اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

فارس من| خداحافظی با اساتید حق‌التحریر به بهانه اشتغال جوانان؟!

برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی در این سامانه خواستار پیگیری «جایگزینی اساتید دانشگاه با دستیاران آموزشی» شدند، خبرگزاری فارس این موضوع را از مسؤولان پیگیری کرده است.

فارس من| خداحافظی با اساتید حق‌التحریر به بهانه اشتغال جوانان؟!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی در این سامانه خواستار«انتقاد به جایگزینی اساتید دانشگاه به دستیاران آموزشی» شدند.

این کاربران در پویش خود آورده‌اند: 
«آقای طهرانچی ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی ما دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی براساس تبلیغات آن دانشگاه «رویای خود را آزاد انتخاب کردیم» حال پس از گذراندن چندین واحد به یکباره آن مقام تصمیم گرفته‌اید از دانشجویان دانشگاه برای تدریس در مقطع ثبت‌نامی ما استفاده کنید و اسم آن راه هم «دستیاری آموزشی »گذاشته‌اید. آیا حق ما استفاده از دانش اساتید نبوده است؟ آیا از جامعه هدف سوال کردید که به این مهم راضی هستند؟ آیا به تعداد کافی دستیار در سامانه آموزشیار برای تدریس ثبت‌نام شده بود و این طرح را اجرایی کردید؟ آیا با توجه به کارورز بودن مدرسین پرداخت شهریه متغیر حذف و رایگان شده است؟
اکنون که تا آغاز سال تحصیلی زمان اندکی باقی است هنوز بسیاری از دروس فاقد استاد هستند! بلاتکلیفی آموزشی در دانشگاه و گروه آموزشی را چگونه توجیه می کنید!؟ آیا دستیاران شما پس از فارغ التحصیلی قطع رابطه می‌کنند و باز دستیاران جدید جایگزین می‌شوند؟ آیا می‌شود دانشگاه کل نیروی انسانی را هر دو سال یک بار عوض کند؟!
آیا مدیران گروه و برنامه‌ریزان برای برنامه‌ریزی نیاز به ثبات نسبی اساتید ندارند؟ چگونه مدیران دانشگاه با شرایط دائم در حال تغییر به اساتید بی‌تجربه اعتماد کنند؟ ما امضاءکنندگان ذیل با توجه به موارد مطروحه خواستار ۱- لغو دستور فوق ۲- برگشت اساتید بصورت فوری ۳- تعیین تکلیف واحدهای ارائه شده هستیم.»

سردبیر این پویش سامانه فارس من در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: اساتید که در دانشگاه همدان بودند را اخراج کردند و اعلام کردند که از دانشجویان دکتری استفاده کنند، الان از سال تحصیلی بازه زمانی می‌گذرد و متاسفانه ما استادی نداریم.

* چرا مسؤولان نسبت به این موضوع پیگیری نمی‌کنند؟

وی افزود: پیگیری‌های لازم را در دانشگاه انجام داده‌ایم اما متاسفانه مسؤولین دانشگاه بابت این موضوع پاسخ درستی به ما ندادند. هفته گذشته  حذف و اضافه را قرار دادند که برای یک بازه زمانی موقتی اساتید خود را برگردادند، من تماس گرفتم با دانشگاه برای یکی از کلاس‌ها اما هیچ کلاسی برای آن تعریف نشده بود، زمانی که من پیگیری کرده‌ام به من اعلام کردند که دانشگاه پشیمان شده که این استاد را برگرداند و باید یک دانشجو دکتری این درس را بدهد.

سردبیر این پویش خاطرنشان کرد: بنده ترم اول مبلغی بالغ بر یک میلیون ۹۰۰ هزار تومان پرداخت کردم الان که ترم ۵ دانشگاه هستم و هزینه شهریه‌اش
۶ میلیون تومان حقیقتا این مبلغ را بنده نمی‌دهم که دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در این دانشگاه کارآموزی کند.

وی ادامه داد: بابت استادی شهریه را پرداخت می‌کنم که از ایشان درس یاد بگیرم، اما دانشجویان دکتری نه تجربه‌ی کافی دارند نه می‌توانند به خوبی یک استاد برجسته آموزش دهند؛ ما در شهرستان اصلا دانشجو دکتری انقدر نداریم که بخواهند جای اساتید را بگیرند.

* استفاده از دانشجویان که تجربه کافی دارند

سردبیر پویش گفت: دانشجوی دکتری تربیتی در دانشگاه شخصیت درس می‌دهد، دانشجوی مردی که شخصیت را آموزش باید دهد در دانشگاه از ابتدا نمی‌داند که این موضوع چیست؟ من به عنوان یک دانشجو ازشان سوال می‌پرسم جواب قانع‌کننده‌ای به من نمی‌دهد، دانشجویی که تربیتی خوانده چگونه می‌تواند بیولوژیک تدریس کند؟

وی گفت: من چند بار شخصاً از دانشگاه‌ پیگیری کردم اما هیچ مسؤولی در دانشگاه جواب درست و قانع کننده‌ای به ما نداده است؛ از مسؤولان خواهشمندیم این موضوع را پیگیری کنند.

در این باره با چند استاد به گفت‌و‌گو پرداختیم: 

* اشتغال حق جوانان این مرز بوم است

یکی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بنده بیش از سی سال در دانشگاه آزاد تدریس می‌کنم، معتقدم جوانان این مرز و بوم نیز باید اشتغال داشته باشند اما شما به یکباره تمام نیروهای حق التدریس را کنار می‌زنید و به جای آن‌ها از نیروهای کم تجربه و بی‌تجربه استفاده می‌کنید؟

* این طرح کم لطفی به حق‌التدریس‌ها است

وی افزود: این روند  باید با شیب ملایم دنبال می‌شد، در مورد حق التدریس‌ها این نکته را شما در نظر بگیرید که حق‌التدریس‌ها هنوز از ترم قبل حق.قی را دریافت نکرده‌اند و طی این سال‌ها با تمام وجودشان در خدمت دانشگاه بودند نباید این قدر در حق اساتید کم لطفی کرد. بسیاری از اساتید دانشگاهی با این موضوع  ناراضی هستند، دانشگاه آزاد اسلامی با اساتید حق‌التدریس خداحافظی کرد حداقل پول چندین ترم گذشته که هنوز پرداخت نشده هم تسویه می‌کرد.

یکی دیگر از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره طرح دستیار آموزشی گفت: در ابتدا اینکه با ۱۶ ساعت دوره آموزشی، آیا یک دانشجو حداقل توانایی برای تدریس را به دست می‌آورد؟ اگر حق التدریس‌ها سواد لازم و توانایی کافی نداشتند پس این ۳۰ یا ۴۰ سال کلاس‌ها این دانشگاه که شما الان ریاستش را برعهده داری چگونه اداره می‌شوند؟

* چرا مسؤولان دانشگاه آزاد به صورت چکشی رفتار کردند 

وی افزود: افرادی که کار تدریس را انجام می‌دادند و در آخر چگونه به یک باره و به صورت یک جانبه شما تصمیم گرفتید که به صورت چکشی همه افراد حق التدریس را خونه نشین کنید.

موضوع را از چند دانشجو هم پیگیری کردیم:

* با این طرح نباید از اساتید برجسته و تحصیل کرده خداحافظی کرد

محدثه شریفی دانشجوی یکی از دانشگاه‌های آزاد اسلامی گفت:‌ بنده دانشجوی یکی از دانشگاه‌های شهرستان هستم که از این رویکرد و عملکرد ناراضی هستم؛ چرا ما باید از اساتید برجسته و خوبی که داریم استفاده نکنیم و از دانشجویان دکتری استفاده کنیم که نمی تواند با دانشجویان دیگر ارتباط برقرار کند آیا این درسته است؟ باطرح دستیار آموزشی نباید با اساتید برجسته خداحافطی کرد بلکه باید از تجارب آنها استفاده کرد.

با طرح دستیار آموزشی نباید با اساتید برجسته خداحافطی کرد بلکه باید از تجارب آنها استفاده کرد

* چگونه دانشجو با ۱۶ ساعت مدرس می‌شود؟

یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: ما شهریه را پرداخت می‌کنیم تا از نظر علمی اساتیدی را بیاورند
که به ما کمک کنند. نه دانشجویان که تنها با ۱۶ ساعت شدند استاد دانشگاه؟باید این موضوع را به
صورت جدی پیگیری شود.

این موضوع را از محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جواد محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران هم پیگیری کردیم:

* برای طرح دستیار آموزشی ۴۰ هزار نفر متقاضی شدند

محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره دستیار آموزشی گفت: طرح ویژ‌ه‌ای را تحت عنوان هیأت علمی وابسته و دستیار آموزشی برای جذب اعضای هیأت علمی مطرح کردیم که ۴۰ هزار نفر متقاضی شدند و از این بین ۲۰ هزار نفر انتخاب شدند، این ۲۰ هزار نفر در دوره پایه کارشناسی تدریس می‌کنند و روند انتخاب آنها همچنان ادامه دارد.

* پس از گذراندن ۱۶ ساعت از دوره آموزشی مدرک دستیار آموزشی از دانشگاه آزاد دریافت می‌کنند

وی افزود: این افراد بخشی از شهریه تحصیل خود را در مقطع دکتری را می‌توانند به این شکل پرداخت کنند، دستیاران آموزشی توسط اساتید پشتیبانی می‌شوند و پس از گذراندن ۱۶ ساعت از دوره آموزشی مدرک دستیار آموزشی از دانشگاه آزاد دریافت می‌کنند ما با اساتید حق التدریس خداحافظی کرده‌ایم، جذب ۶ هزار عضو هیأت علمی وابسته را نیز در دستور کار داریم که در حال جذب و روند جذب آنها در هفته دوم مهر ماه پایان می‌رسد و تا به الان نزدیک به ۱۳ هزار نفر متقاضی عضو هیأت علمی در دانشگاه آزاد شدند که هیأت‌های اجرایی جذب در حال مصاحبه از آنها هستند.

طهرانچی گفت: در این بین داشتن مدرک دکتری و تجربه‌های علمی بخشی از ملاک‌های دانشگاه آزاد محسوب می‌شود و افراد پس از تائید صلاحیت علمی و عمومی جذب دانشگاه آزاد می‌شوند.

* برای جذب اعضای هیأت علمی اولویت با افرادی که توان علمی و تجربه خوبی دارند 

وی در ادامه افزود: اولویت با افرادی که توان علمی و تجربه خوبی دارند، است، تفاوت دانشگاه دولتی با دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه آزاد دانشجویان به دنبال تجربه هستند، بنابراین در مصاحبه‌ها تجربه افراد و میزان دانش توانایی علمی اساتید دانشگاه‌ها را محاسبه می‌کنند.

* طرح دستیار آموزشی کمک به توان‌افزایی دانشجویان در حوزه تخصصی‌شان

جواد محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران هم گفت: این طرح می‌تواند به توان‌افزایی دانشجویان در حوزه تخصصی‌شان کمک کند و از طرف دیگر زمینه را برای بروز استعدادهای این دانشجویان فراهم کند؛ همچنین می‌تواند یک جریان علمی جدیدی در کشور ایجاد کند که دراین بین استعدادیابی از بین این دانشجویان برای آینده دانشگاه‌ها فراهم می‌شود. 

  این طرح می‌تواند به توان‌افزایی دانشجویان در حوزه تخصصی‌شان کمک کند و از طرف دیگر زمینه را برای بروز  استعدادهای این دانشجویان فراهم کند

   * دانشجویان برای تدریس در دانشگاه باید ۴۰ ساعت بگذرانند

  وی افزود: دانشجویان رشته‌های غیرپزشکی دوره دکتری از ترم اول به بعد و رشته‌های پزشکی از ترم دوم به بعد      می‌توانند در فرایند دستیاری آموزشی وارد شوند. دانشجویان دکتری پذیرفته شده در این طرح باید۴ترم در     دانشگاه تدریس کنند که شامل دوره‌ای ۴۰ ساعته می‌شود.
* گذراندن ۲ واحد نظری ویژه مدرسی که معادل ۴۰ ساعت آموزشی است

محمدی گفت: بعد از گذراندن واحدهای نظری و تکمیل دوره کارورزی، به دستیاران آموزشی گواهینامه ویژه دوره مدرسی داده می‌شود؛ همچنین تمام دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد که مشغول گذراندن دوره کارورزی دستیاری آموزشی هستند، در طول دوره، در تمامی موضوعات مرتبط مشمول مقررات، آئین‌نامه‌ها و اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی قرار می‌گیرند، گذراندن ۲ واحد نظری ویژه مدرسی که معادل ۴۰ ساعت آموزشی است با احراز نمره قبولی، تکمیل دوره عملی دستیاران آموزشی به میزان ۲۴ واحد در حداقل ۳ نیمسال است و دریافت معدل کل بالای متوسط استانی هر گروه آموزشی، از جمله شرایط دریافت گواهینامه ویژه مدرسی محسوب می‌شود.

* دانشجویان می‌توانند بعد از گذراندن ۲۴ واحد به عنوان مربی پایه یک تدریس داشته باشند 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران یادآور شد: بعد از این پروسه این دانشجویان می‌توانند ۲۴ واحد به عنوان مربی پایه یک تدریس داشته باشند و هزینه این تدریس از شهریه‌هایشان کسر می‌شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول