اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

چالش وجود ۲ هزار معتاد متجاهر در لرستان

جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر در سطح شهر یکی از دغدغه‌ها و مطالبات شهروندان، مسوولان و رسانه‌ها است، موضوعی که بارها و بارها در جلسات مختلف درباره آن صحبت شده است. طبق آمار مسوولان حدود ۷۰۰ معتاد متجاهر در خرم‌آباد و حدود ۲ هزار معتاد متجاهر در کل استان وجود دارد، آماری که نگران کننده است.

چالش وجود ۲ هزار معتاد متجاهر در لرستان

خبرگزاری فارس لرستان_ نسرین صفر بیرانوند؛ جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر در سطح شهر یکی از دغدغه‌ها و مطالبات شهروندان، مسوولان و رسانه‌ها است، موضوعی که بارها و بارها در جلسات مختلف درباره آن صحبت شده است.

طبق آمار در خرم‌آباد حدود ۷۰۰ معتاد متجاهر وجود دارد، آماری که نگران کننده است، وجود معتادان متجاهر به عنوان یک آسیب‌ اجتماعی، سیما و منظر شهری را نامطلوب جلوه می‌دهد، از طرفی باعث افزایش سرقت‌های خرد می‌شود‌.

جمع‌آوری معتادان متجاهر در سطح شهر خرم‌آباد در دستور کار قرار می‌گیرد، اما معضل اصلی نگهداری این افراد است، نبود اعتبار لازم برای نگهداری معتادان متجاهر این موضوع را به یک چالش جدی تبدیل کرده است.

با توجه به اهمیت موضوع یکصدو بیست و هفتمین شورای اسلامی شهر به متقاعد کردن شهرداری خرم‌‌آباد برای پرداخت بخشی از هزینه درمان و نگهداری معتادین متجاهر اختصاص پیدا کرد.

خسارتی که معتادان متجاهر می‌زنند 

رئیس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با اشاره به اینکه جولان معتادین متجاهر در شهر یکی از معضلات جدی شهر خرم‌آباد است، عنوان کرد: ما در خصوص جمع‌آوری و درمان معتادین متجاهر هر چقدر هزینه کنیم، ضرر نکرده‌ایم، چون همین افراد ماهیانه حدود ۵۰۰ میلیون تومان به مدیریت شهری خسارت وارد می‌کنند.

حجت احمدی پور افزود: منظر و سیمای شهر را همین معتادان متجاهر به هم می‌ریزند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین هر اندازه که ما در حوزه درمان و نگهداری معتادان متجاهر هزینه کنیم، سودش به جیب شهرداری و شهروندان می‌رود.

۷۰ درصد سرقت‌های خرد را معتادان متجاهر انجام می‌دهند 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۷۰ درصد سرقت‌های خرد توسط همین معتادان متجاهر انجام می‌شود، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در خصوص نگهداری معتادان متجاهر با آن مواجه هستیم، کمبود اعتبار است.

اردشیر صفاپور بیان کرد: سال گذشته با مساعدت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ردیف اعتباری برای این موضوع تعریف شد، امسال این رقم به دو برابر افزایش پیدا کرد، تخصیص اعتبار هم قبل از دیگر دستگاه‌ها انجام شد.

کمبود منابع مالی برای نگهداری معتادان متجاهر

وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های لازم برای نگهداری معتادان متجاهر زن و مرد ایجاد شده است، گفت: اما معضل ما این است که به لحاظ اعتباری دستمان خالی است، و مراکز نگهداری ما تقریبا نیمه تعطیل هستند.

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان بیان کرد: در حال حاضر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیارد تومان به سازمان‌های مردم نهاد که این مراکز را نگهداری می‌کنند، بدهکار هستیم.

صفاپور خاطرنشان کرد: ما باید به مردم هم در خصوص خرده فروشان مواد مخدر و هم معتادین متجاهر پاسخ بدهیم، خرده‌فروشان را همین معتادان متجاهر سر پا نگه داشته‌اند.

وجود ۲ هزار معتاد متجاهر در لرستان 

وی با بیان اینکه در لرستان ۲ هزار معتاد متجاهر شناسایی شده است، گفت: آمار معتادین متجاهر خرم‌‌آباد ۷۰۰ نفر است، مرکز ماده ۱۶ سپاه، مرکز نور، کمپ نگهداری معتادان متجاهر زن برای نگهداری این افراد فراهم است، اما به دلیل نبود اعتبار نگهداری از این افراد با مشکل مواجه شده است.

وظیفه شهرداری در قبال معتادان متجاهر

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان نیز در این جلسه با اشاره به سهم ۲۵ درصدی شهرداری در خصوص نگهداری از معتادان متجاهر، گفت: شهرداری مکلف است سهم و هزینه خود را در این حوزه پرداخت کند.

محمد کریم خورشیدوند، اظهار کرد: در خصوص نگهداری و درمان معتادان متجاهر همه باید پای کار باشیم، ببینید سپاه تکلیفی ندارد، اما از همه جلوتر است.

خسارت معتادان متجاهر به شهر از نگهداری آنها بیشتر است 

مدیرکل بهزیستی لرستان هم با بیان اینکه رفع آسیب اجتماعی مانند معتادان متجاهر توسط یک دستگاه ممکن نیست، گفت: ما ظرفیت خوبی برای نگهداری از معتادان متجاهر داریم، اما مشکل منابع مالی است.

همایون عمودی زاده، بیان کرد: موضوعی که باید به آن توجه شود این است که نیاید کمکی را که به درمان و نگهداری معتادان متجاهر می‌‌شود، هزینه تلقی کنیم، چون مشکلات حضور معتادان متجاهر به مراتب بیشتر از این هزینه‌ها است.

موفقیت ۴۸ درصدی کمپ ماده ۱۶ سپاه در درمان معتادان متجاهر 

معاون اجتماعی سپاه حضرت ابوالفضل علیه السلام لرستان نیز با اشاره به اینکه مرکز ماده ۱۶ کرامت از ابتدای سال ۱۴۰۰ کار خود را شروع کرد، عنوان کرد: کمپ کرامت به دلیل استفاده نکردن از هیچ دارویی برای درمان معتادان متجاهر به عنوان پایلوت درمان معتادان متجاهر در کشور معرفی شده است، ما برای درمان حتی از یک سی سی متادون استفاده نمی‌کنیم.

بهزاد بازوند، گفت: موفقیت درمان کمپ ترک اعتیاد کرامت ۴۸ درصد است، در این مدت حداقل ۲۸۰ نفر که زندگی آنها از هم پاشیده بود، سر و سامان گرفتند.

وظیفه دستگاه‌ها در این راستا

وی بیان کرد: اینکه چرا برخی افراد مجدد و پس از خروج از کمپ در دام اعتیاد می‌افتند به کم کاری دستگاه‌هایی مربوط می‌شود که در حوزه صیانت باید پای کار می‌بودند، در غیر این صورت موفقیت ما در درمان معتادان متجاهر ۷۵ درصد است.

معاون اجتماعی سپاه حضرت ابوالفضل علیه السلام لرستان با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش ما ۲۰۰ نفر است، اما در حال حاضر ۸۵ نفر در کمپ نگهداری می‌شوند، گفت: ما به دلیل نبود منابع مالی کافی نمی‌توانیم افراد بیشتری را پذیرش کنیم، و اگر منابع مالی مورد نیاز تامین نشود، ناچاریم جمع کنیم، همین الان هم با تنفس مصنوعی کار را ادامه می‌دهیم.

چالش جمع‌آوری معتادان متجاهر 

رضا بیرانوند عضو شورای اسلامی شهر خرم‌آباد نیز با تاکید بر جمع‌آوری و درمان معتادان متجاهر گفت: شهرداری و مدیریت شهری بیشترین ضرر را از بابت جولان معتادان متجاهر در شهر متحمل می‌شود، زیرا این افراد وسایل ورزشی پارک‌ها، شیر آلات، صندلی و دیگر وسایل را سرقت می‌کنند.

وی بیان کرد: مشکل ریشه‌ای در خصوص معتادان متجاهر به ضایعاتی‌ها مربوط می‌شود، چون ضایعاتی‌ها به ازای دریافت ضایعات از معتادان متجاهر به آنها مواد مخدر تحویل می‌دهند.

بیرانوند تاکید کرد: مجموعه مدیریت شهری و شورای شهر همه باید پای کار بیایند تا با کمک دیگر دستگاه‌ها معضل معتادان متجاهر سطح شهر را حل کنند.

مجید دریکوند، هم در این جلسه با بیان اینکه ما مخالفتی با کمک شهرداری در خصوص نگهداری معتادان متجاهر نداریم، گفت: قطعا شهرداری باید به مسوولیت اجتماعی خود در این زمینه عمل کند، البته خوب است دستگاه‌های دولتی هم نسبت به پرداخت مطالبات شهرداری اقدام کنند، تا شهرداری با فراغ بال بتواند به تکالیف اجتماعی خود عمل کند.

برگشت معتادان متجاهر یک چالش است

شهردار خرم‌‌آباد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۲۰ دستگاه نسیت به جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر وظیفه دارند، گفت: اما چالش اصلی در خصوص معتادان متجاهر برگشت این افراد به کف خیابان بعد از انتقال به کمپ‌های ترک اعتیاد است.

داریوش بارانی بیرانوند، بیان کرد: شهرداری در خصوص معتادان متجاهر نه مسوولیت اجتماعی بلکه تکلیف اجتماعی دارد،‌ من بارها گفته‌ام تکالیف قانونی شهرداری نباید فدای کارهای عمرانی و خدماتی شود.

وی با اشاره به اینکه حوزه فرهنگی و اجتماعی نباید فدای کار عمرانی و خدماتی شهرداری شود، گفت: من در خصوص کمک شهرداری نسبت به درمان معتادان متجاهر تابع نظر اعضا شورای شهر هستم.

گفتنی است، در پایان این جلسه اعضا شورای شهر با پرداخت سهم ۲۵ درصدی شهرداری نسبت به جمع آوری و درمان معتادان متجاهر رای مثبت دادند، طبق این مصوبه قرار است شهرداری ماهیانه ۵۰ میلیون‌تومان به این موضوع اختصاص دهد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول