اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

فرهنگسراهای پرطمطراق اما کم‌خاصیت در همدان!

برای اثبات مدیریت فشل سازمان فرهنگی شهرداری همدان همین بس که بارها نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرده سازمان‌ها ظرفیت‌ خود را در اختیار گروه‌های مردمی قرار دهند اما کو گوش شنوا در شهرداری با وجود چندین فرهنگسرا!؟.

فرهنگسراهای پرطمطراق اما کم‌خاصیت در همدان!

خبرگزاری فارس همدان- پس از انقلاب اسلامی مسئله رشد و بالندگی جامعه مورد توجه دولتمردان قرار گرفته و با توجه به نیازهای موجود و لزوم آموزش افراد، از دهه ۷۰ بحث شکل‌گیری فرهنگسراها در کشور رونق پیدا کرد بر همین اساس نیز تعداد زیادی فرهنگسرا در تهران به عنوان پایتخت ایران عزیز و برخی شهرهای بزرگ کشور از جمله اصفهان تشکیل شدند تا متناسب با نیازهای روز جامعه خدماتی را به مردم ارائه دهند.

 از آن دهه تا کنون و به دنبال استقبال مردم، دیگر شهرها از جمله همدان نیز اقدام به راه‌اندازی فرهنگسراها و مراکز فرهنگی- هنری کردند تا در این فضاهای فرهنگی، هنری، آموزشی اهدافی مانند ارتقای سطح فرهنگ و آگاهی‌های عمومی در راستای به‌زیستی، ارتقای سطح سرمایه‌های اجتماعی و مشارکت‌های همگانی، حمایت از گروه‌های جوان و راهنمایی جوانان به فراگرفتن پیشه‌ها و هنرهای مختلف و مفاهیم مرتبط با اصول شهروندی و فعالیت‌های اجتماعی و معلومات مورد نیاز امروز در راستای بهبود فضای کسب و کار، غنی‌سازی اوقات فراغت شهروندان، ایجاد تفریح سالم به منظور دور کردن جوانان از سرگرمی‌های زیان‌بخش و آماده ساختن آنها برای برخی از نقش‌های اجتماعی را محقق سازند.

در حال حاضر در کلانشهر همدان!! نزدیک به ۱۵ فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی- هنری در حال فعالیت است که از آن جمله می‌توان به تالار قرآن، مجتمع فرهنگی- هنری عین‌القضات، فرهنگسرای کسب و کار ولایت، فرهنگسرای غدیر، فرهنگسرای پرواز، فرهنگسرای پوستی‌زاده، فرهنگسرای شهید مدنی و ...اشاره کرد، مراکزی که انتظار می‌رفت با احداث و فعالیت آنها شاهد اتفاقات خوب در سطح شهر باشیم انتظاری که با عدم مدیریت درست، نیمه‌تعطیل شدن و عدم فعالیت بهینه این مراکز رنگ باخته است. 

به راستی مشکل کجاست؟

اگر سری به تالار قرآن و یا مجتمع عین‌القضات بزنید خواهید دید این مراکز عموما در ساعات اداری فعال بوده و دوره‌های آموزشی و کلاس‌های مهارتی ویژه‌ای در آنها برگزار نمی‌شود یعنی دَرهای این دو مرکز بزرگ فرهنگی بیشتر بعدازظهرها بسته است!! 

با اینکه تالار قرآن در یکی از بهترین و توریستی‌ترین نقاط همدان قرار دارد حتی در تابستان نیز آنطور که باید و شاید از ظرفیت‌ آن استفاده نمی‌شود. مجتمع عین‌القضات همدانی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شرایطی به مراتب تاسف‌بارتر از تالار قرآن دارد.

از وضعیت این دو مجتمع فرهنگی که بگذریم به وضعیت فرهنگسراهای شهر می‌رسیم که برخی از آنها قرار بود به صورت تخصصی فعالیت کنند. در حال حاضر فرهنگسرای پوستی‌زاده ماه‌هاست تعطیل شده و در کشاکش طرح ثبت جهانی همگتانه و مرکز تاریخی، برای ادامه حیات خود به عنوان یک فرهنگسرا یا یک مرکز توریستی- فرهنگی- هنری معطل مانده است.

فرهنگسرای پرواز دیگر مکان تاریخی همدان است که با قرار گرفتن در پارک پرواز توانایی تبدیل شدن به یک مرکز فعال فرهنگی- هنری را دارد، این مرکز نیز مدت‌هاست با نیمه‌فعال شدن، از زیر بار مسئولیت خود به عنوان یکی از مراکز مهم در بهبود فضای فرهنگی منطقه اعتمادیه شانه خالی می‌کند.

فرهنگسرای ولایت که مدت‌هاست عنوان پرطمطراق فرهنگسرای کسب و کار را یدک می‌کشد نیز حال و روزی بهتری نسبت به دیگر مراکز ندارد، اگرچه امکانات خوبی برای این مرکز فراهم شده بود اما این مرکز هم نتوانسته در قامت یک فرهنگسرای فعال و اثرگذار در منطقه کم‌برخوردار و پرچالش خضر نقش‌آفرینی کند.

متاسفانه باقی فرهنگسراهای سطح شهر نیز وضعیتی مشابه داشته و کمتر پیش آمده که بتوانند آنطور که باید و شاید به وظایف ذاتی خود عمل کنند.

اگر بخواهیم دقیق‌تر چرایی منفعل بودن این مراکز را بررسی کنیم باید به وضعیت کنونی شورای اسلامی شهر همدان و مدیریت تاسف‌بار شهرداری در بخش فرهنگی بپردازیم.

سازمان فرهنگی شهرداری همدان به جای پاسخ به افکار عمومی و ارائه یک برنامه منسجم و اثرگذار برای این مراکز، سکوت اختیار کرده و شورای اسلامی شهر همدان نیز با وجود اینکه وظیفه نظارتی در این حوزه داشته و کمیسیون فرهنگی اجتماعی آن موظف است به وضعیت این مراکز بپردازد، وقت خود را صرف برگزاری جلسات و بازدیدهای بی‌ثمر کرده است.

گویی این شورا نیز قادر نیست از بعد نظارتی، شهردار منتخب خود را وادار کند تا به سوالات افکار عمومی جامعه در این حوزه پاسخ دهد.

 شهردار همدان هم گویا گوشی برای شنیدن انتقادات به جا و درست منتقدان نداشته و تصمیم گرفته حقوق قانونی مردم را فدای انتخاب نادرست خود کند. همین حد برای اثبات ناتوانی و مدیریت فشل این سازمان کافی است که بارها نماینده ولی فقیه در استان از سازمان‌ها و نهادهای مختلف خواسته تا ظرفیت‌های خود را در اختیار گروه‌های مردمی قرار دهند تا آنها بتوانند با ارائه برنامه‌های مناسب اوقات فراغت مناسبی را برای کودکان، نوجوانان و جوانان این شهر فراهم آورند اما شهرداری همدان با وجود داشتن ظرفیت‌های متعدد مانند فرهنگسراها از برون‌سپاری فعالیت این مراکز به گروه‌های مردمی به نحوی شایسته عاجز بوده و نتوانسته در این فضا عملکرد مناسبی داشته باشد.

پایان پیام/ ۳۱۴۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول