بسیجی را ندارند اما با این نگاه برای مبارزه با استبکار جهانی به میدان آمدند.

وی افزود: آنها هم امروز با اعلام انزجار از سیاست‌های یک جانبه‌گرایانه غرب و جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی با ما هم‌نوا شدند و امروز تمامی ابهت این رژیم با عملیات طوفان‌الاقصی فروریخت و اگر دست به نسل کشی می‌زند و اگر کودکان معصوم و زنان بی‌دفاع را به قتل می‌رساند، نمی‌تواند رودروی مجاهدان حماس بجنگد و با آنها مقابله کند این نشان از ضعف آنهاست. این رژیم با حمایت همه جانبه آمریکا و با اهدای بمب‌های ۹۰۰ کیلویی و تجهیزات فراوان جنایت کرد؛ در حالی که دنبال تسلط بر منطقه بود، امروز ناچار است برای آزادی اسرایشان این‌گونه تن به ذلت بدهد.

مردانی ادامه داد: جای بسی تأسف است که برخی کشورهای عربی و سران خائن و سرسپرده کشورهای منطقه در حمایت از مردم فلیسطین در میدان نبودند اما شیرمردان مقاومت درسی به آنها دادند که اگر بخواهند بر کار ستم‌گونه خود ادامه دهند نمی‌توانند به نتیجه برسند و این هدف به برکت فداکاری شهدای بسیج، ایستادگی و پیروزی ملت در ۸ سال دفاع مقدس و قوت گرفتن ایران محقق شد.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور همچنین یادآور شد: بسیج امروز بیش از پیش در میدان حضور دارد. اما جهاد باید در عرصه‌های دیگری نیز گسترانیده شود. یقیناً کارکنان بسیجی در شغل و جایگاه خود اساتید فداکار، توانمند و با تجربه هستند و نقش آنها در بسیج دانشگاه بی‌بدیل است.

وی افزود: تقاضای من این است که برادران عزیز در بسیج کارکنان دانشگاه‌ها در کنار بسیج اساتید و بسیج دانشجویی ید واحد شوند. مهر ماه سال ۱۴۰۱ بخشنامه‌ای با سه امضا به دانشگاه‌ها فرستادیم و طرح تشکیل شورای هماهنگی بسیج دانشگاه را ابلاغ کردیم. بسیج کارکنان، بسیج دانشجویی و اساتید هر کدام استقلال خود را دارد اما بسیاری از فعالیت‌ها است که با هم‌افزایی هم می‌توان آن را انجام داد و می‌توانیم در کنار یکدیگر به یک مجموعه بزرگ تبدیل شویم و اگر در یک بحرانی، اساتید، کارکنان و دانشجویان بسیجی اجتماع کنند یک عدد بزرگ و اجتماع بزرگی شکل می‌گیرد و هیچ کسی حتی در ذهن خود هم نمی‌تواند توطئه‌ای برای انقلاب و اسلام و یا دانشگاه جاری و ساری ‌کند. بنابراین این هماهنگی و توصیه‌ای که با بیش از ۲۰ پیشنهاد برای همکاری مشترک داده شد باید جامع عمل پوشانده شود.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: تشکیل  قرارگاه جهاد تبیین دانشگاه  نیز از سوی وزیر علوم ابلاغ شده  است که در آن رئیس دانشگاه به عنوان رئیس و بسیج اساتید نیز به عنوان دبیر قرارگاه محسوب می‌شوند. همه دست‌اندرکاران امور فرهنگی در این جهاد تبیین حضور دارند.

مردانی همچنین خاطر‌نشان کرد: توصیه من این است که بسیج کارکنان اولویت‌هایی برای خودش تعریف کند و نقش‌آفرینی خود را مطابق با مسؤولیت و رسالتش در آموزش عالی تعریف کند.

وی به اولویت‌های بسیج اساتید اشاره کرد و گفت: اولین اولویت بسیج اساتید انسجام بخشی و تعالی سازمانی است، زمانی مجموعه می‌تواند نقش‌آفرین باشد که منسجم، منظم، دارای راهبردهای ترسیم شده و برنامه‌های مشخص باشد که برای این امر باید در بعد اولویت‌ها، منابع، برنامه‌ریزی، نقش‌ها و غیره توجهاتی صورت بگیرد. آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند راهبردی بسیج مستضعفان که به تایید رهبری رسیده و  سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها در کنار فرمایشات مقام معظم رهبری می‌تواند در این زمینه مسیر ما را تعیین کند.

مردانی جهاد تبیین و امیدآفرینی را به عنوان اولویت دوم بسیج اساتید عنوان کرد و گفت: این امر را امام و مقام معظم رهبری از ما خواستند. در این رابطه تشکیل قرارگاه جهاد تبیین در وزارت علوم و پس از آن در هر دانشگاه پیگیری و ابلاغ شد. امیدوارم دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولین دانشگاهی باشد که این قرارگاه را  راه‌اندازی کرده و الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور باشد.

وی اعتلای آموزش عالی را از دیگر اولویت‌های اساتید بسیجی دانست و گفت: استاد بسیجی باید برای اسلامی شدن و مرجعیت علمی کمک کند. ما در این رابطه اندیشکده حکمرانی آموزش عالی را راه‌اندازی کردیم. اساتید بسیجی در حوزه‌های مختلف از جمله تدوین محتوای درسی و برنامه‌ریزی آموزشی به ویژه تالیف کتب در عرصه علوم انسانی و اطلاع‌رسانی و پیگیری بیشتر در این عرصه کمک کنند.

مردانی یادآور شد: کمک به اولویت ارتقای کارآمدی نظام حمکرانی کشور از دیگر اولویت‌های اساتید بسیجی است که در این رابطه ۲۲ کمیته تخصصی به صورت ملی تشکیل دادیم، در استان‌ها هم کارگروه‎‌های مختلف و مسئله‌محور به همراه نشست‌های مختلف ایجاد شده است تا اساتید از این طریق به قوه قضاییه، مجریه و مغننه کمک کنند. اینگونه بسیج اساتید پای کار نظام برای حل مشکلات کشور خواهد آمد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول