اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

پیش‌بینی ایجاد 30 هزار شرکت دانش‌بنیان در برنامه هفتم توسعه

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در برنامه هفتم پیش‌بینی کرده‌ایم ۳۰ هزار شرکت دانش‌بنیان شکل بگیرد، همچنین در کمیسیون آموزش زنجیره تامین آموزش رتبه‌بندی معلمان، مالیات اساتید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم.

پیش‌بینی ایجاد 30 هزار شرکت دانش‌بنیان در برنامه هفتم توسعه

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، علیرضا منادی سفیدان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در آیین گرامیداشت سی‌ودومین سال تأسیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی به بحث مهارت‌محوری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: مهارت درواقع پروژه دانشگاه علمی کاربردی است و آدم‌های مهمی تحویل جامعه می‌دهد. 

وی افزود: ما در نظام دانشگاه‌ها و آموزش عالی‌ دانشجویانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند و می‌خواهند وارد بازار کار شوند، به مهارت نیاز دارند. هر مهارتی مهم است و بستگی به شانس آن دانشجو دارد که در کنار کدام استاد و با چه‌ انگیزه‌هایی، مشاغلی و ابزار و تجهیزاتی آموزش دیده است. 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ایجاد دانشگاه علمی کاربردی، کار بسیار خوبی بوده و ورودی‌های امسال چیزی حدود ۱۰۳ هزار دانشجو است و این خبر بسیار خوبی است و امیدواریم دانشگاه روز به روز رونق پیدا کند. 

منادی به برنامه‌های پنج‌ساله هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در این برنامه دو نکته را مدنظر قرار داده‌ایم که در طول برنامه،باید ۳۰ درصد آموزش عالی و ۵۰ درصد رویکردهای آموزش و پرورش مهارت محور باشند و رشد اقتصادی نیز در این برنامه ۸ درصد است. 

وی اضافه کرد: یک سوم رشد اقتصادی از محل بهره‌وری تامین می‌شود و یکی از مسائلی که منجر به بهره‌وری می‌شود، بحث مهارت است. باید تلاش کنیم در جامعه بیکاری کمتری داشته باشیم و حاکمیت باید افرادی که بیکار هستند و مهارت ندارند را شناسایی کند. 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مهارت جزء فرهنگ ما است و هر کشوری که مهارت داشته باشد قطعاً موفق است. ما در خانواده‌هایمان مهارت را به عنوان یک فرهنگ داریم، به طوری که مادران از کودکی به دختران‌شان مهارت خیاطی، خانه‌داری و همسرداری را یاد می‌دهند تا در آینده و بتوانند خانواده‌ای تشکیل دهند و برعکس پدرها نیز مهارت‌هایی به پسران فرا می‌دهند، بنابراین تلاش و کار با مهارت رونق بیشتری خواهد داشت. 

منادی سفیدان به موضوع دانش‌بنیان و کاربنیان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۸۹ در مجلس هشتم قانونی تدوین کردیم که یک استاد دانشگاه برخلاف قوانین عادی حاکمیت بتواند عضو هیات موسس شرکت شود و این موضوع باعث شد تا دانشگاه‌ها با صنعت گره بخورند و امروز ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان داریم که سال گذشته این شرکت‌ها ۴۰۰ هزار  میلیارد تومان گردش مالی داشته‌اند. یعنی اقتصاد دانش‌بنیان در کشور ما شکل گرفته است. 

وی افزود: در این مجلس، دوباره قانون جهش تولید دانش‌بنیان مجدداً با ۲۰ ماده نوشته شد و همه موانع گمرکی، بیمه‌ای، بیمه‌ای، بورسی و مالیاتی را از سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان برداشتیم تا این دانشمندان به خوبی در کشور کار کنند. 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: در دانشگاه صنعتی شریف در ۲۵۰ هکتار زمین در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰  شرکت دانش‌بنیان با حدود ۲۵۰ هزار اشتغال وجود دارد که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان فروش دارند. 

منادی سفیدان در ادامه گفت: در برنامه هفتم پیش‌بینی کرده‌ایم ۳۰ هزار شرکت دانش‌بنیان شکل بگیرد. در کمیسیون آموزش بجز زنجیره تامین آموزش رتبه‌بندی معلمان، مالیات اساتید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول