اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

دیدار نخبگان با رهبر انقلاب| ارائه راه‌حل‌های نخبگانی برای حل مشکل صنعت خودرو

سید مصطفی مهدوی، یکی از سخنرانان دیدار نخبگان با رهبر انقلاب بود که به بیان راه‌حل‌هایی دقیق برای گره‌های کور صنعت خودروسازی پرداخت.

دیدار نخبگان با رهبر انقلاب| ارائه راه‌حل‌های نخبگانی برای حل مشکل صنعت خودرو

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، سه‌شنبه، 25 مهرماه 1402، حدود هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند و دغدغه‌هایشان در زمینه مسائل و مشکلات کشور را بی‌واسطه با ایشان درمیان گذاشتند. «سید مصطفی مهدوی»، فارغ‌التحصیل دکترای مهندسی هواوفضا از دانشگاه شریف یکی از سخنرانان این دیدار بود.  او که اکنون در یک شرکت دانش‌بنیان مشغول  و از فعالان صنعت خودروی برقی است، در سخنان خود به بیان مسائل صنعت خودرو در کشور و راه‌حل‌های بازشدن گره‌های پیچیده آن پرداخت. 

با مهدوی در خصوص این دیدار و سخنرانی‌اش گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم. او در خصوص حس‌وحال دیدار با رهبر انقلاب گفت: دیدار با ایشان افتخار بزرگی بود که موجب خوشحالی بنده شد. من هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم که این توفیق حاصل شود که در این چنین دیداری، به عنوان سخنران حضور داشته باشم. بنده به عنوان نماینده جمعی از فعالان حوزه صنعت خودرو و خودروی برقی توفیق حضور در این دیدار را داشتم و نکاتی که مطرح بود را به سمع و نظر ایشان رساندم.

مهدی دربازگره موضوع سخنرانی خود گفت: در دیدار با مقام معظم رهبری، در ارتباط با سیاست‌گذاری خودرو و همچنین سیاست‌گذاری خودروهای برقی صحبت کردم و به مرور خلاصه مشکلات صنعت خودرو و علت‌های اصلی این مشکلات پرداختم. 

این فعال فناور افزود: نبود استراتژی سیاست‌گذاری، ضعف در نظام تنظیم‌گری، ساختار مدیریت-مالکیتی و ماهیت سیاسی خودروسازهای بزرگ از مواردی بود که به آن‌ها اشاره کردم. این عوامل، مشکلات عمده صنعت خودروسازی کشور هستند. از طرفی، ما نهاد متمرکز سیاست‌گذاری برای خودرو نداریم طبق آمارها، 23 نهاد به صورت بخشی برای موضوع خودرو تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری می‌کنند. به همین دلیل، نوع مواجهه آن‌ها با مسائل، عمدتا از نوع راه‌حل‌های کوتاه‌مدت است. این نگاه بخشی باعث شده است که امروز، 2 خودروساز بزرگ کشور، بالای 120 هزار میلیارد تومان ضرر و زیان انباشته دارند.

وی تأکید داشت: این‌ها نشان می‌دهد که بایستی تمیمات درست و قاطعانه در خصوص این موضوع گرفته شود و از طرفی، اشتباهات سیاست‌گذاری که در طول سال‌های دراز گذشته دچار شدیم را تکرار نکنیم. تعرفه بالای واردات، سامانه یکپارچه فروش خودرو، ورود خودرو به بورس و مواردی از این دست که ثمرات مثبتی به دنبال نداشته است، بایستی تغییر یابند و سیاست‌گذاری برای صنعت خودرو با یک دید همه‌جانبه انجام شود.

مهدوی با بیان لزوم وجود یک نهاد متمرکز در این زمینه، افزود: سازوکارهایی که در کشور برای مسائل پیشنهاد می‌شود، به دنبال حل مسأله نیست و به دنبال پنهان کردن مسائل است. از طرفی بایستی ازهم‌گسیختگی تصمیم‌ها و سیاست‌ها را با وجود یک نهاد متمرکز رفع کرد. نهاد متمرکزی باید باشد که حرف‌های همه بازیگران این صنعت در آن شنیده شود و تصمیم‌گیری نهایی با آن نهاد باشد. برای مثال، اتفاقات اخیر در خصوص واردات خودروهای اقتصادی نتوانست به خوبی به اهداف تعیین‌شده برسد و یا برای خصوصی‌سازی خودروسازی‌ها که تقریبا همه افراد در آن اتفاق نظر دارند، ضوابط مشخص و درستی وجود ندارد و همان مسیری است که به اتفاقات هپکو و هفت‌تپه منجر شد.

او تصریح کرد: این تجربه‌ها نشان می‌دهد که در حوزه سیاست‌گذاری مشکل داریم و راه‌حل آن این است که یک نهاد متمرکز و دارای اختیارات قانونی برای آن ایجاد شود و تمام مسئولیت‌ها را نیز قبول کند.

مهدوی همچنین به صنعت خودروی برقی کشور نیز گریزی داشت و گفت: بخش دوم صحبت‌های بنده نیز در خصوص خودروهای برقی بود. در حال حاضر در کشور، فرصت مغتنمی وجود دارد که بتوانیم عقب‌افتدگی‌های فنی و فناوری خود را جبران کنیم، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که نباید حرکت ما به سمت این نوع خودروها شتابزده عجولانه باشد. مسیر واردات و سپس تلاش برای انتقال دانش فنی، مسیر درستی نیست و به وضعیتی مشابه با وضعیت کنونی خودرو منجر می‌شود.
او در ادامه اضافه کرد: در این زمینه بایستی از توانمندی و بازار خودروساز به عنوان خریدار قطعات داخلی قطعه‌سازان استفاده شود. از ظرفیت ضلع سومی هم که شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و دانش تخصصی و فنی دارند نیز بایستی استفاده شود تا این چرخه بتواند به خروجی مطلوب و تولید محصولات باکیفیت منتهی شود.

مهدوی در خصوص واکنش رهبر انقلاب به اظهارات نخبگان گفت: ایشان در خصوص صحبت‌های میهمانان، دو نکته کلی مطرح کردند، یکی اینکه این موضوعات مربوط به عوامل اجرایی است و باید در حوزه اجرایی پیگیری شود و دیگری آن که صحبت‌ها باید به گوش مسئولان پرکار رسیده شود. بعد از این جلسه دیدار نیز چند نفر از مسئولان دعوت به صحبت کردند و امیدواریم که گفت‌وگوها شکل بگیرد و به اتفاقات خوبی منجر شود.

وی در پایان، تأکید رهبر انقلاب به مسؤولیت‌پذیری را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: چندین بحث در فرمایشات ایشان مطرح شد که به نظر بنده نکته کلیدی این فرمایشات، مسؤولیت‌پذیری بود. ایشان اشاره داشتند که هر کسی از نخبگان که دانش و علم وی بالاتر برود، مسؤولیت وی نیز بیشتر می‌شود و باید به حل مسائل کشور کمک کنند. البته این نافی این نیست که مسؤولان همراهی نکنند و آن‌ها نیز بایستی در قبال کشور مسؤولیت‌پذیر باشند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول