اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

در جلسه فعالان فرهنگی، مدیران حلقه‌های میانی و جهادگران استان فارس با رئیس جمهور چه گذشت؟

بعد از ظهر روز جمعه ۲۱ مهرماه، رئیس‌جمهور در دومین روز سفر به استان فارس با تعدادی از روحانیون، فعالان فرهنگی و مدیران حلقه‌های میانی دیدار و گفتگو کرد که در این دیدار نکات مهمی از سوی سخنرانان عنوان شد.

در جلسه فعالان فرهنگی، مدیران حلقه‌های میانی و جهادگران استان فارس با رئیس جمهور چه گذشت؟

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حجت‌الاسلام روحانی، امام جمعه شهرک گلستان اجرای نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس را مهم خواند و در این باره اظهار داشت: این نقشه با تدبیر آیت‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در فارس جزء اولین نقشه هایی است که بومی‌سازی شد. 

وی افزود: اجرای این نقشه لوازمی دارد که بنده از شما انتظار دارم در شورای عالی انقلاب فرهنگی به لوازم اجرایی و عملیاتی شدن آن بپردازید‌. 

او گفت: حداقل یکی از لوازم عملیاتی شدن نقشه فرهنگی پیش‌بینی اعتبار و بودجه لازم جهت اجرا است و همه دستگاه هایی که برنامه فرهنگی برای آنها دیده شده که برای اجرای این برنامه‌ها هم نیاز به اعتبار دارند تقاضا می‌شود اعتبار این دستگاه‌ها را منوط به نقشه مهندسی فرهنگی کنید به این معنا که برنامه‌های فرهنگی همه دستگاه‌ها باید مطابق نقشه بومی هر منطقه باشد وگرنه اعتبار و بودجه به ان اختصاص پیدا نکند. 

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: تطابق برنامه های فرهنگی در هر دستگاه و در هر اداره با نقشه مهندسی فرهنگی الزام شود. 

او در ادامه به ارتقاء جایگاه شورای فرهنگ عمومی استان اشاره و اذعان کرد: در شورای فرهنگ عمومی هم باید این نقشه فرهنگی مورد توجه باشد؛ چراکه شورای فرهنگ عمومی استان باید نظیر شورای تامین استان ارتقا پیدا کند به این معنا که مصوبات این شورا لازم‌الاجرا باشد و هر دستگاهی مصوبات این شورا را تمکین نکرد مصداق ترک فعل محسوب شود. 

وی در پایان به اهمیت مساجد اشاره کرد و افزود: مطلب اخر راجع‌به مساجد است اگر این انقلاب از مسجد نشات گرفته و خواستگاه انقلاب مساجد بوده‌اند، باید به مساجد برگردیم. 

وی اضافه کرد: مساجد امروز خالی است، خانه خدا مظلوم واقع شده است خانه دولت مهم‌تر از خانه خدا شده است، خانه مجلس مهم‌تر از خانه خدا شده است، خانه استاندار مهم‌تر از خانه خدا شده است و این صعف است.
از دولت انقلابی انتظار است که دستگاه های مختلف را مکلف کند که نسبت به امور مساجد رسیدگی ویژه داشته باشد به خصوص شهرداری‌ها و اوقاف.

دولت سیزدهم در استان فارس توسط مدیران بی‌انگیزه دولت روحانی اداره می‌شود 

مسئول شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در استان فارس طی سخنانی در حضور رئیس جمهور ضمن خیرمقدم به آیت‌الله رئیسی اظهار داشت: بنده به نمایندگی از طرف برادران و خواهرانی که از سال 96 برای برافراشتن پرچم دولت مردمی فعالیت کرده‌اند، دغدغه های این جمع را بازگو می‌کنم. 

مجید فروردین افزود: حضور جنابعالی در مدیریت عالی اجرایی کشور موجب خدمات اساسی در سطح کشور و حضور پررنگ در مناسبات منطقه شده و موجبات رضایت مقام معظم رهبری را فراهم کرده است، لذا مسلما  بیان دغدغه هایی که مطرح خواهد شد، نافی خدمات دولت نیست. 

وی عنوان کرد: بیان این دغدغه ها را با فرازی از نامه حضرت امام خمینی به مقام معظم رهبری در 16 دی 1366 آغاز می کنم: "اشکال، بلکه تخطئه، یک هدیه الهی است برای رشد انسان ها." 

فروردین افزود: در دو سال گذشته از مجموع 2900 مدیران استان ، فقط کمی بیش از 300 نفر تغییر کرده اند. در واقع دولت جنابعالی در استان عمدتا توسط مدیران بی انگیزه جناب آقای روحانی اداره می شود. 

وی تاکید کرد: ملاک قرار دادن توصیه های برخی نمایندگان و سایر مراکز قدرت، وابستگی‌های فامیلی و ارتباطات فردی در انتصابات موجب کاهش سرمایه اجتماعی دولت می شود. 

فروردین اظهار داشت: برادران سه تن از نمایندگان مجلس و یکی از مسئولین قضایی استان، در مدیریت های اجرایی مهم حضور دارند و فردی که در زمستان 96 به عنوان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی استان برگزیده شده است، به واسطه ارتباطات فردی، مدیرکل استانداری دولت انقلابی شماست. 

وی همچنین با اشاره به اینکه مسائل عمرانی استان نیز به کندی پیگیری می شود، گفت: تکمیل قطعات آزادراه تا بهار امسال به کندی پیش می رفت و اگر پیگیری های ناشی از سفر جنابعالی نبود، معلوم نبود که چه زمانی آماده شود، آزادراه فاقد پمپ بنزین دائمی است و در مورد تخلیه ترافیک آزادراه به سمت شهر شیراز مسائل حل نشده ای وجود دارد. 

او در ادامه به بحث مسکن نیز اشاره و اذعان کرد: در حوزه مسکن نیز بخاطر بی عملی دوره 8 ساله قبل و بی تحرکی مدیران فعلی از وعده ساخت 250 هزار مسکن در مدت 4 سال فاصله زیادی داریم.

فروردین در ادامه به مسائل حوزه سیاسی اشاره و عنوان کرد: در حوزه سیاسی، جو بی‌اعتمادی بین فعالین جبهه انقلاب و مسئولین اجرایی استان کماکان حاکم است. 

مسئول شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در استان فارس افزود: اولین جلسه استاندار فارس با روسای ستادهای مردمی 1400 سه روز قبل برگزار شده است، به نظرات مشورتی بزرگان جبهه انقلاب اعتنایی نمی شود و فهرستی از فعالین انقلابی شهرستان ها که به درخواست جناب استاندار از طرف برخی بزرگان جبهه انقلاب به ایشان ارائه شد، مورد اعتنا واقع نشد. 

وی افزود: در معاونت اقتصادی استانداری تا کنون سه تعویض صورت گرفته است، با این وجود تحرک مورد نظر در جذب سرمایه گذاری تولیدی بخش خصوصی، به کار افتادن کارخانه های تعطیل شده، توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و کشت گلخانه ای و سر و سامان دادن به گردشگری سلامت ایجاد نشده است. 

او در پایان ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدوارم حضور پر برکت شما در استان ، موجب تغییر مدیران تکنوکرات و رویه های غیرانقلابی گردد و امید به حل مشکلات معیشتی ، تورم ، اشتغال و مسکن را در بین مردم صبور استان افزایش دهد.

نقش پشتیبانی دولت از گروه‌های جهادی مناسب نیست 

در ادامه این نشست مسئول مجمع جهادگران استان فارس نیز گزارشی از اقدامات جهادگران استان فارس را  مطرح کرد. 

علی اصغر قاسمی، مسئول مجمع جهاد گران استان فارس طی سخنانی اظهار داشت: اینجانب به نمایندگی بیش از 5100 گروه جهادی برادر و خواهر استان فارس که در عرصه های مختلف محرومیت زدایی امید آفرین مستضعفان و نیازمندان هستند، مطالبی را عرض می‌کنم و امیدوارم مورد توجه و عنایت رئیس جمهور قرار گرفته و ضمن کاهش مشکلات موجود، باعث پیشرفت مضاعف استان پهناور فارس نیز شود.

مسئول گروه جهادی اظهار داشت: جناب آقای رئیس جمهور؛ در سطح استان فارس و فقط در سال ۱۴۰۱ تعداد 73.387 نفر جهادگر متشکل از 48.436 جهادگر برادر و 24.217 جهادگر خواهر در بیش از ۵.731 اردوی جهادی که شامل عرصه های بهداشت و درمان، عمرانی، اشتغال و اقتصاد، فرهنگی و اجتماعی، اموزش و تحصیلی، کشاورزی و دامپروری و کمکهای مومنانه و دیگر عرصه های 14 گانه محرومیت زدایی بوده است شرکت فعال و موثر داشته اند.

وی در همین خصوص ادامه داد: جهت برنامه ریزی، مدیریت و پشتیبانی از این حجم فعالیت در سطح استان قرارگاه های جهادی در سه سطح محله ای، منطقه‌ای و پهنه‌ ای بنا بر بند هفتم و هشتم پیام ۹ بندی مقام معظم رهبری به گروه های جهادی در مرداد ۹۸ تشکیل شد که معظم له توصیه بر مشارکت مردم منطقه در فعالیتهای جهادی و همچنین ارتباط گروههای جهادی با یکدیگر و با دستگاه های قادر بر پشتیبانی داشتند.

قاسمی در ادامه بیان کرد: تاسیس این قرارگاه ها علاوه بر تربیت نیروهای جهادی تراز انقلاب باعث تسریع در مدیریت و خدمات رسانی شده و همچنین برنامه ریزی جهت تخصصی شدن فعالیت های جهادی در سطح استان فارس را در پی داشته است. 

وی خطاب به رئیس جمهور گفت: جناب آقای رئیسی با توجه به حجم بالای فعالیت ها و اهمیت قرارگاه های پهنه ای جهادی و محرومیت زدایی درخواست اینجانب از جنابعالی تجهیز و تشخیص ماشین آلات و ادوات سنگین و نیمه سنگین عمرانی، تجهیزات اولیه امدادی، کانکس های پزشکی و دندانپزشکی سیار و خودروهای پیکاب جهت حمل و نقل در هفت قرارگاه پهنه ای سطح استان فارس جهت مواقع بحران و عرصه های محرومیت زدایی است که نیازمند مساعدت دولت به صورت اقلامی یا معادل ریالی برای هر قرارگاه ۷۰ میلیارد تومان و استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی وزارتخانه ها، خاصه وزارت نفت، وزارت تعاون و وزارت بهداشت و با دستور مستقیم شخص جنابعالی بوده و بسیج سازندگی فارس نیز به عنوان متولی حفظ و نگهداری اقلام اعلام آمادگی می‌نماید.

وی به این نکته اشاره کرد و گفت: دیگر اینکه با صدور فرمان تشکیل بسیج سازندگی از سوی رهبر انقلاب در سال ۷۹ ایشان تاکید کردند که سازماندهی، ساماندهی، اعزام و اداره کار با بسیج سازندگی و حمایت و پشتیبانی با دولت؛ اکنون و با گذشت بیش از دو دهه؛ نقش پشتیبانی و حمایت دولت از گروههای جهادی هنوز با سطح کمی و کیفی فزاینده گروههای جهادی متناسب نیست! لذا درخواست دارم تا با صدور دستورات لازم خصوصا به وزارتخانه های راه شهرسازی، نفت، اقتصاد و بهداشت در حوزه حمایت های اداری و کمک های مالی شاهد افزایش پشتیبانی و کاهش بروکراسی اداری دست و پا گیر در بدنه دولت باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود ادارات کل استان فارس در اولویت بندی پروژه ها حتما از ظرفیت فکری گروه های جهادی نهایت استفاده را ببرند زیرا جهادگران طی حضور میدانی در محروم ترین نقاط جغرافیایی و با شناخت آسیب ها و ظرفیت های منطقه می‌توانند بهترین منبع اطلاعاتی و مشاورها در استان فارس باشند.

مسئول بسیج سازندگی استان فارس در پایان خطاب به رئیس جمهور گفت: پیشنهاد می‌شود برخی اموال بلا صاحب و در معرض انقضا مانند مواد غذایی و پوشاک که در ید سازمان اموال تملیکی زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی می‌باشد با مساعدت جنابعالی و با ترک تشریفات و قیمت رایگان در اختیار گروه های جهادی قرار گرفته تا در مناطق محروم، مصروف به مستضعفان و نیازمندان گردد. 

رئیس جمهور: از فعالیت های گروه های جهادی و  بسیج سازندگی حمایت خواهیم کرد 

آیت‌الله رئیسی نیز در این نشست و در پاسخ به سخنان مطرح شده با تاکید بر اینکه گروه های جهادی اقدامات بزرگی انجام داده‌اند، بیان کرد: زمانی که جهاد سازندگی با  وزارت کشاورزی ادغام شد، خیلی ها فکر می کردند که این اقدام به صلاح کشور نیست اما  با تشویق های رهبری جریان جهادی ادامه پیدا کرد. 

رئیس جمهور افزود: در ابتدای دولت قصد داشتیم که مجددا وزارت جهاد کشاورزی را تشکیل دهیم اما با مشاهده گستردگی فعالیت‌های گروه های جهادی از این تصمیم صرف نظر شد. 

سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه شورای عالی جهاد با هدف هدایت، حمایت و نظارت بر عمکلرد گروه های جهادی تشکیل شده است، افزود: بسیج  سازندگی کار های بزرگی انجام  داده است که قابل تقدیر است. 

وی با اشاره به وجود بیش از 5000 گروه جهادی در استان فارس، تصریح کرد: حتما از گروه های جهادی بسیج و فعالیت های بسیج سازندگی حمایت خواهیم کرد. 

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت اقدامات قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) خاطرنشان  کرد: گروه های جهادی بهترین ظرفیت برای کمک به پیشبرد ماموریت سازمان ها هستند که باید از این ظرفیت استفاده شود. 

وی در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: حفظ هویت فرهنگی، دینی و تمدنی استان و کشور واجب است، هم مردم و هم دولت در این زمینه مسئولیت دارند. 

وی افزود: امروز در دنیا انتقال اطلاعات به لحظه انجام می‌شود، دیروز سخن از دولت الکترونیک بود، امروز سخن از دولت هوشمند است. 
رئیسی گفت: وقتی احساس آرامش می‌کنیم که هویت فرهنگی و دینی جوانانمان در این فضا صیانت بشود و این موضوع فقط در پرتو ارتباط فرهنگی و ارتباط تمدنی صورت می‌گیرد، نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بسیار پررنگ است. 

وی با اشاره به نقش محوری مساجد در فرهنگ، گفت: مسجد، سنگر است، مساجد کارکردهای عبادی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیار مهمی دارند. مرد این میدان علما و امامان مسجد هستند، دولت هم در بخش فرهنگی و تبلیغی حتماً مساعدت و همکاری خواهد کرد. 

وی همچنین ملاک انتخاب مدیران دولت را شایسته‌سالاری عنوان کرد و گفت: دولت عضو هیچ حزب و گروه سیاسی نیست، گفتمان دولت سیزدهم گفتمان امام و رهبری است، سند گفتمان هم بیانیه گام دوم انقلاب است در همه حوزه‌ها رفتار و اعمال همه باید مستند به بیانیه گام دوم انقلاب باشد، ما برای دولت سند نمی‌نویسیم بلکه این سند را اجرا می‌کنیم. 

لحن تند برخی دغدغه‌مندان بسیار دلپذیرتر از سخن منافقانه برخی‌هاست 

رئیس‌جمهور افزود: مدیران و اعضای دولت به نظرات نیروهای انقلابی توجه کنند.

وی گفت: حلقه‌های میانی و نخبگانی که در میان مردم قرار دارند، نگاه حساسی به مطالب دارند که این موضوع از نعمت‌های خدادادی است که باید قدر آن را دانست. لحن تند برخی دغدغه‌مندان بسیار دلپذیرتر از سخن منافقانه برخی‌هاست، که در حضور ما سخنی بگویند و در خلوت کار دیگری بکنند. 

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کِشت کالاهای اساسی ٢٢ درصد افزایش پیدا کرده است. در یک سال اخیر ۱۹ درصد رشد تجهیزات و ماشین‌آلات تولید داشته‌ایم، امروز حجم تجارت کشور نسبت به تمام چهل سال گذشته رکورد زده است. 

وی تاکید کرد: امروز علیرغم همه تهدیدات و تحریم‌ها هم تولید داریم هم صادرات، کارهای بزرگ انجام می‌دهیم، مثلاً همه تجهیزات حاضر در بیمارستان شهدای رستم ایرانی است که مایه افتخار است.

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول