به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، صبح امروز همایش نان کامل با حضور مسوولین کشوری و مسوولین ارشد استانی در اراک آغاز به کار کرد.
احمد اسماعیلنژاد مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این همایش از برنامهریزی به منظور راه اندازی یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل تا پایان سال جاری در تمامی استانهای کشور خبر دادو اظهار کرد: هم اکنون متوسط مصرف سرانه نان در دنیا ۶۵ کیلوگرم است که سرانه مصرف ایران سالانه 37 درصد از سرانه دنیا بالاتر است.
وی مصرف جوش شیرین در نانواییها را از چالشهای پخت نان دانست و گفت: در حال حاضر ۱۵ تا ۱۶ درصد نانواییهای کشور از جوش شیرین استفاده میکنند که باید این روند اصلاح شود و کنترل مصرف جوش شیرین در تولید نان نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تصویب سند دانش بنیان امنیت غذایی تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال جاری تصویب این سند را نشان دهنده اهمیت تغذیه در کشور دانست و تاکید کرد: تغذیه و امنیت غذایی با توجه به ارتباط مستقیمی که با سلامت مردم و جامعه دارد، از جایگاه ویژهای در برنامهریزیها برخوردار است.
اسماعیلنژاد با اشاره به لزوم گسترش تولید نان کامل گفت: مصرف نان کامل نقش به سزایی در جلوگیری از ظهور وبروز بسیاری از بیماری ها دارد.
وی با یادآوری اینکه نانغذای اصلی و پایه مردم جهان است، اظهار کرد: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز، ۴۵ درصد پروتئین، ۸۰ درصد آهن و ۳۰ درصد کلسیم مورد نیاز مردم از طریق نان تامین می شود، بر اساس توجه به بهبود کیفیت نان و رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند تولید نان میتواند در سلامت جامعه موثر واقع شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرای نان کامل در استان مرکزی را الگوی خوبی برای سایر استانها دانست و گفت: برخی دانشگاههای علوم پزشکی در کشور تلاش خوبی در این مقوله داشتهاند که استان مرکزی در بین سایر استانها پیشتاز این طرح بوده است.
استان مرکزی از جمله استانهای پیشگام در حوزه تولید آرد و نان کامل است و اکنون قریب به ۱۰۰ نانوایی نان کامل را پخت میکنند.
نخستین و بزرگترین کارخانه آرد کامل در کشور در استان مرکزی در حال فعالیت است.
در 11 شهرستان استان مرکزی هم اکنون نان کامل طبخ میشود.
پایان پیام/