اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

در تامین برق شهرک‌های صنعتی جزء استان‌های کمتر برخوردار هستیم

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس گفت: گرچه از مشکلات آب صحبت می شود اما چالش تامین برق شهرک های صنعتی در فارس بسیار مهمتر و حادتر از آب است. ما در بحث تامین برق خیلی مشکل داریم. تا جایی که می توان گفت به علت پیگیری های کم سال های گذشته در بحث برق شهرکهای صنعتی، استان فارس جزء استان های کم برخوردارکشور است

در تامین برق شهرک‌های صنعتی جزء استان‌های کمتر برخوردار هستیم

سید مصطفی هاشمی در گفتگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه در شهرک صنعتی بزرگ‌شیراز 2482 بهره بردار حضور دارد، گفت: اوج مصرف برق این شهرک صنعتی 54 مگاوات است و دو پست برق 30 و 60 مگاوات نیز در آنجا احداث شده است و در شهرک‌های صنعتی استان عمدتا (بیش از ۹۰درصد )صنایع کوچک مستقر هستند که مصارفی زیر 100کیلو وات دارند، به ندرت یک مگاوات یا دو مگاوات هم پیدا می‌شود؛ حتی برخی واحدها در حد 50 کیلو وات برق مصرف می کنند.

وی افزود: ما چند نیروگاه مولد مقیاس کوچک برق( chp)  نیز در شهرک صنعتی شیراز داریم که باظرفیت اسمی  40 مگاوات برق تولید می کند و برق تولیدی وارد شبکه برق سراسری می‌شود.

برق تولیدی نیروگاه های شهرک، نصیب خود شهرک نمی شود

هاشمی گفت: ما به ازای هر مگاوات تولید برق  توسط نیروگاه های مقیاس کوچک سی اچ پی، صدمتر رایگان زمین میدهیم و از ابتدا برنامه این بود که برق تولیدی chp ها را برای واحد های صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استفاده کنیم که مشکل تامین برق حل شود اما الان عملا بخشی از زمین را رایگان داده ایم اما در مواقع ضروری  نظیر تابستان که محدودیت مصرف وجود دارد  ،  برقی از این نیروگاه های داخل شهرک به صنایع نمی رسد و واحدها با محدودیت برق  و اعمال خاموشی مواجه می شوند.

وی تصریح کرد: حتی در تابستان ما درخواست کردیم اصلا انشعاب برق شهرک صنعتی بزرگ را  قطع کنند و به ما برق ندهند، اما برق تولیدی شهرک توسط سی اچ پی را در اختیار خودمان قرار دهند ولی چون برنامه سراسری است و بخشنامه می‌شود که مثلا برق صنایع هفته ای یک روز قطع شود و در این موضوع کل کشور مدنظر قرار می‌گیرد تا کمبود برق سراسری حل شود، تصمیم گیری آن  از حیطه اختیارات استان خارج است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس درباره تاثیر این قطعی برق نیز گفت:  پیگیری و مکاتبات متعدد و اعتراضات زیادی داشتیم، خیلی زیاد! صنعتگران معترض می‌شدند و ما  هم باید پاسخ می دادیم، اما این موضوع  سراسری و خارج از اختیار استان بود.

وی ادامه داد: یک بار هم تصمیمم گرفته شد قطعی برق یک روز و نیم باشد،  یک بازه 12 ساعته، یک 6 ساعته که بهره برداران دست به اعتراض زدند. ما در یک جلسه  4،5 ساعته با آنها صحبت کردیم و شرکت توانیر هم همکاری‌ کرد و قطعی روز دوم محقق نشد.

وی تصریح کرد: بر اساس ماده 54 و 81 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشورمصوب مجلس ، تامین برق تا ورودی شهرک های صنعتی بر عهده وزارت نیرو است و تامین زیرساخت داخل شهرک ها بر عهده ماست.

هاشمی گفت: خرداد ماه به اتفاق استاندارفارس، معاون وزیر صنعت و معدن و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با وزیر نیرو ملاقات کرده و در خواست 10 پست برق برای استان داشتیم که  توسط  مهندس محرابیان ۵ پست برای امسال  و مابقی سال های بعد مورد موافقت قرار گرفت. در استان هم از سوی استانداری فارس به شرکت های توزیع برق و برق منطقه ای  ابلاغ شد اما به دلیل محدودیت های منابع مالی انجام ندادند که ما آن را در قالب مصوبات پیشنهادی سفر دوم ریاست جمهوری قرار دادیم و امیدوارم با ابلاغ مصوبات مشکل برق شهرک ها حل شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس افزود: در سفر دوم  ریاست جمهوری درخواست شرکت  شهرکهای صنعتی احداث 10 پست برق، 14 خط انتقال و تامین 78 مگاوات برق از خطوط عبوری که به شبکه سراسری وصل است داشته ایم که طبق اطلاعات موجود بخش عمده ای  از این موارد در مصوبات گنجانده شده است.

چالش تامین برق شهرک های صنعتی در فارس بسیار حادتر از آب است

وی تأکید کرد: گرچه از مشکلات آب صحبت می شود اما چالش تامین برق شهرک های صنعتی در فارس بسیار حادتر از آب است. ما در بحث تامین برق خیلی مشکل داریم. تا جایی که می توان گفت به علت پیگیری های کم سال های گذشته  در بحث برق شهرکهای صنعتی استان فارس،استان جایگاه خوبی ندارد و  جزء استان های کم برخوردارکشور است که البته  در دولت سیزدهم شاهد تلاش ها و فعالیت های موثری هستیم.

هاشمی ادامه داد: وقتی با شهرک های صنعتی دیگر استانها مقایسه می کنیم، هر استان توانسته از ظرفیت قانون بودجه سال های 1400،1401  و امسال  چندین پست برق قرارداد منعقد کند  اما در استان با پیگیری زیاد و چندین جلسه که حتی تعدادی از آن نیز  در دفتر استاندار برگزار شد، فقط توانستیم یک پست برق برای شهرک صنعتی  دوم سروستان  قرارداد ببندیم و همان ابتدا هم 15 میلیارد تومان  واریز کردیم.

 

به مشارکت در هزینه های پست برق هم راضی بودیم

وی در واکنش به این موضوع که گفته میشود صنایع باید خودشان تولید برق کنند، گفت: این موضوع شامل صنایع مادر  مثل فولاد و آلومینیوم است که باید خودشان پست اختصاصی احداث کننداما شهرک های صنعتی قوانین خاص خودش را داردو باید تا ورودی شهرک ،برق  توسط دولت تامین شودو ما داخل شهرک های صنعتی شبکه های داخلی  توزیع برق  را احداث می کنیم.

هاشمی با استناد به قوانین بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در قانون بودجه 1400 و 1401 اعلام شد برای کمک به شرکت توانیر شرکت  شهرک های صنعتی در احداث پست برق مشارکت کند، ما هم موافق بودیم و بارها سال گذشته اعلام کردیم شما قرار داد پست برق را ببندید ما هم سهم خود را می پردازیم اما علی رغم پیگیری های متعدد اقدام موثری نشد ودر سال جاری در  قانون بودجه هزینه   احداث  پست برق  و خطوط انتقال را کاملا بر عهده شرکت توانیر گذاشته است .

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس گفت: در جلساتی که برای تهیه پیش‌ نویس مصوبات سفر رئیس جمهوری با حضور نمایندگان تام الاختیار وزارتخانه ها در نهاد ریاست‌ جمهوری تشکیل شد از ما خواستند در احداث پست برق مشارکت کنیم که مقرر شد 30 درصد از هزینه اجرای طرح ها را ما بپردازیم، 30 درصد از منابع عمرانی  استانی و 40 درصد توانیر. ما هم راضی هستیم. به نظر می رسد از 10 پست برق درخواستی با 5 پست برق موافقت شده که یکی از آنها هم برای شهرک شیراز است، اما همین میزان هم کمک بزرگی است.

پایان پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول