اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

مادر مقیم دانمارک: ربودن کودکان مهاجرین توسط کشورهای غربی امری طبیعی است

حمیده سلامتی، مادر کودکی که مستند «بچه دزد» بر اساس داستان زندگی او شکل گرفته می‌گوید دولت دانمارک سرپرستی فرزندشان را از آن‌ها گرفته و حضانت او را به یک خانواده دانمارکی سپرده است.

مادر مقیم دانمارک: ربودن کودکان مهاجرین توسط کشورهای غربی امری طبیعی است

به گزارش خبرنگار هنر خبرگزاری فارس، مستند «بچه دزد» شهریورماه سال جاری در مجموعه سفیر فیلم حوزه هنری اکران شد؛ مستندی درباره داریوش حیدری، کودکی مبتلا به اوتیسم که دولت دانمارک او را از مادرش جدا کرده و حضانت او را به یک خانواده دانمارکی واگذار کرده‌ است.

حمیده سلامتی، مادر کودکی که مستند «بچه دزد» بر اساس داستان زندگی او شکل گرفته می‌گوید دولت دانمارک سرپرستی فرزندشان را از آن‌ها گرفته و حضانت او را به یک خانواده دانمارکی سپرده است.

داریوش حیدری، کودک ایرانی است که حدود ۴ سال است توسط دولت دانمارک به دلایل واهی از پدر و مادر خود جدا شده و تلاش‌های حمیده سلامتی مادر داریوش، برای بازگرداندن فرزندش به ایران تاکنون ناموفق بوده و به نتیجه‌ای منجر نشده است.

تلاشی برای نمایش مظلومیت داریوش حیدری و خانواده‌اش

طبق گفته عوامل سازنده، مستند «بچه دزد» تلاشی برای نشان دادن مظلومیت داریوش حیدری و خانواده اوست و امید می‌رود با اکران‌های عمومی این مستند در جشنواره‌های داخلی و خارجی و انتشار در فضای مجازی، جریانی برای رهایی داریوش و بازگشت او به کشور فراهم شود.

علی مؤمن پور، کارگردان و تهیه‌کننده مستند «بچه دزد» می‌گوید ساخت این مستند حدود ۲ سال طول کشیده، ولی تنها حدود ۲۰ روز فیلمبرداری شده است. علت وقفه‌های طولانی در ساخت اثر هم این بوده که برای این کار پای صحبت افراد مختلفی نشسته و موضوع پس گرفتن داریوش را از مراجع مختلف پیگیری کرده‌اند.

کارگردان و تهیه‌کننده مستند «بچه دزد» درباره سوژه این مستند گفت: در اخبار دیدیم که مادری نیاز به کمک دارد و من چون در حوزه مستند فعالیت داشتم، تصمیم گرفتم با پیگیری این پرونده به کمک این مادر بروم. در طول پیگیری این پرونده با خانواده‌های دیگر که وضعیت مشابه داشتند هم برخورد داشتیم و ولی از جایی که پیگیری این پرونده به جایی نرسید، توانی برای پاسخ دادن به این خانواده‌ها نداریم.

مومن پور در رابطه با رفتار دولت دانمارک با خانواده‌هایی که فرزندشان از آن‌ها جدا شده بیان کرد: خانواده‌هایی که به خاطر مشکلات مختلف از فرزند خود جدا می‌شوند، می‌توانند به صلاحدید کارشناس مربوط که این دستور را داده است، هر چند مدت یک بار، با فرزند خود دیدار داشته باشند ولی اگر در این مدت رفتار مشکوک با آن سیستم از خود داشته باشند، برای همیشه از دیدار با فرزند خود باز می‌مانند. ساخت مستند حدود ۲ سال طول کشید ولی حدود ۲۰ روز فیلمبرداری داشتیم؛ برای این کار پای صحبت افراد مختلفی نشستیم و موضوع پس گرفتن داریوش را از مراجع مختلف پیگیری می‌کردیم؛ به همین منظور، هماهنگی‌ها و دیدار با مسئولین، کار را طولانی کرد.

به دلیل مدت کوتاه اقامت در ایران، نتوانستیم درمان را شروع کنیم

دولت دانمارک بعد از متوجه شدن موضوع، سرپرستی داریوش را از ما گرفت و حضانت او را به یک خانواده دانمارکی سپرد

حمیده سلامتی، مادر کودکی که مستند «بچه دزد» بر اساس داستان زندگی او شکل گرفته، در پاسخ به این پرسش که «چرا داریوش از خانواده اش جدا شد؟» گفت: زمانی که با همسرم ازدواج کردم، چون او در دانمارک ساکن بود، باید با او به این کشور مهاجرت می‌کردیم؛ ما صاحب فرزندی شدیم که در ۱۰ ماهگی فهمیدیم اختلالاتی در راه رفتن، رفتار و صحبت کردن دارد. برای تشخیص بیماری داریوش او را به ایران آوردیم و متوجه شدیم که به بیماری اوتیسم مبتلا است ولی به دلیل مدت کوتاه اقامت در ایران، نتوانستیم درمان را در ایران شروع کنیم.


حمیده سلامتی، مادر داریوش حیدری

سلامتی ادامه داد: به دانمارک رفتیم و مدارک پزشکی را به پزشکان دانمارکی ارائه کردیم؛ دولت دانمارک بعد از متوجه شدن موضوع، سرپرستی داریوش را از ما گرفت و حضانت او را به یک خانواده دانمارکی سپرد. در دنیا افراد زیادی مانند داریوش هستند که دولت‌ها حضانت آنها را به خانواده‌های دیگر می‌سپارند و آنها از خانواده‌های خود دور می‌شوند اما مسئولین کشورها احتمالا به دلیل تداخلی که این پرونده‌ها با منافع ملی و روابط کشورهای مختلف با هم دارد، از پیگیری این پرونده‌ها صرف نظر می‌کنند و آن‌ها را نادیده می‌گیرند.

عادی سازی کودک‌ربایی در کشورهای غربی

او افزود: ربودن کودکان مهاجرین توسط کشورهای غربی امری عادی و طبیعی است که به دلایل مختلف از جمله بیماری در حال انجام است که این موضوع توسط خانم مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک در سال ۲۰۲۰ به صورت علنی مطرح شده است.

به گفته حمیده سلامتی، مادر کودک ربوده شده توسط دولت دانمارک، طبق اعلام روزنامه‌های این کشور، تقریباً سالی ۳۰ الی ۴۰ هزار کودک از خانواده‌های خود به دلیل سخت‌گیری دولت‌های غربی در احراز صلاحیت والدین در نگهداری کودکان، جدا می‌شوند.

۹۷ درصد از کودکان ربوده شده به نادرستی و ناحق از خانواده‌ها گرفته می‌شوند و از هر ۵ کودکی که از خانواده خود جدا می‌شوند، ۴ کودک مهاجر هستند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول