اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

علائم زایمان زودرس چیست؟

زایمان زودرس در واقع زمانی است که قبل از ۳۷ هفته و تقریبا در پایان ماه هشتم بارداری رخ دهد، چنین زایمان‌هایی هر چه به زمان پایان بارداری نزدیک باشد جنین رسیده‌تر و هر چه فاصله از این زمان بیشتر باشد جنین نارس‌تر است و قابلیت تحمل کمتری نسبت به محیط بیرونی دارد.

علائم زایمان زودرس چیست؟

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، زمان معمول بارداری در بانوان ۹ ماه یا ۴۰ هفته کامل است البته اکثر بانوان باردار در هفته‌های ۳۷ یا ۳۸ وارد سیر زایمان می‌شوند به ندرت نیز ممکن است افرادی ۴۰ هفته بارداری را به اتمام برسانند و در صورتی که وضعیت جنین نرمال باشد و مشکلی وجود نداشته باشد احتمال دارد زمان زایمان از هفته چهلم دو هفته نیز بیشتر شود.

زایمان زودرس چیست؟

زایمان زودرس در واقع زمانی است که زایمان قبل از ۳۷ هفته و تقریبا در پایان ماه هشتم بارداری رخ دهد، چنین زایمان‌هایی هر چه به زمان پایان بارداری نزدیک باشند جنین رسیده‌تر و هر چه فاصله از این زمان بیشتر باشد جنین نارس‌تر است و قابلیت تحمل کمتری نسبت به محیط بیرونی دارد.

در برخی موارد نیز ممکن است زایمان در اوایل ماه هفتم رخ دهد برای مثال زمانی که فشارخون مادر بالا باشد ادامه بارداری برای او خطرناک است بنابراین خاتمه بارداری داده می‌شود در برخی موارد نیز به دلایل مختلف سیر زایمان در اوایل ماه هفتم آغاز می‌شود.

علائم زایمان زودرس چیست؟

با توجه به اینکه زایمان‌های زودرس می‌توانند خطرات بسیاری برای جنین به همراه داشته باشند شناخت علائم آن‌ها از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

احساس درد و انقباض در ناحیه رحم یکی از مهم‌ترین علائم زایمان زودرس است و در صورتی که فرد در زمان اولیه به پزشک مراجعه نکند ممکن است دچار خونریزی شود و در نهایت نیز با معاینه توسط پزشک مشخص خواهد شد دهانه رحم پیش از موعد باز شده و این یکی از نشانه‌های مهم آغاز زایمان زودرس است.

باید توجه داشت دردهایی که نشان از زایمان زودرس هستند حالت تکرار شونده دارند یعنی به این صورت نیستند که پس از مدتی برطرف شوند.

البته زمانی که بانوان باردار قصد دارند از فرم خوابیده به نشسته تغییر حالت دهند و یا قصد برخاستن از زمین را دارند به دلیل بروز انقباض در عضلات جدار شکم ممکن است احساس سفتی یا درد در ناحیه شکم داشته باشند که این درد نشان از بروز زایمان زودرس نیست.

دردهایی که هشدار دهنده زایمان زودرس هستند به این شکل است که مثلا مادر حدود ۳۰ دقیقه در حالت خوابیده است و احساس تشنگی، گرسنگی و خستگی ندارد یعنی در شرایط مطلوبی قرار گرفته اما با این وجود احساس درد می‌کند همچنین این دردها حدود ۳۰ ثانیه یا بیشتر ادامه دارد و مجدد نیز تکرار می‌شود یعنی در ۱۰ دقیقه مادر دو تا سه بار چنین احساسی دارد.

بروز این نوع دردها می‌تواند منجر به باز شدن دهانه رحم شود که کنترل این موضوع و جلوگیری از بروز زایمان زودرس در چنین مرحله‌ای سخت است.

عواملی که منجر به بروز زایمان زودرس می‌شود

عفونت در هر قسمت بدن یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند منجر به شروع انقباضات رحمی شود حتی دندان دردی که موجب آبسه شده و مشکلات عفونت دندانی ایجاد کرده در بروز زایمان زودرس موثر است.

بارداری‌های چندقلویی و دوقلویی که معمولا رایج‌تر است یکی دیگر از عوامل بروز زایمان زودرس به شمار می‌آید چرا که در چنین مواردی رحم مادر توانایی تحمل ندارد و در اکثر موارد زایمان پیش از موعد رخ می‌دهد.

چه مادرانی در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارند؟

مادران دارای بیماری‌های مزمن مانند فشارخون از جمله افرادی هستند که در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارند.

همچنین ساختمان رحم برخی بانوان دارای مشکلاتی است که مستعد زایمان زودرس هستند برای مثال افرادی که دارای رحم تک شاخ و دو شاخ هستند یا طول دهانه رحم آن‌ها کوتاه است در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارند، موضوع ژنتیک نیز در این زمنیه از اهمیت بالایی برخودار است یعنی افرادی که سابقه خانوادگی زایمان زودرس دارند ممکن است در معرض این اتفاق قرار داشته باشند.

در مادرانی که جثه بدنی ریز دارند و وزن آن‌ها بسیار پایین است احتمال بروز زایمان زودرس وجود دارد همچنین بارداری در سنین زیر ۱۸ سال و بالای ۴۰ سال نیز از حاملگی‌های پرخطر هستند در واقع مادران زیر ۱۸ سال با توجه به اینکه در معرض ابتلا به فشارخون بارداری و زایمان زودرس هستند باید با حساسیت بیشتری مراقبت‌های دوران بارداری را انجام دهند.

مادران بالای ۴۰ سال نیز ممکن است در دوران بارداری به بیماری‌هایی مانند دیابت و فشارخون مبتلا شوند که در چنین شرایطی به دلیل اینکه سلامت مادر در معرض خطر قرار می‌گیرد پزشک مجبور به مداخله و انجام زایمان زودرس می‌شود.

معایب متولد شدن پیش از موعد برای جنین

نوزادانی که پیش از موعد مقرر و به صورت نارس متولد می‌شوند در معرض خطرات بسیار زیادی قرار دارند و تعداد زیادی از آن‌ها توانایی زنده ماندن در محیط بیرونی را ندارند. 

در صورت زنده ماندن نوزادانی که پیش از موعد متولد می‌شوند معمولا وزن آن‌ها بسیار پایین است و به علت نبود تکامل در سیستم عصبی و نداشتن ارتباط موثر با سایر اعضای بدن به برخی نارسایی‌ها مانند ناشنوایی، نابینایی و... مبتلا می‌شوند بنابراین باید سعی شود زمان زایمان به تعویق بیفتد تا جنین به صورت کاملا رسیده متولد شود.

پیشگیری از زایمان زودرس درصورت مراجعه به پزشک در زمان صحیح

حاصل زایمان زودرس جنینی است که احتمالا قابلیت ادامه حیات در محیط بیرونی را ندارد بنابراین پیشگیری از بروز زایمان‌های زودرس ضروری است.

نکته مهم این است که مادران با مشاهده علائم زایمان زودرس که ذکر شد بلافاصله به پزشک مراجعه کنند چرا که در برخی موارد با تجویز دارو می‌توان از بروز چنین زایمان‌هایی جلوگیری کرد.

در مادرانی که قبلا تجربه زایمان زودرس داشته‌اند، افرادی که دارای سابقه خانوادگی زایمان زودرس هستند و یا با مشاهده علائم چنین زایمانی در فرد باردار برخی اقدامات پیشگیرانه مانند سرکلاژ نیز انجام می‌شود همچنین در چنین مواردی داروهایی تجویز می‌شود که به شکل‌گیری کامل ریه نوزاد کمک می‌کند تا در صورت بروز زایمان زودرس جنین توانایی تحمل محیط بیرون را داشته باشد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول