اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

رج‌های فرش دستباف در چنگال گره‌های ابهام!

فرش دستباف هنری است که از سال های دور به یادگار مانده اما این روزها دچار گره های کوری در رج های خود شده که آینده این هنر- صنعت را در هاله ای از ابهام فرو برده است.

رج‌های فرش دستباف در چنگال گره‌های ابهام!

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، ظرفیت های مختلفی در هنر – صنعت فرش دستباف وجود داشته که میتوان با استفاده از روش های مختلفی حمایتی زمینه توسعه این هنر – صنعت را فراهم کرد تا ظرفیت های بالقوه در این بخش به بالفعل تبدیل شود.

کارشناسان معتقدند اگر شرایط برای حمایت از این صنعت فراهم باشد میتوان امیدوار بود که در بازه زمانی بلند مدت زمینه مهاجرت معکوس فراهم شود و افراد به جای مهاجرت از روستا به شهر، با حضور در مناطق روستایی زمینه تولید فرش های دستباف را فراهم کنند.

عضو کارگروه فرش دستباف فارس در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: یکی از موضوعاتی که بارها  با مسئولان مطرح شده مسئله توسعه و حمایت از فرش دستباف به خصوص خاستگاه فرش قشقایی است و از بسیاری از مسئولان ارشد فارس خواسته شده  نگاه سرمایه داری به آن نشود بلکه زنجیره های پایین دستی در این صنعت نظیر رنگرز، پشم‌چین، پشم‌ریز، بافنده علاوه بر اشتغال زایی قابل توجه، درآمد ناچیزی هم داشته که باید از این افراد نیز حمایت شود.

وی ادامه داد: شرکت بانو بافت ایلات پارس تنها شرکت ایرانی فعال در حوزه فرش دستبافت است که با یک هزار و 500 بافنده بانو مشغول به فعالیت است و در زنجیره شرکت بانو بافت ایلات پارس از آموزش، نخ‌ریسی، رنگ‌ریزی، متریال، ایجاد دار و... به همراه نقشه، تحویل بافنده می‌شود و یک زنجیره کامل را جهت عرضه محصول در بازار داخلی و خارجی  شکل داده است.

            

مصطفوی در خصوص ویژگی های این شرکت نیز بیان کرد: یکی از ویژگی های این واحد اقتصادی استفاده از بافندگانی است که همگی زن سرپرست خانوار ، بدسرپرست یا بی‌سرپرست هستند و از ظرفیت بانوان در این شرکت استفاده شده است. 

این فعال صنعت فرش دستباف با بیان اینکه این شرکت در تلاش است تا جایگاه فرش قشقایی را در جهان به این هنر صنعت بازگردانده شود و عنوان کرد: افزایش بازار های هدف یکی از مقاصدی است که در این شرکت مورد توجه بوده و تلاش شده تا با ارسال فرش های دستباف از طریق ترکیه به آمریکای شمالی زمینه توسعه فروش این هنر ایرانی در سایر قاره ها را فراهم کرد.

به گفته او برخی از مشکلات داخلی موجب شده تا شرایط برای صادرات این هنر فراهم نشود از این رو بایستی با هم افزایی میان دستگاه های مختلف زمینه صادرات فرش دستباف از طریق مراجع قانونی و حمایت های دولتی را فراهم کرد.

مصطفوی یکی از این مشکلات را تامین ارز از سوی دولت و بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: برای اینکه فرش را به مقصد نهایی برسد، میانگین حدودا ۹۰ روز کاری زمان صرف می‌ شود اما بانک مرکزی و دولت غافل از این مسئله خواستار تامین ارز طی همان لحظه های اول است که خود باعث می‌شود فعالین اقتصادی روند صادرات را رها کرده یا به روش های  غیر قانونی را در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: فرش دستباف که هنر کالای ایرانی است، تولید کننده نباید ارز را به بانک مرکزی بازگرداند زیرا این ارز دوباره به چرخه صنعت وارد می شود  و در صورت عدم این اتفاق از بانک مرکزی و دولت خواهش کرده مدت زمان تعهدات ارزی را به  یک سال افزایش دهند تا زمان برای صادرات فرش و بازگرداندن ارز فراهم باشد.

تنزل جایگاه فرش دستباف ضربه مهلکی به این صنعت است

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس نیز با ابراز تاسف برای از دست رفتن جایگاه مرکز ملی فرش کشور عنوان کرد: تنزل این جایگاه ضربه مهلکی به صنعت فرش خواهد زد، هر چند اقدامات و مکاتبات اتاق با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.

ذولانواری با اشاره به بررسی اهمیت برندسازی در حوزه فرش و صنایع دستی گفت: مبحث برندسازی یکی از راهکار‌های برون‌رفت از وضعیت کنونی فرش و صنایع دستی است و ثبت برند تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی موضوع بسیار مهمی است.

به گزارش فارس، حال باید دید با این گره که در صنعت تار و پود فرش دستباف خورده است، آینده این فرش دستباف به کدام سمت خواهد رفت.

پایان پیام/پ/ن/ک

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول