اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

مسؤولی که با سیل راهی خانه‌ها شد

وقتی به مناطق سیل‌زده روستای کانرود رسیده بودم و پای درد و دل مردم نشستم. مردی چکمه‌های مشکی‌اش را به پا کرده بود و پای حرف‌ها و مشکلات مردم محل نشسته بود و تا جایی که می‌توانست در حل مشکلات محلیان یاری‌شان می‌کرد.

مسؤولی که با سیل راهی خانه‌ها شد

خبرگزاری فارس؛ فاطمه احمدی: به فرموده رهبر معظم انقلاب، نگاه اسلام به زمامداران و مسئولان جامعه، بسیار سخت‌گیرانه است، چنان نیست که قبول مسؤولیت امتیازی ویژه قلمداد شود و مردم از هر سو برای رسیدن به آن بشتابند.

ایشان مسؤولیت در اسلام را امانتی الهی می‌‌دانند و با اشاره به فرمایشات امیرالمؤمنین (ع) در نامه‌ پنجم نهج‌البلاغه خطاب به اشعث‌بن قیس، از کارگزاران حضرت در منطقه آذربایجان، این‌گونه می‌فرمایند: «حکمرانی برای تو طعمه نیست بلکه امانتی بر عهده‌ات است».

برداشت صحیح از مسؤولیت اسلامی این‌چنین است. وقتی انسان نگاه امانت‌دارانه به مسئولیت داشته باشد، ابتدا باید قدرت پذیرش امانت و عمل به تعهدات آن را در خود ببیند و سپس خود را در معرض قبول مسئولیت قرار دهد، رهبری می‌فرمایند: «بعضی‌مان این جوری هستیم- به مجرّد اینکه یک مسندی، یک جایی، یا خالی می‌شود یا ممکن است خالی بشود، فوراً چشم می‌دوزیم که برویم آنجا! خب شما اوّل نگاه کن ببین می‌توانی یا نمی‌توانی»
شاید گاهی به برخی عملکردهای مسؤولان نقد داشته باشیم اما با این همه، هستند مسؤولانی مسؤولیت‌پذیر که برایشان فرقی ندارد چه مسؤولیتی با چه سختی‌هایی بر عهده دارند. هرجا که باشند در هر لباسی که باشند در خدمت به مردمی که نماینده آنان هستند و از جانب آنان انتخاب شده‌اند، دست از پا نمی‌شناسند.

جعفر آقا یکی از همین افراد است. وقتی به مناطق سیل زده روستای کانرود رسیده بودم و پای درد و دل مردم نشستم. مردی چکمه‌های مشکی‌اش را به پا کرده بود و پای حرف‌ها و مشکلات مردم محل نشسته بود و تا جایی که می‌توانست در حل مشکلات محلیان یاری‌شان می‌کرد.

 

جعفر آقا می‌گوید در اثر سیل چند روز پیش، بیش از 20 منزل در روستای کانرود در محلات نزدیک به رودخانه دچار خسارت شده و پنج منزل نیز به طور کامل با تمام وسایل به زیر آب رفته است.

او با لهجه زیبای ترکی‌اش می‌گوید: «2 تا از خانه‌های آسیب دیده را با کمک اهالی و ماشین‌های آتش‌نشانی شستشو دادیم و یک منزل دیگر نیز با حضور نیروهای جدید امروز نظافت خواهند شد، سپس وسایل این پنج منزل را برای قالیشویی می‌فرستیم و اگر به همین روال ادامه پیدا کند تمامی آن پنج خانه مسکونی نظافت خواهد شد و تا چند روز آینده همگی می‌توانند مانند گذشته در منازل خود سکونت داشته باشند».

 

 

جعفر آقا که رئیس شورای محل است، خودش بیل و کلنگ به دست گرفته بود و خانه‌های مردم روستا را از شر آسیب‌های وارده به دلیل طغیان رود و سیل خلاص می‌کرد و وقتی ما را دید با اصرار ما را به سمت خانه‌های آسیب‌دیده و زیر آب رفته برد. جعفر آقای مسؤولیت‌پذیر با صبر و حوصله توضیح می‌داد که سیل چه بر سر مردم روستا آورده و حالا چند خانوار خسارت دیده‌اند.

 

این رئیس شورای مسؤولیت‌پذیر خانه به خانه به مردم محل سرکشی می‌کرد و وقتی گروه‌های امداد و نجات برای توزیع فرش و موکت و پتو به روستا آمده بودند، جعفر آقا آن‌ها را به سمت منازلی هدایت می‌کرد که بیشتر نیاز به کمک داشتند و از آنجایی که مردم روستاهای آستارا اغلب ترک زبان هستند، آقا جعفر با حوصله حرف‌های مردم را با مسؤولان در میان می‌‌‌گذاشت و از مشکلاتشان می‌گفت و درخواست کمک می‌کرد.

از روز نخستی که سیل مردم را درگیر کرد تا کنون، این مسؤولِ مسؤولیت‌پذیر در کنار مردم مانده و یا بیل به دست مسیرهای روستایی را باز می‌کند و یا خانه‌های مردم را تمیز می‌کند و در جستجوی وسایل زندگی است تا باز هم زندگی طبق روال گذشته در کانرود جریان داشته باشد.
پایان پیام/84007

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول