اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

احتمال برکناری رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قوت گرفت

پس از آنکه کنگره آمریکا با تصویب لایحه‌ای موقتا جلوی تعطیلی دولت را گرفت، یک نماینده تندروی جمهوریخواه طرحی را برای برکناری کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان به جریان می‌اندازد.

احتمال برکناری رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قوت گرفت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کوین مک‌کارتی، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا بعد از آنکه کنگره از تعطیلی دولت واشنگتن با تصویب یک بودجه موقت جلوگیری کرد، با تهدید پایان زودهنگام سمتش به دلیل درخواست نماینده هم‌حزبی برای برکناری او مواجه شده است.

مجلس نمایندگان آمریکا شنبه با ۳۳۵ رای موافق در برابر ۹۱ رای مخالف یک لایحه بودجه موقت را که برای ۴۵ روز بودجه سازمان‌های دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور این کشور را تامین می کند به تصویب رسانده و جلوی تعطیلی این دولت را قبل از منقضی شدن بودجه‌اش، گرفت. این بودجه موقت بعدا توسط مجلس سنا که تحت کنترل دموکراتهاست نیز تصویب شده و برای امضا نزد جو بایدن فرستاده شد.

«مت گائتز»، یک نماینده جمهوریخواه تندرو روز یکشنبه به «سی.ان.ان» اعلام کرد، با به جریان انداختن «طرح برکناری» خواستار رای گیری برای کنار گذاشتن مک‌کارتی از ریاست مجلس نمایندگان خواهد شد.

گائتز در مصاحبه‌ای با شبکه «ای.بی.سی» هم گفت: «چنانچه هفته بعد همین روز کوین مک‌کارتی هنوز هم رئیس مجلس نمایندگان آمریکا باقی مانده باشد، دلیلش این خواهد بود که دموکرات‌ها او را نجات داده‌اند. من توقف ناپذیر هستم و به پیگیری این هدف ادامه خواهم داد.»

مک‌کارتی در ماه ژانویه گذشته بعد از یک فرآیند فرسایشی و گذراندن ۱۵ دور رای‌گیری به سمت رئیس مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شد. او در مدت گذشته از ریاستش در این مجلس  با دادن امتیازات متعددی که به افزایش قدرت تندرو‌های جمهوریخواه انجامیده، موافقت کرده است.

یکی از امتیازاتی که او داد این بود که اجازه دهد تنها یک نماینده طرح برکناری او را ارائه کند و به این ترتیب تندروها‌ این قابلیت را یافتند که در هر زمان که بخواهند ریاست مک‌کارتی را تهدید کنند.

بعد از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه لایحه جلوگیری از تعطیلی دولت با یک بودجه موقت را تصویب کرد، جمهوریخواهان محافظه‌کار تندرو شروع به انتقاد از مک‌کارتی کرده و به او را درباره پیروز کردن «تک‌حزبی» در واشنگتن اتهام زدند.

«اندی بیگز»، نماینده جمهوریخواه تندروی مجلس نمایندگان آمریکا در پستی در حسابش در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آیا مک‌کارتی همچنان باید رئیس مجلس نمایندگان باقی بماند؟»

به نوشته رویترز، مک‌کارتی با به رای گذاشتن طرح بودجه‌ای که امکان کسب حمایت دموکرات‌ها را داشت به خوبی به این موضوع واقف بود که بر سر به خطر انداختن سمتش ریسک می‌کند. یکی از مشاوران وی به خبرگزاری رویترز گفت، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بر این باور است که برخی از تندروها برای سرنگون کردن او تحت هر شرایطی تلاش خواهند کرد.

مک‌کارتی روز شنبه در اظهارنظرهایی خطاب به مخالفانش گفت: «به تلاش خود ادامه دهید. می‌دانید اگر من مجبور به ریسک بر سر شغلم در راستای حمایت از مردم آمریکا باشم این کار را خواهم کرد.»

لایحه دوحزبی بودجه اخیر یک روز بعد از آن تصویب شد که بیگز به همراه ۲۰ نماینده جمهوریخواه تندروی دیگر جلوی تصویب لایحه بودجه‌ای حاوی کاهش شدید هزینه‌ها و وضع محدودیت‌ها در بخش‌های مورد حمایتشان شامل مهاجرت و مرز را گرفتند.

با شکست این لایحه، امیدهای جمهوریخواهان برای پیشبرد یک تدبیر محافظه‌کارانه رنگ باخت و راه برای به جریان انداختن یک لایحه دو حزبی که مورد حمایت ۲۰۹ دموکرات و ۱۲۶ جمهوریخواه قرار گرفت هموار شد. ۹۰ جمهوریخواه با لایحه بودجه موقتی که تصویب شد مخالفت کردند.

بعد از این اتفاق، نمایندگان جمهوریخواه تندرو گفتند که این لایحه سیاست‌هایی مورد حمایت دموکرات‌ها از جمله بایدن، چاک شومر، رهبر اکثریت سنا و نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا را حفظ کرد.

هنوز مشخص نیست دموکرات‌ها در صورتی که طرح جمهوریخواهان برای برکنار کردن کوین مک‌کارتی به رای گذاشته شود چه واکنشی به آن نشان خواهند داد.

پایان پیام

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول