اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

آغاز مذاکرات تجاری و اقتصادی بین گلستان و عشق‌آباد

استاندار گلستان از آغاز مذاکرات تعامل تجاری و اقتصادی بین استان گلستان و عشق آباد در ترکمنستان خبر داد.

آغاز مذاکرات تجاری و اقتصادی بین گلستان و عشق‌آباد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، علی محمد زنگانه امشب در حاشیه سفر به ترکمنستان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم توسعه روابط و تعامل با کشورهای منطقه بخصوص کشورهای همسایه است که با توجه به دیپلماسی فعال اقتصادی دولت سیزدهم، سند یادداشت تفاهم با کشور ترکمنستان در حضور رئیس جمهور دو کشور و سفیر ترکمنستان و بنده امضا شد.

استاندار گلستان افزود: به دنبال امضای این سند، هیئت بلندپایه‌ای از استان در کشور ترکمنستان به ویژه استان بالکان حضور یافتند که در آنجا محورهای ذیل سند یادداشت تفاهم بررسی شد.

وی ادامه داد: در این تفاهمنامه مقرر شد که راه‌اندازی کریدور شمال به جنوب، تسهیل صدور روادید بین ایران و ترکمنستان از مرز اینچه برون، بازسازی و احداث جاده جدید اینچه برون به بندر ترکمن باشی، راه‌اندازی بازارچه مشترک در اینچه برون و حسن قلی در دستور کار قرار بگیرد.

زنگانه گفت: همچنین با توجه به جمعیت ۷۰۰ هزار نفری اهالی ترکمن در استان گلستان ایجاد سرکنسولگری ترکمنستان در استان گلستان مورد تقاضا و مد نظر دو طرف قرار گرفت.

استاندار گلستان با اشاره به اینکه تمامی موارد تفاهمنامه و موارد پیشنهادی دیگر در سفر فعلی به کشور ترکمنستان مورد پیگیری و مذاکره قرار خواهد گرفت، بیان کرد: فراهم کردن تهاتر کالا و مبادلات با پول ملی دو کشور، برقراری پروازهای مستقیم با عشق آباد، تسهیل امورات صنعت گردشگری و رفت و آمدهای توریستی از دیگر مسائل ذکر شده در این سفر است.

زنگانه تاکید کرد: موضوعات محیط زیستی و مقابله با ریزگردها و ایجاد کمربند سبز با توجه به وجود صحرای «قره قوم» در مرز ایران و ترکمنستان و بیابان زدایی از دیگر همکاری‌های مشترک مطرح شده در این سند است که در این سفر مورد پیگیری و مذاکره قرار خواهد گرفت.

استاندار گلستان تاکید کرد: صدور خدمات فنی و مهندسی، توسعه اقدامات فرهنگی حول محور شاعر شهیر ترکمن مختومقلی فراغی، گسترش تجارت چمدانی و تردد مسافری از اینچه برون مانند مرز سرخس و باجگیران، افزایش تبادلات کامیونی، تسهیل در روابط گمرکی دو کشور و خدمات‌دهی ۲۴ ساعته در مرز، حذف تعرفه‌های ترانزیتی تا عمق ۳۰ کیلومتر، عادی سازی تردد و افزایش ساعت کاری با توجه به رویه‌های حمل و نقل بین‌المللی مرسوم، برپایی نمایشگاه‌های اقتصادی مشترک با حضور فعالان بخش خصوصی از دیگر محورهای مورد بررسی در این سفر است.

وی گفت: وجود بزرگان و ریش سفیدان قوم ترکمن در این سفر می‌تواند شرایطی را فراهم کند تا با توجه به دیپلماسی فعال اقتصادی دولت سیزدهم تبادلات خود را گسترش دهیم.

پایان پیام/۸۳۰۲۶

 
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول