اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

سگ‌های ولگرد بلای جان مردم و حیات وحش

وجود تعداد زیادی از سگ‌های ولگرد در شهر و اطراف شهر باعث ایجاد مشکلاتی برای حیات وحش و مردم شده است، این سگ‌ها علاوه بر حمله به انسان ناقل بسیاری از بیماری‌ها هستند. چه راهکاری باید برای این حیوان اجرا شود؟

سگ‌های ولگرد بلای جان مردم و حیات وحش

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری فارس، در چند سال اخیر با پدیده‌ای به عنوان سگ‌های ولگرد یا بدون صاحب در نقاط مختلف کشور مواجه شده ایم که خطرات زیادی را هم همراه دارد، حتماً در خارج از شهر و جاده‌ها و خیابان با دسته سگ‌های ولگرد زیادی مواجه شده‌اید که شاید تا چند سال گذشته به این شدت دیده نمی‌شد،  به اعتقاد کارشناسان بخشی از این مسأله بر می‌گردد به غذادهی دستی این حیوانات توسط انسان‌ها که موجب ازدیاد نسلشان شده است. کارشناسان معتقدند که حیوانات غریزه‌ای دارند که وقتی احساس امنیت کنند و غذایشان هم فراهم باشد بیشتر تولید مثل می‌کنند.

حدود ۲ میلیون سگ ولگرد

آمار رسمی از تعداد سگ‌های ولگرد در کشور موجود نیست. اما بعضی آمارها ارقامی حدود ۲ میلیون سگ ولگرد را نشان می‌دهد که رقمی نگران کننده است. طبق آماری که وزارت بهداشت در سال‌های گذشته اعلام کرده، میزان گزش افراد به خصوص توسط سگ‌ها افزایش یافته و بیش از ۷۰ درصد این گزش‌ها هم مربوط به سگ‌های بدون صاحب است؛ و موضوع قابل توجه اینکه آمار گزش‌ها در ۱۰ سال گذشته افزایش یافته است. از سوی دیگر آماری که سازمان بهداشت جهانی ارائه داده، نشان می‌دهد بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰ ایران سومین کشور از نظر مرگ انسان‌ها به واسطه ابتلا به بیماری هاری بوده است. 

حملات سگ به مردم

حمله چند قلاده سگ وحشی ولگرد به مرد ۳۹ ساله‌ای در شهرستان شاهین شهر و میمه سبب مرگ او شد.این حادثه در سال ۱۴۰۰ در زمین‌های بایر اطراف آزادراه معلم در نزدیک طرح مسکن مهر شاهین شهر اتفاق افتاد و طی آن مرد ۳۹ ساله‌ای بر اثر حمله حدود هشت قلاده سگ وحشی دچار جراحت شدید شد و در دم جان باخت. مرد ۴۳ ساله‌ای نیز مصدوم و به بیمارستان منتقل شد.


جای حمله سگ

 

مسکن مهر شاهین شهر حادثه دیگری از این دست را هم تجربه کرده؛ اردیبهشت ۱۴۰۰ جوان ۳۳ ساله‌ای که برای تمرین نوازندگی به بیابان‌های اطراف مسکن مهر رفته بود، در حمله سگ‌های ولگرد کشته شد.


جای حمله سگ

 

 یک سگ ولگرد به کودک ۴/۵ ساله در خراسان جنوبی حمله کرد، دندان خود را در خرخره این کودک فرو برد و آن قدر او را بر روی زمین کشاند تا این کودک معصوم جان داد.


حمله سگ به کودک

سگ‌ ولگرد در استان البرز یک دختر ۳ساله را در مقابل چشمان مادرش به دندان گرفت و با خود به میان گله سگ‌ها برد. اگر یکی از خودروهای عبوری به سمت سگ‌ها حمله نمی‌کرد، این دختر ۳ ساله در میان چنگ و دندان‌های این گله هار تکه تکه می‌شد.


حمله سگ به کودک

 

۱۴۴۷ سگ گزیدگی در سال ۱۴۰۱ در شهر بابل اتفاق افتاده است. حمله سگ‌های ولگرد به نوجوان نیشابوری باعث جراحت شدید او شد. ۶ سگ ولگرد به فعال رسانه ای بابلی حمله کردند.

آمار گاز گرفتگی حیوانات در سال ۱۳۹۹ به طور رسمی ۲۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر منتشر شد که آمار بسیار زیادی است.

اینها تنها بخشی از اتفاقاتی است که برای افراد در مواجهه با سگ ولگرد افتاده است و چه بسیار اتفاقاتی که می‌اُفتد و هرگز رسانه‌ای نمی‌شود.

مردم درسراسر کشور با این مشکل دست به گریبان هستند و هر روز آماری از حمله سگ‌ها منتشر می‌شود.

برخورد با غذا دهنده سگ در هند

 در کشورهای خارجی اینگونه با سگ برخورد نمی‌کنند مثلا در بمبئی خانمی به خاطر غذا دهی به سگ‌های ولگرد که وارد مجتمع مسکونی شده بودند ۸۰۰ هزار روپیه برابربا ۱۰۷۸۵ دلار  جریمه شده است. هند از جمله کشورهایی است که مردم رابطه خوبی با حیوانات دارند. در هیچ کدام از کشورها غذا دادن به سگ آزاد و بدون قانون نیست.

هیچ کس خواهان آزار حیوانات نیست، در دین ما هم به توجه به جانداران توصیه شده، اما باید درخصوص روابط ملندبا این موجودات تجدید نظر کنیم.

سگ‌ها ناقل بیماری هستند

در همین رابطه بهزاد زادهوش پژوهشگر حوزه محیط زیست درباره مشکلات سگ‌های ولگرد به خبرنگار خبرگزاری فارس می‌گوید: فقط در  تهران ۷۰۰ هزار سگ ولگرد و بدون صاحب داریم. غذا رسانی و مدیریت غلط پسماند که برای سگ‌ها شده است باعث شده که زاد و ولد در سگ‌ها به شدت زیاد شود و جمعیت آنها بالا برود و به سایر مناطق نیز وارد شوند.

وی ادامه داد: بیشترین حمله سگ به کودکان و افراد سالمند است سازمان بهداشت جهانی بیشترین سنی را که مورد گزش سگ قرار می‌گیرند افراد زیر ۱۵ سال می‌داند. وقتی که تعداد سگ زیاد باشد نه تنها به انسان بلکه به حیات وحش نیز آسیب وارد می‌کند و بسیاری از گونه‌های حیات وحش مثل پرندگان و آهوها شکار این سگ‌ها می‌شوند.

زادهوش تصریح کرد: این سگ‌ها ناقل بسیاری از بیماری‌ها برای انسان و حیوانات می‌شوند. مشکل بزرگ دیگر تشکیل دورگه با سگ‌سانان حیات وحش مثل شغال و گرگ هستند که بسیار خطرناک هستند و برای طبیعت هم مفید نیستند. راهکار مدیریت این سگ‌ها در شرایطی که وضع خیلی وخیم نباشد می‌شود با عقیم سازی آنها جمعیت این گونه را کنترل کرد.

وی افزود: سالانه ۱۸ میلیون دلار برای واکسن و درمان گزیدگی سگ هزینه می‌شود که رقم بالایی است، علاوه بر این موضوع سگ‌ها می‌توانند هاری را به حیوانات اهلی هم منتقل کنند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول