اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

اتفاقات فلسطین موضوع روز جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان

در دومین روز از برگزاری شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان توجه بازیگران به اتفاقاتی بود که در فلسطین مظلوم به دست صهیونیست رقم می‌خورد و دل تمام مسلمانان و آزادگان جهان را به درد آورده است.

اتفاقات فلسطین موضوع روز جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان

به گزارش خبرگزاری فارس از مریوان، شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی با اجرای 26 نمایش در دومین روز خود مورد استقبال مردم قرار گرفت.

از جمله بخش‌های این جشنواره، بخش مسابقه، بخش مرور، کودک و نوجوان، بین‌الملل، بخش سنتی و آئینی است، همزمان با دومین روز از اجراهای شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان  26 اثر شامل با بادها می‌رقصد از شهر ازنا، لالایی‌های ننه ایران، سنگ، از بناب، کوچه در کوچه از شهر میناب، غول مرحله آخر از هرسین، به نظر شما چکار کنم از پیرانشهر، جولا از ملایر، جهانگردان بینوا از مریوان، ماده 7 از کرمانشاه، سیوی 21 از چه‌مچه‌مال، رنگینک و شهر آرزوها از شاهین شهر، غوص، روزی روزگاری در سرزمین زباله‌ها از رودسر، هزار پیشه از اصفهان، پیاده‌رو از تکاب، لالایی‌های ننه ایران از ایلام، انو(خانه) از اهر، جایی برای گل سرخ از پاوه، نامه و مریوان از آبادان، اگر تو بودی از همدان، فاصله از ارمنستان و...در دریاچه زریبار مریوان، خیابان استادیوم، پارک شانو و چندین نمایش در دیگر نقاط شهری و روستایی این شهرستان اجرا شد.

ساعت به وقت 15 دومین روز از برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان جمعیتی از هنرمندان گروه‌های مختلف و شهروندان در محل برگزاری نمایش در انتظار ایستاده‌اند، سنگ عنوان نخستین نمایشی است که در این نیم روز مهرماهی قرار است با حضور مردم و داوران اجرا شود.

نکته تامل برانگیز در دومین روز از برگزاری شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان توجه بازیگران به اتفاقاتی بود که در فلسطین مظلوم به دست صهیونیست رقم می‌خورد و دل تمام مسلمانان و آزادگان جهان را به درد آورده است.

نمایشی که موضوع آن آسیب‌های اجتماعی با محوریت اشتغال است، داستان از ورود جوانی در درون کارتن شروع می‌شود و به مشکلات جوانان امروز از مشکلات اشتغال تا موانع ازدواج می‌پردازد و در نهایت بعد از تجربه شغل‌های مختلف از گریه کردن سر قبور گرفته، تا گرم کردن بزم‌های دیگران، ناامید از دنیا از وضعیت معیشت مردم تا اتفاقات غم انگیزی که امروز در دنیا افتاده گله‌مندی می‌کند و در نهایت به کلبه آرزوهایش که تبدیل به سنگ شده است، باز می‌گردد.

کوچه در کوچه از میناب دیگر اثر نمایشی بود که توسط بازیگران هرمزگانی روزهای تلخ جنگ 8 ساله و آنچه بر سر ایران اسلامی به ویژه مردمان ساکن در شهرهای جنگ زده آمده بود را به تصویر کشید جنگی نابرابری که رژیم بعث به ملت ما تحمیل کرد و خانواده‌های زیادی را داغدار کرد.

کم نبودند اعضای خانواده‌هایی که بی‌خبر از همدیگر در کوچه پس کوچه‌های خوزستان، هرمزگان و کردستان و ...بی‌خبر از هم زیر آوار موشک‌های آمریکایی که توسط رژیم بعث بر سر شهرها سرازیر می‌شد دفن شدند و امروز بعد از 40 سال این داغ ریشه‌دار بار دیگر در روزهای تلخی که مردم بی‌گناه فلسطین درگیر آن هستند سر از خاک بیرون آورده است تا تئاتر نقش واقعی خود را که تلنگر زدن و حساس کردن جامعه نسبت به شرایط و اتفاقات است، به درستی ایفا کند.

غول مرحله آخر از هرسین دیگر اثری بود که دقایق پرنشاط و تامل برانگیزی را برای حاضرین در دومین روز از برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خلق کرد، دوره‌گردی که کهنه می‌خرید و با کهنه‌ای دیگر عوض می‌کرد و در نهایت چراغ غول جادویش به دست دختری افتاد که تنها آرزویش بازیگری بود.

غول قصه در صورت برآورده کردن آرزوی فردی که هیچ آرزویی برای خود ندارد، می‌تواند از کالبد غول خارج و همچون انسانی به حیات ادامه دهد و چه زیبا بازیگر نقش حاجی فیروز از آرزوهای قشنگی گفت که اشک در چشم تماشاگران جمع کرد.

من آرزو می‌کنم هیچ جنگی در دنیا نباشه تا هیچ مادری غم مرگ فرزند نبیند آرزو می‌کنم که بچه‌ها فقط بچگی کنند، بخندن، بازی کنند و شادی کنند و همه چهارراه‌های دنیا خراب بشن تا بچه‌ها دیگه سر چهار راه‌ها گل نفروشند و اسفند دود نکنند.

مجید احمدی کارگردان غول مرحله آخر از هرسین گفت: بیشتر تخصصم در حوزه تئاتر صحنه‌ای است اما با توجه به تاثیر مثبت و لذتی که از تماشاگران تئاتر خیابانی می‌گیرم در زمینه تئاتر خیابانی نیز فعالیت دارم.

وی افزود: نمایش غول مرحله آخر اثری است که به موضوع‌های مختلف از جمله جنگ، فقر و بیکاری و دخالت‌های بیجای خانواده‌ها در انتخاب مسیر فرزندان می‌پردازد و سعی دارد بیش از همه چیز به خسران و لطمه‌هایی که جنگ بر جامعه بشریت به ویژه کودکان و زنان وارد می‌کند می‌پردازد.

وی گفت: جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان تماشاگران و مخاطبین حرفه‌ای دارد و همین موضوع حضور در این جشنواره به انسان لذت مضاعف می‌دهد.

یارمحمد مشاور و بازیگر اثر غول مرحله آخر از هرسین هم گفت: موضوع نمایش ما در مورد آسیب‌های اجتماعی بود معتقدیم که باید با زبان تئاتر فقر و بیکاری و آسیب‌های مختلفی که در جامعه وجود دارد را بیان کنیم و با این کار حساسیت لازم را برای مقابله با این آسیب‌ها فراهم کنیم.

وی از مردم مریوان به عنوان مردمان بی‌نظیر نام برد و گفت: ویژگی خاص مخاطبین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان موجب شده تمام توان خود را برای تولید نمایشی در خور شان این مخاطب بکار گیریم چرا که معتقدی جشنواره تئاتری خیابانی مریوان یکی از تاب‌ترین جشنواره‌ها است.

گفتنی است؛ شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان در۶ بخش آزاد، آیینی- سنتی، کودک و نوجوان، فراگیر ویژه معلولان، دگرگونه‌های اجرا و بخش ویژه ایثار و شهادت از روز گذشته با حرکت کارناوال از میدان امام شافعی شهر مریوان به سمت پارک شانو کلید خورده است.

شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان پس از یک سال وقفه تا ۲۹ مهرماه در مریوان ادامه دارد.

38 اثر از ۲۱۵ اثر راه یافته  به دبیرخانه این جشنواره با رای هیات بازبین  به مرحله نهایی راه یافتند داوران این دوره از جشنواره بهروز غریب‌پور، محمودرضا رحیمی، بهمن صادق‌حسنی، رضا فیاضی، افشین خدری و امیرحسین شفیعی است.

انتهای پیام/2330/71

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول