اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

در سومین روز از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان چه گذشت؟

اجراهای سومین روز جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان به موضوعاتی از قبیل مشکلات ازدواج و اشتغال تا خسارت‌های جنگ تحمیلی پرداختند که با استقبال باشکوه مخاطبین قرار گرفتند.

در سومین روز از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان چه گذشت؟

به گزارش خبرگزاری فارس از مریوان، سومین روز از برگزاری شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نسبت به دو روز قبل با استقبال بیشتری از سمت مخاطبین مواجه بود، «دنیای وارونه ۵۶» به کارگردانی فرزانه حسینی از کرج، در فرهنگسرای مریوان اجرا شد.

نمایش خیابانی «زمین شماره ایکس» به کارگردانی علیرضا شمس و علی سوت بلبلی» به کارگردانی پویان عطایی هر دو از استان اصفهان در سومین روز از گام شانزدهم جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان در دریاچه زریبار به نمایش درآمد.

 نمایش خیابانی «پارادوکس» به کارگردانی مالک آبسالان از شهر دهلران دیگر نمایش اجرا شده در سومین روز از برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان بود که با استقبال خوبی از سوی تماشاچیان مواجه شد.

نمایشی که با محور آسیب‌ها و مشکلات مختلف اجتماعی از اشتغال و ازدواج گرفته تا وضعیت نامناسب برخی جاده‌ها و وقوع تصادفات و جرائمی که در این راستا اعمال می‌شود را در یک سکانس به تصویر کشید.

پیش‌شرط‌های ازدواج

پیش‌شرط‌هایی که خانواده‌ها برای رضایت‌دادن به پیوند دو جوان در مسیرشان قرار می‌دهند و هفت خوانی که برای بدست آوردن شغل و خرید خانه و هزینه عروسی باید طی کند همه و همه در یک قاب به نمایش درآمد و لحظات شادی را برای تماشاچیان ایجاد کرد.

پوشش کودکانه و هزار رنگ بازیگردان نمایش پارادوکس بیش از همه برای کودکان جالب بود، کم نبودند کودکانی که از لحظه آغاز این نمایش تا زنگ پایانی آن محو تماشای حرکات نمایشی بازیگران آن شده بودند.

 نمایش «نامه» اثر رضا محمدیان و حسین قاسمی از استان تهران نیز در کنار دریاچه زریوار با حضور داوران این جشنواره اجرا شد.

نمایشی که به موضوع جنگ ایران و عراق و ایستادگی مردم ایران در برابر هجمه دشمن بعثی پرداخت.

رضا محمدیان از گروه نمایشی رسا در مورد این اثر گفت: با نمایشی با عنوان «یک نامه» در بخش ایثار و مقاومت شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان شرکت کرده‌ایم.

این اثر یک کار ضد جنگ و پیام اصلی آن این است که همه مردم دنیا فرقی نمی‌کند در کدام نقطه باشند بی‌گناه‌ترین و آسیب‌پذیرترین قشر جامعه هستند.

وی در پاسخ به سوال چرایی انتخاب این سوژه و آیا به واسطه وقایع اخیر موضوع را تغییر دادید، عنوان کرد: جنگ از ابتدای خلق بشریت وجود داشته است از جنگ سر یک سیب تا به امروز که متاسفانه شاهد اوج خونریزی در برخی نقاط جهان هستیم.

وی اضافه کرد: معتقدیم تا زمانی که صلح تمام جهان را در برنگرفته است باید همواره به این موضوع در قالب ژانرهای هنری مختلف در مورد نیاز به صلح پرداخته شود.

وی با بیان اینکه واکنش و استقبال تماشاچی از اثر خیلی خوب بود، گفت:  هدف‌گذاری و نتیجه‌ای که باید را به ویژه در بخش پایانی نمایش شاهد بودیم تماشاچی تمام پیام نمایش را دریافت کرد و دست خود را به نشان صلح بالا بردند.

وی با اشاره به اینکه دومین دوره است که در این جشنواره شرکت می‌کنم، گفت: در دوره قبل موفق به کسب عنوان نشدیم و تمام تلاش خود را برای تولید یک اثر خوب بکار گرفتیم.

وی گفت: اضافه شدن بخش فراگیر را که بخش معلولین است یک اقدام بسیار ارزشمند بود و که از تمام عوامل برگزار کننده تقدیر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در این نمایش هدف ما نشان دادن ایثار و از خودگذشتگی همه شهدایی بود که در راه این آب و خاک خون پاکشان را فدا کردند، گفت: زمانی که این کشور نیاز به دفاع داشت از تمام اقشار جامعه برای مقابله با دشمنان به میدان آمدند این موضوع باید بیش از پیش با زبان هنر تبیین شود.

حسین قاسمی دیگر کارگردان نمایش نامه از شهرستان پیشوا هم گفت: گروه رسا بیش از 10 حضور در جشنواره‌های مختلف داشته است و بیش از 70 تا 80 درصد تولیدات این گروه به موضوع ایثار و شهادت ارتباط دارد.

وی با بیان اینکه خمیرمایه‌های کمدی از نیازهای امروز جامعه ما است، افزود: سعی داریم با زبان هنر و خمیرمایه طنز و کمدی مفاهیم ایثار و شهادت را برای مخاطبین خود تبیین کنیم.

وی اضافه کرد: مردمی بودن مهم‌ترین شاخص جشنواره تئاتر خیابانی مریوان است استقبال و مهمان‌نوازی مردم مریوان همواره یکی از مولفه‌های دلگرم کننده و مولفه‌های اصلی تئاتر خیابانی مریوان است.

گفتنی است؛ شانزدهمین دوره از جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان از ۲۵ تا ۲۹ مهرماه جاری با حضور هنرمندان و گروه‌های نمایشی از سراسر کشور و کشور‌های خارجی در پایتخت تئاتر خیابانی کشور در حال برگزاری است.

38 اثر از 215 اثر راه یافته  به دبیرخانه این جشنواره با رای هیات بازبین  به مرحله نهایی راه یافتند داوران این دوره از جشنواره بهروز غریب‌پور، محمودرضا رحیمی، بهمن صادق‌حسنی، رضا فیاضی، افشین خدری و امیرحسین شفیعی هستند.

شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان در 6 بخش آزاد، آیینی- سنتی، کودک و نوجوان، فراگیر ویژه معلولان، دگرگونه‌های اجرا و بخش ویژه ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

این جشنواره در سومین روز از برگزاری خود در شهر مریوان با اجرای آثار نمایشی هنرمندانی از مناطق مختلف کشور مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول