اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

آئین نکوداشت عمان سامانی در تهران برگزار می‌شود

پنجمین نشست از سلسله نشست‌های سوختگان، آئین نکوداشت شاعران آئینی امشب در دارالبکاء فاطمةالزهرا(س) با موضوع نکوداشت مرحوم عمان سامانی برگزار می‌شود.

آئین نکوداشت عمان سامانی در تهران برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، پنجمین نشست از سلسله نشست‌های سوختگان، آئین نکوداشت شاعران آئینی امشب در دارالبکاء فاطمةالزهرا(س) با موضوع نکوداشت مرحوم عمان سامانی برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور محمدعلی مجاهدی(پروانه) و با سخنرانی حجج‌اسلام جواد محمدزمانی و سیدعباس موسوی مطلق و شعرخوانی سیدمحمدجواد شرافت، هادی جانفدا و مهدی زنگنه امروز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه از ساعت ۲۰:۳۰ برگزار خواهد شد.

دارالبکاء فاطمةالزهرا(س) در میدان بهارستان، خیابان دیالمه، کوچه موحدی است.

پیش از این در قالب سلسله نشست‌های سوختگان از نیر تبریزی، خوشدل تهرانی، حیدرآقا معجزه تهرانی و ریاضی یزدی تجلیل شده بود.

عمان سامانی چه کسی بود؟

میرزا نوراﷲ بن میرزا عبداﷲ بن عبدالوهاب چهارمحالی اصفهانی ملقب به تاج‌الشعراء مشهور به عمان سامانی از شاعران معروف شهر سامان از توابع شهرستان شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری ایران است. او از شاعران صاحب نام و پرآوازه سال‌های ۱۲۵۸ تا ۱۳۲۲ قمری است. نیاکان او همه از دری سرایان، پارسی گویان و آذری سرایان اعصار خود بوده‌اند. پدرش میرزا عبدلله متخلص به «ذره» مؤلف «جامع الانساب» و جدش میرزا عبدالواهاب سامانی متخلص به «قطره» و عمویش میرزا لطف الله متخلص به «دریا» همگی از شاعران عهد ناصری بوده‌اند.

میرزا نورالله همانند بسیاری از نیاکان خود که در سلک تصوف و عرفان بودند، در حلقه ارادتمندان سعادت‌علیشاه اصفهانی مشهور به طاووس العرفا و جانشین وی ملاسلطان محمّد گنابادی سلطان‌علیشاه از اقطاب سلسله صوفیه نعمت‌اللهیه بود.

علی اکبر دهخدا درباره عمان سامانی می‌نویسد: او از اهالی قریه «سامان» است که آن از قرای چهارمحال خاک بختیاری است. وی در سال ۱۲۶۴ ه.ق متولد شد و در شب سه‌شنبه دوازدهم شوال سال ۱۳۲۲ ه.ق درگذشت و در وادی‌السلام نجف دفن شد. او را دیوانی است به نام «گنجینة الاسرار» که در هند و در ایران به چاپ رسیده‌است». نقل است که جنازه عمان را در مسجد جامع سامان به خاک سپردند و بعدها به نجف اشرف و وادی‌السلام انتقال دادند.

از آثار عمان سامانی می‌توان به گنجینة الاسرار و مخزن الدرّر اشاره کرد. گنجینة الاسرار شاهکار عمان است. حبیب الله فضائلی در وصف گنجینة الاسرار آورده‌است این کتاب به حق کنز اسرار یا چنانچه خود سراینده نامیده گنجینه اسرار است. اسراری از ظهور عشق و جمال، اسراری از راز و نیاز عاشق و جذبه‌های معشوق، اسراری از سیر و سلوک و حالات وجد و شوق، اسراری از سوز و گداز و هجران و وصل در این کتاب آمده است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول