اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

تاکید کارشناس ترک بر لزوم تعمیق همکاری‌های نظامی-فنی بین کشورهای ترک

تحلیلگر روابط بین‌الملل، ترکیه و روسیه ترکیه‌ای با اشاره به مسائل منطقه‌ای مانند درگیری آذربایجان و ارمنستان و یا وقایع ژانویه در قزاقستان بر لزوم تعمیق همکاری‌های نظامی-فنی بین کشورهای ترک تاکید کرد.

تاکید کارشناس ترک بر لزوم تعمیق همکاری‌های نظامی-فنی بین کشورهای ترک

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آستانه، «کریم هاس» تحلیلگر روابط بین‌الملل، ترکیه و روسیه، احتمالات و چشم‌انداز همکاری‌های نظامی و دفاعی بین کشورهای عضو سازمان کشورهای ترک را ارزیابی کرد.

وی گفت: دهمین سالگرد تشکیل سازمان کشورهای ترک با شعار TURKTIME یا «عصر ترک» برگزار می‌شود. این نام جای تعجب ندارد، زیرا اخیرا سازمان کشورهای ترک به فعال‌ترین بستر در فضای پس از شوروی تبدیل شده است.

هاس گفت: سازمان کشورهای ترک در سال‌های اخیر مشغول تعاملات نظامی-سیاسی شده است. ترکیه شروع به فروش گسترده سلاح به کشورهای ترک کرده است. با توجه به مسائل منطقه‌ای در خاورمیانه مانند درگیری آذربایجان و ارمنستان، وقایع ژانویه در قزاقستان، درگیری‌های مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان، لزوم تعمیق همکاری‌های نظامی-فنی بین کشورهای ترک بیشتر مورد بحث قرار می‌گیرد.

تحلیلگر روابط بین‌الملل، ترکیه و روسیه گفت: این ممکن است برای طرف روسی آزاردهنده باشد اما از سوی دیگر، یک واقعیت وجود دارد که کشورها قصد دارند روابط گسترده‌ای را تقریباً در همه زمینه‌ها در چارچوب سازمان کشورهای ترک تعمیق کنند.

به نظر من کشورها حاضر نیستند حاکمیت خود را در چارچوب یک سازمان مشترک به اشتراک بگذارند، اما سازمان کشورهای ترک هر سال به یک اتحادیه واقعی ترک نزدیکتر می‌شود و چنین روندی وجود دارد.

وی تاکید کرد: علیرغم اینکه قزاقستان بیش از 7600 کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد، گاهی اوقات تنش‌هایی بین دو کشور ایجاد می‌شود، اما این تفاوت‌های ظریف بین کشورها را کاملاً مؤثر مدیریت می‌کنند. «قاسم ژامرت توکایف» رئیس جمهور قزاقستان هنگام ملاقات با رئیس جمهور روسیه افکار خود را بسیار آشکار بیان می‌کند. به عنوان مثال، سال گذشته در سن پترزبورگ، وی آشکارا موضع قزاقستان را در مورد مناطق دونتسک و لوگانسک توضیح داد. اما این امر منجر به وخامت روابط قزاقستان و روسیه نشد و حتی فرصتی برای توسعه بازتر روابط آنها فراهم کرد.

هاس ادامه داد: اخیراً دیدیم که چگونه یک خط لوله گاز جدید به عنوان بخشی از اتحاد سه گانه روسیه، ازبکستان و قزاقستان افتتاح شد. این یک سیاست بسیار عاقلانه است. از یک طرف روابط با بازیگران بزرگ و مهمی مانند چین، آمریکا، فرانسه، اتحادیه اروپا به طور کلی و ترکیه را توسعه می‌دهد. از سوی دیگر، این امر به وخامت روابط با روسیه منجر نمی‌شود. این نکته مهمی به ویژه در شرایط بدتر شدن بحران در روابط مسکو و غرب است.

کارشناس ترک افزود: توسعه بیشتر روابط با ترکیه برای قزاقستان نیز مهم است. آنکارا هیچ ادعای ارضی علیه قزاقستان ندارد. قزاقستان به اقیانوس جهانی دسترسی ندارد، بنابراین برای انتقال منابع انرژی خود باید بر این مانع غلبه کند. در این راستا آستانه عمدتاً از سرزمین‌های روسیه استفاده می‌کند. این کشور از یک سو روابط نزدیکی با روسیه دارد و از سوی دیگر روابط خوبی با ترکیه دارد. 

وی ادامه داد: قزاقستان سیاست تقابل را در منطقه دنبال نمی‌کند که وقتی یکی پیروز می‌شود، دیگری بازنده شود. چنین نگاهی به روابط بین‌الملل ندارد، این یک امتیاز بزرگ است. در روابط بشردوستانه، ترکیه مانند وطن دوم و خانه دوم برای قزاق‌ها است. شما احساس مهمانی ندارید. بنابراین وقتی روابط بین کشورها توسعه می‌یابد، هر دو ملت چنین احساسی ندارند که کسی سرزمین ما را اشغال کند یا به ما حمله کند.

پایان پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول