اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

میز دانشجو| تشریح جزئیات انتقالی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه‌های علوم پزشکی

نحوه انتقالی و میهمان شدن دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد.

میز دانشجو| تشریح جزئیات انتقالی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه‌های علوم پزشکی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، نحوه انتقالی و میهمان شدن دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد و بر این اساس انتقال دانشجوی غیرایرانی از یک موسسه به موسسه دیگر در داخل ایران به شرط موافقت موسسات مبدا و مقصد بلامانع است.

انتقال دانشجو از دانشگاه خارج از ایران به داخل ایران ممنوع است و دانشجوی غیرایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور می‌تواند به عنوان یک متقاضی جدید درخواست تحصیل در دانشگاه داخل ایران را داشته باشد.

در صورت پذیرش دانشجو به عنوان متقاضی جدید، دانشجو می‌تواند درخواست پذیرش برخی از واحدهای گذرانده خود در موسسه قبلی را مطابق با آیین‌نامه داشته باشد.

انتقال دانشجو از یک موسسه داخل کشور به خارج از کشور در صورت اخذ پذیرش موسسه خارج از کشور منویط به اینکه دانشجو هیچ گونه بدهی مالی به موسسه نداشته باشد و شهریه تحصیل خود را در سال جاری به صورت کامل پرداخت کرده باشد، بلامانع است.

مهمان شدن دانشجویان غیرایرانی در مقاطع Undergraduate مشروط به رعایت کلیه ضوابط کنسولی مربوطه، در صورت موافقت موسسه‌های مبدا و مقصد (دارای مجوز پذیرش دانشجوی غیرایرانی در رشته مقطع تحصیلی دانشجو در داخل ایران) با رعایت شرایط اعلام شده در آیین‌نامه است. در صورت رعایت شرایط دانشجو می‌تواند محل تحصیل خود را به طور موقت، برای مدت معین تغییر دهد.

تغییر رشته در مقاطع Undergraduate تنها در صورت داشتن شروط اعلام شده و موافقت موسسه به رشته دیگری در همان موسسه میسر است. از جمله این شروط شامل بلامانع بودن ادامه تحصیل متقاضیی در رشته قبلی از نظر مقررات آموزشی و دارا بودن شرایط تحصیل در رشته جدید مطابق با برنامه آموزشی آن رشته است.

گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی و حداکثر یک سوم کل واحدهای دوره، ظرفیت موجود پذیرش در موسسه از دیگر شروط اعلامی است، ضمن اینکه دانشجو در طول تحصیل تنها یک بار می‌تواند تغییر رشته دهد.

همچنین با توجه به تصویب مقطع MBBS در ایران برای دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی تغییرات این موضوع در آیین نامه جدید اعلام شده است.

بر این اساس با توجه به اینکه دروس علوم پایه، مبانی طب بالینی و کارآموزی دوره‌های MD و MBBS کاملا مشابه است و آیین‌نامه آموزشی دوره MD برای دوره MBBS نیز تسری دارد، تبدیل دوره MD به MBBS و بالعکس در طول دوره تحصیل دانشجو با موافقت موسسه بلامانع است.

دانشجویان پزشکی که در دوره MBBS تحصیلات خود را به پایان می‌رسانند لازم است در آزمون پایان دوره (Final Exit Assessment) شرکت کنند.

این آزمون دارای دو مرحله کتبی و عملکردی است که آزمون کتبی آن همان آزمون پیش کارورزی خواهد بود و برای آزمون عملکردی لازم است دانشگاه محل تحصیل آزمون صلاحیت بالینی به روش OSCE برگزار کند. هر یک از دو بخش آزمون ۵۰ درصد نمره آزمون پایان دوره را به خود اختصاص می‌دهد.

چنانچه دانشجوی MBBS درخواست تغییر رشته MD داشته باشد این درخواست باید در کمیته پذیرش دانشجوی خارجی موسسه مربوطه مصوب شود و پس از موافقت لازم است ۱۸ ماه دوره کارورزی را پس از قبولی در آزمون پیش کارورزی با موفقیت طی کند.

تغییر رشته دانشجویانی که به دلیل مقررات آموزشی از تحصیل محروم شده‌اند، خارج از ضوابط چند بند آیین نامه، با موافقت شورای آموزشی موسسه به رشته های علوم پزشکی در مقطع پایین تر بلامانع است.

معادل سازی و پذیرش دروسی که دانشجو قبلا در موسسه یا مقاطع دیگر تحصیلی گذرانده است با رعایت شرایط مندرج در آیین‌نامه پذیرش مجاز است. ضمن اینکه این محتوای آموزشی باید حداقل ۸۰ درصد اشتراک محتوایی داشته باشد و نمره هر یک از دروس آن از ۱۲ کمتر نباشد. همچنین از زمان گذراندن آن درس بیشتر از ۵ سال نگذشته باشد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول