به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، غلامحسین حسینی، رئیس اتاق تعاون خراسانجنوبی امروز در نشست خبری جشنواره ملی زرشک استان اظهارداشت: سال گدشته جشنواره ملی زرشک به صورت متمرکز و مداوم در طول یک هفته با سطح پوشش خبری مناسب برگزار شد که خوشبختانه ریل گذاری مناسبی برای محصول زرشک در استان آغاز گردید.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه سرمایه گذاری، فرآوری محصول و صنایع تبدیلی زرشک اقدامات خوبی صورت گرفته است.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی برای حفظ هویت زرشک این جشنواره برگزار می شود، یادآور شد: این محصول خاص استان بوده که اگر به آن اهمیت داده نشود مانند سایر محصولات و مفاخر که به عنوان هویت استان شناخته می شوند از دست می رود.
حسینی به اهداف برگزاری جشنواره امسال زرشک در استان اشاره داشت و افزود: حفظ هویت محصول زرشک، معرفی زرشک به ایران و جهان، ایجاد شور و نشاط به ویژه برای مردم استان، ایجاد انگیزه برای مسئولان، تثبیت زرشک، ایجاد ارزش افزوده با رویکرد استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، تشویق و ترغیب تولیدکنندگان، تقویت صنعت بستهبندی با تکنولوژی روز، استفاده از روشهای نوین تولید زرشک، کمک و ایجاد ترغیب و تشویق سرمایهگذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی از جمله این اهداف است.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره امسال با رویکرد مردمیسازی دولت، واگذاری کار تولید به بخش خصوصی و میدان دادن به بخش تعاونی به اتاق تعاون سپرده شد.
رئیس اتاق تعاون خراسانجنوبی گفت: خراسان جنوبی رتبه یک سطح زیرکشت زرشک بی دانه کشور را دارد به طوری که ۹۸ درصد سطح زیرکشت زرشک کشور در منطقه خراسان جنوبی است.
حسینی از وجود ۳۸ هزار بهره بردار محصول زرشک در استان اشاره کرد و افزود: بیشترین سطح زیر کشت مرتبط با شهرستانهای قاین، زیرکوه، سربیشه، بیرجند و درمیان است.
وی بیان داشت: همچنین درحال حاضر ۳۱ واحد بستهبندی با ظرفیت ۱۱ هزار و ۵۴۰ تن، ۹ واحد فرآوری با ظرفیت ۵۳۲۰ تن در سال و ۸۰۰ بارگاه بهداشتی در استان فعال است.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی یادآور شد: از مجموع ۲۴ هزار هکتار سطح زیرکشت زرشک در استان حدود ۹۷ هزار و ۶۰۰ تن محصول تر تولید می شود.
حسینی از افتتاحیه جشنواره زرشک که فردا در قاین با حضور مسوولان استانی و ملی برگزار می شود، اضافه کرد: رونمایی از پوستر جشنواره نیز فردا در محل ارگ کلاه فرنگی بیرجند صورت می گیرد.
وی یکی از اهداف برگزاری جشنواره را پیدا کردن راهکارها برای رفع مشکلات سد راه زرشکاران استان دانست و افزود: جشنواره باید منتج به نتیجه شود تا بخشی از مشکلات زرشکاران مرتفع شود.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت بسته بندی و برندسازی در محصول زرشک برای کاهش بارمیکروبی این محصول و ارتقاء بحث صادرات آن گفت: این اقدامات وظیفه دولت نبوده بلکه باید خود تولیدکننده به این مسائل توجه داشته باشند و دولت می تواند نقش هدایتگری و حمایتی را داشته باشد.
حسینی بیان داشت: برگزاری جشنواره زرشک در خارج از استان از دیگر اولویت هایی بوده که مورد پیگیری است.
وی ادامه داد: بخش دیگر اقدامات دارای اولویت در معرفی زرشک حضور تولیدکنندگان زرشک در نمایشگاه های خارجی بوده که این بخش را باید دولت کمک کرده و روان سازی و تسهیل نماید.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با بیان اینکه در شش ماهه دوم سال چند نمایشگاه در خاورمیانه برگزار می شود که فرصت خوبی برای بازاریابی محصول زرشک است، یادآور شد: پیشنهاد ما این بوده که برای حداقل سه سال جشنواره زرشک توسط بخش خصوصی برگزار شود.
حسینی به بخشی از برنامه های ذیل این جشنواره اشاره داشت و بیان کرد: رونمایی از خط شستوشوی زرشک در روستای شمس آباد، برگزاری نمایشگاه و نگارخانه ای در کنار آن، برگزاری کارگاه اصول و مبانی بازاریابی زرشک، برگزاری میز توسعه صادرات پایدار زرشک در محل اتاق بازرگانی بیرجند، برگزاری تورهای گردشگری مزرعه در شهرستان های مستعد، برگزاری جشنواره غذا و برگزاری اختامییه جشنواره در فرهنگسرای بیرجند روز چهارشنبه هفته آینده از جمله این برنامه ها است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۲ برنامه کلی و اصلی در جشنواره پیش بینی شده که در ذیل آن برنامه های فرعی برگزار خواهد شد.
پایان پیام/۶۹۰۲۷