اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

روایت پذیرش داوطلبانی که با معدل زیر 18 در دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهران و شریف قبول می‌شوند

روایت گردش مالی 100 هزار میلیارد تومانی حوزه کسب و کار کنکور این روزها آمارهای جدیدی بیرون می‌دهد که یکی از این آمارها پذیرش داوطلبانی است که با معدل زیر 18 در دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهران و صنعتی شریف قبول می‌شوند.

روایت پذیرش داوطلبانی که با معدل زیر 18 در دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهران و شریف قبول می‌شوند

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ به گفته مسوولان کشور معدل دانش‌آموزان پایه دوازدهم کشور در آزمون‌های نهایی ۱۲ است. تعدادی از پژوهش‌ها حتی نشان می‌دهد که داوطلبانی با معدل زیر ۱۲ هم می‌توانند رتبه زیر ۳ هزار داشته باشند و در هر رشته‌ای که دوست‌داشته دارند، درس بخوانند. یعنی به عبارتی دانش‌آموزان دبیرستانی‌ در سال‌های آخر تحصیل آموزش و پرورش را رها کرده‌ و فقط به تست‌زنی روی آورده‌اند. معدل آزمون نهایی سال دوازدهم برای ۳ سال آخر دبیرستان، حدود ۱۲ است و این نمره شفاف نشان می‌دهد که آزمون‌های آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان اهمیتی ندارد و اولویت اصلی آنها یادگیری روش‌های تست‌زنی است.

زنگ خطر اینجاست که دانش‌آموزان مقطع دبیرستان آموزش و پرورش را رها کرده‌اند و فقط به شیوه‌‌های تست‌زنی روی آوردند. معدل ۱۲ آزمون نهایی سال دوازدهم برای ۳ سال است، یعنی معدل دانش‌آموزها در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ حدود ۱۲ است و این نمره شفاف نشان می‌دهد که آزمون‌های آموزش و پرورش و مطالعه دروس برای دانش‌آموزان اهمیتی ندارد و اولویت اصلی آنها یادگیری روش‌های تست‌زنی برای شرکت در کنکور است.

به گفته مسؤولان گردش مالی حوزه کسب و کار کنکور بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، گردش مالی که قسمت اصلی آن را دهک‌های بالای جامعه پوشش می‌دهند.

جالب است بدانید که در سال ۹۸ ـ ۹۹ حدود ۲۵۰ نفر با  معدل زیر ۱۲ رتبه زیر ۳ هزار را در کنکور کسب کردند و در رشته مورد علاقه شان پذیرش شدند، شاید همین آمار باعث شد که تدبیری برای لحاظ سوابق تحصیلی در کنکور درنظر گرفته شود و مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شود، براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی سنجش داوطلبان کنکور برای ورود به دانشگاه به دو بخش تقسیم می‌شود که یک بخش مربوط به سوابق تحصیلی و یک بخش مربوط به کنکور است. تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در سال ۱۴۰۲ صرفا ۴۰ درصد خواهد بود و در سال ۱۴۰۳ به ۵۰ درصد تاثیر قطعی می‌رسد و در سال ۱۴۰۵ به ۶۰ درصد تاثیر قطعی خواهد رسید. 

به گفته مسؤولان گردش مالی حوزه کسب و کار کنکور بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، گردش مالی که قسمت اصلی آن را دهک‌های بالای جامعه پوشش می‌دهند.

آمار دانشگاه‌های علوم پزشکی هم بیانگر این است که ۲۰ درصد افرادی که با معدل زیر ۱۸ در دانشگاه‌های علوم پزشکی قبول شده‌اند از هفت دهک پایین درآمدی و ۸۰ درصد از دهک‌های بالای درآمدی در کشور هستند

* تفاوت سطح در سوابق تحصیلی دانش‌آموزان

به گزارش فارس، بررسی توزیع قبولی‌های با رتبه زیر ۳ هزار کنکور ۱۳۹۹ که معدل پایین‌تر از ۱۸ (معدل کتبی ـ سوابق تحصیلی) داشتند، نشان می‌دهد که ۷۶ درصد این گروه از پذیرفته‌شدگان از سه دهک بالای درآمد جامعه بوده‌اند که می‌توان دلیلی بر اثر سرمایه‌گذاری خانواده‌های دارای تمکن مالی در مهارت‌های تست‌زنی فرزندان‌شان و پیشی گرفتن این دسته از دانش‌آموزان در امتیاز آزمون تستی به حذف تعداد بیشتری دانش آموز مستعد و دارای سوابق تحصیلی برتر از دسترسی به کرسی‌های ممتاز قلمداد شود.

تعداد و سهم پذیرفته شدگان رتبه زیر ۳ هزار کنکور سال ۱۳۹۹ دارای معدل کتبی زیر ۱۸

براساس این گزارش، ۶۷۶ پذیرفته شده کنکور ۱۳۹۹ با معدا زیر ۱۸ از هفت دهک پایین درآمدی و ۲ هزار و ۸۲ پذیرفته شده از ۳ دهک بالای درآمدی کشور هستند، به عبارتی ۲۴ درصد از این پذیرفته شدگان در هفت دهک پایین درآمدی و ۷۶ درصد از آنها در ۳ دهک بالای درآمدی قراردارند.

دقیق شدن بر این بعد از این اطلاعات بر تمرکز روی رتبه‌های زیر ۱۰۰ که تنگنای رقابت در کنکور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بیشتر نشان می‌دهد نیز حکایت از این دارد که ۸۷ درصد از دانش‌آموزانی که با معدل زیر ۱۷ موفق به اخذ رتبه زیر ۱۰۰ در کنکور سال ۹۹ شده‌اند، عضو خانوار سه دهک بالای درآمدی بوده‌اند.

توزیع سهم معدل‌های پایین از ۱۷ در رتبه‌های زیر ۱۰۰ (فارغ‌التحصیلان سال تحصیلی ۹۹-۹۸)

این اطلاعات و اطلاعات ریزتر مؤید این نکته مبتنی بر اطلاعات پذیرش دانشگاه‌ها و رشته محل‌های خاص، ضرورت افزایش اثر معدل کتبی در فرایند سنجش و پذیرش و لزوم فاصله گرفتن از مهارت‌های بازاری کنکور (تست‌زنی) را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای افزایش عدالت در پذیرش یادآور می‌شود.

قبولی‌های با رتبه زیر ۳ هزار کنکور ۱۳۹۹ با معدل کتبی زیر ۱۸ دانشگاه صنعتی شریف

در کنکور سال ۱۳۹۹ ۶۵ نفر با معدل زیر ۱۸ در دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شدند که از این تعداد ۷ نفر از هفت دهک پایین درآمدی جامعه و ۵۸ نفر از سه دهک بالای درآمدی جامعه بودند. به عبارتی ۱۰ درصد از دهک‌های پاییت درآمدی و ۹۰ درصد از دهک‌های بالای درآمدی بودند.

تعداد و سهم پذیرفته شدگان با رتبه زیر ۳ هزار کنکور ۹۹ دارای معدل کتبی زیر ۱۸ دانشگاه تهران

این روند در دانشگاه تهران هم با کمی اختلاف همین‌گونه است، ۲۱۹ نفر در دانشگاه تهران با معدل زیر ۱۸ قبول شدند که از این تعداد ۲۴ نفر از هفت دهک پایین درآمدی و ۱۸۵ نفر از دهک‌های بالای درآمدی کشور هستند به عبارتی ۱۵ درصد از دهک‌های پایین درآمدی و ۸۵ درصد از دهک‌های بالای درآمدی با معدل زیر ۱۸ در این دانشگاه قبول شده‌اند.

قبولی‌های با رتبه زیر ۳ هزار کنکور ۱۳۹۹؛ کل دانشگاه‌های علوم پزشکی؛ هر سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی

آمار دانشگاه‌های علوم پزشکی هم بیانگر این است که ۲۰ درصد افرادی که با معدل زیر ۱۸ در دانشگاه‌های علوم پزشکی قبول شده‌اند از هفت دهک پایین درآمدی و ۸۰ درصد از دهک‌های بالای درآمدی در کشور هستند.

پایان پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول