اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

پائول لینچ با «نغمه پیامبر» برنده بوکر ۲۰۲٣ شد

نویسنده ایرلندی پائول لینچ با پنجمین اثرش، «نغمه پیامبر» که درباره ایرلندی خیالی‌ست که به ورطه خودکامگی کشیده می‌شود، موفق به کسب جایزه بوکر سال ۲۰۲٣ شد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، ایسی ادوگیان کانادایی،‌ رئیس هیات داوران جایزه بوکر، رمان جدید لینچ را «تکان‌دهنده و واقعی» توصیف کرد که «اضطراب‌های اجتماعی و سیاسی» عصر فعلی را به تصویر می‌کشد. ادوگیان که تاکنون دوبار در فهرست نهایی جایزه بوکر قرار گرفت، گفت که تصمیم برای اعطای جایزه ۵۰ هزار پوندی به «نغمه پیامبر» به اتفاق آرا نبوده و پس از بحث و رای‌گیری چند ساعته به نتیجه رسیده است.

«نغمه پیامبر» در دوبلینی متفاوت می‌گذرد. اعضای یک پلیس مخفی، که توسط دولتی که درحال روی‌آوردن به تمامیت‌خواهی است، تأسیس شده، از میکروبیولوژیستی به نام آیلیش سراغ شوهرش را که از مقام‌های بلندپایه اتحادیه معلمان ایرلند است، می‌گیرند. پس از مدتی مرد و صدها نفر از غیرنظامیان ناپدید می‌شوند و آیلیش به همراه چهار فرزند و پدر سالمندش تنها می‌مانند؛ حال او باید برای بقای خانواده در کشوری که درگیر جنگ داخلی است، تلاش کند.

«بسیار مشعوفم که جایزه بوکر را به ایرلند می‌برم.» لینچ که پیش‌تر منتقد سینما بوده پس از دریافت جایزه این جمله را گفت.

این دومین سال متوالی‌ است که کتابی با موضوع درگیری‌های سیاسی برنده این جایزه می‌شود. شهان کاروناتیلاکا نویسنده سریلانکایی با رمان «هفت قمر معالی آلمیدا» برنده جایزه بوکر سال ۲۰۲۲ شده بود.

ایمی والش در تحلیلی روی «نغمه پیامبر» نوشت: «تباه‌شهری که لینچ آن‌را به تصویر می‌کشد، واقعیت کشورهای جنگ‌زده را نمایش می‌دهد؛ جایی‌که آواره‌های برای فرار از آزار و اذیتِ خُشکی به دریا فرار می‌کنند.»

«سرود پیامبر خشونت در فلسطین، اوکراین و سوریه را بازتاب می‌دهد؛ و تجربه همه کسانی‌ست که از کشورهای جنگ‌زده می‌گریزند.»

ملیسا هریسون نیز داستان کتاب را «کابوس‌وار»، «قدرتمند»، «کلاستروفوبیک و هولناک» خواند که ممکن است برای هرکسی رخ دهد.

سایر عناوینی که در فهرست نهایی بوکر جای داشتند عبارتند از «نیش زنبور» اثر «پائول موری»، «وسترن لین» اثر چتنا مارو، «اگر از تو رهایی یابم»‌ به قلم «جاناتان اسکافری»،‌ «آن عدن دیگر»‌ نوشته «پائول هاردینگ» و «مطالعه برای اطاعت» از «سارا برنشتاین».

لینچ در سال ۱۹۷۷ در لیمریک ایرلند متولد شد و در حومه دانگال زندگی کرد و اکنون ساکن دوبلین است. از دیگر آثار اون می‌توان به «آن‌سوی دریا»،‌ «شکوه»، «برف سیاه»‌ و «آسمان سرخ صبح»‌ اشاره کرد. وی پنجمین نویسنده ایرلندی‌ است که این جازه را کسب می‌کند. پیش‌تر، آیریس مرداک، جان بنویل، رودی دویل و آن انرایت این جایزه را از آن خود کرده بودند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول