اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

سیاوشی: وحدت مستضعفین در دفاع از فلسطین یک خودآگاهی تاریخی است

یک استاد جامعه‌شناسی گفت: احساس من این است یک خودآگاهی بین مستضعفان عالم نسبت به تحولات جهانی درحال شکل‌گیری است که قلب تپنده آن غرب آسیا و سرزمین موعود است.

سیاوشی: وحدت مستضعفین در دفاع از فلسطین یک خودآگاهی تاریخی است

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، از ابتدای انقلاب اسلامی، کلیدواژه وحدت بارها توسط امامین آن مورد تأکید قرار گرفته است و عامل پیروزی و اقتدار ملل اسلامی این وحدت بین مسلمانان معرفی شده است. درباره اهمیت آن و معرفی دشمنان وحدت با مهدی سیاوشی؛ استاد جامعه‌شناسی گفت‌وگویی داشتیم.

وحدتِ ضدوحدت‌ها

سیاوشی گفت: یکی از موضوعات مهم، هم‌جهتی مخالفان وحدت در یک‌جبهه است، به تعبیری ما شاهد آن هستیم که گروه‌های دینی و عقیدتیِ ضدوحدت با طیف سیاسی ضدوحدت باهم به یک ائتلاف رسیدند تا در برابر این مؤلفه اساسی گفتمان انقلاب اسلامی بایستند. در وجه سیاسی صهیونیسم بین‌المللی که در رأس آن رژیم صهیونیستی و اعوان و انصار او نظیر آمریکا و انگلستان قرار دارند با نیروهای عقیدتی و فرهنگی ضدوحدت که در متن و بطن جامعه سرازیر هستند به یک اتحادی رسیده و در قبال انسجام مسلمین و برهم زدن وحدت آن‌ها یک سیاست را پیش می‌گیرند.

کتابی که باید مطالعه شود

وی افزود: این جریانات ضدوحدت هم بین شیعیان و هم بین اهل‌سنت حضور دارند و زمینه‌های انحراف را از سال‌ها قبل پیگیری کردند، در جامعه اهل‌سنت وهابیت است و در جامعه شیعه بهائیت. آن نیروی بیگانه در جهان اسلام پس از فروپاشی دولت عثمانی و در ایران پس از به قدرت رسیدن صفویه دست به کار شدند تا با ایجاد شکاف و تفرقه بین بدنه اجتماعی کار خود را پیگیر شوند. کتاب «صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد» که رهبری هم از آن تعریف کرده است، اثر معتبر و البته مهمی است که به خوبی نشان می‌دهد نحله‌های انحرافی و اهل‌تفرقه چگونه با یک اتحاد و هدف واحد با جریان استعمار همراه می‌شوند و فروپاشی یک امپراطوری را ایجاد می‌کنند.

او اشاره کرد: جریانات ضدوحدت و تفرقه‌انداز در طول تاریخ قاجار به شدت خود را بسط و گسترش دادند و چیزی که نتیجه بروز و ظهور این بلیه بود؛ پا گذاشتن استعمار به ایران است. در نگاه من، نیروهای عقیدتی و دینی ضدوحدت جاده‌صاف استعمار و نیروهای بیگانه در جوامع اسلامی هستند و هرگاه در کشوری مسلمان تفرقه حاکم شد، فضا برای استعمارگران و سلطه‌طلبان باز شد. انقلاب اسلامی سعی کرد از ظرفیت قومی و مذهبی حاضر در ایران استفاده کند و آن را برای پیشبرد ارتقای کشور به کار گیرد. ما در طول این‌سال‌ها شاهد نوعی رفت و برگشت و تعامل بین دولت و ملت ایران هستیم. جمهوری اسلامی برعکس کشورهای غربی ظرفیت‌های قومی و دینی را کنار نزد و سعی کرد از آن‌ها استفاده کند.

وحدت مستضعفین در دفاع از فلسطین یک خودآگاهی تاریخی است

سیاوشی در مورد اهمیت وحدت اسلامی در قبال فلسطین گفت: امروزه جهان بین‌الملل در آستانه یک تحول و تغییر بزرگ است. در طوب سالیان دراز عده‌ای کشور برای تأمین منافع خود پا روی منافع دیگر کشورها از جمله مردم مسلمان، مردم آفریقا و آمریکای جنوبی گذاشتند. احساس من این است یک خودآگاهی بین مستضعفان عالم نسبت به تحولات جهانی درحال شکل‌گیری است که قلب تپنده آن غرب آسیا و سرزمین موعود است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول