اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

ویژگی خاص دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تخصصی بودن آن‌هاست

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ویژگی خاص دانشکده‌های این دانشگاه، تخصصی بودن آن‌هاست. روند کارما این بود که در کنار دانشکده‌های کلاسیک، دانشکده های مهندسی هوافضا، نفت، پلیمر، مهندسی پزشکی و مهندسی دریا داشته باشیم.

ویژگی خاص دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تخصصی بودن آن‌هاست

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم تکریم و معارفه رئیس این دانشگاه که با حضور محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دو تن از نمایندگان مجلس و مدیران، اساتید، کارکنان دانشگاه برگزار شد، ضمن تشکر از روسای پیشین این دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای سال‌های متوالی رتبه نخست ارتباط با صنعت را داشته است. امسال هم به همت همکاران به این رتبه دست پیدا کردیم. ۲ هدف عمده من برای دانشگاه، نخست ارتقای جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دوم حفظ حرمت و احترام اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه است. حفظ حرمت و انسجام برای پیشرفت دانشگاه ضروری است.

رهایی خاطرنشان کرد: محیط دانشگاه  صنعتی امیرکبیر به لحاظ مساحت زمین، محدود است. در دوره ای که ۹ سال ریاست دانشگاه را بر عهده داشتم، توانستیم مساحت دانشگاه را حدود ۲ برابر افزایش دهیم، نوسازی انجام شد و فضای فیزیکی جدید کاربردی‌‌تر شد. در آن دوره بیش از ۳۰ برنامه‌ آموزشی جدید در دانشگاه تدوین، مصوب و راه‌اندازی شد، هدف از این برنامه‌ها و راه‌ اندازی مجموعه‌های بین‌رشته‌ای جدید بود.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ۶ ماه است که پیگیر طرح جامع مهندسی هستیم. هدف از این طرح شناسایی نیازهای کشور و تدوین آموزش‌های مهندسی بر اساس این نیاز است. در این طرح از حدود ۱۰۰ نفر صنعتگر نظرخواهی انجام داده‌ایم. توسعه تحصیلات تکمیلی در این برنامه مورد نظر است، قرار نیست این رشته‌ها تا ابد وجود داشته باشند، ممکن است فقط برای پنج سال باشد. قصد داریم دانش‌آموختگان بر حسب نیاز تعریف شوند.

وی تصریح کرد: تحقیقات محور اصلی دانشگاه‌های بزرگ کشور از جمله امیرکبیر است. دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه عملکرد خوبی داشته است و امیدوارم در این دوره ارتقا هم پیدا کند. من معتقدم وقت و انرژی دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های این دانشگاه باید صرف کارهای بزرگ شود. نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف مانند نیاز صنعت هوایی به هواپیمای سایز متوسط باید مورد توجه قرار گیرد. اگر برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر و چند دانشگاه دیگر در زمینه شبکه ملی اطلاعات متوقف نشده بود، امروز در جایگاه بهتری قرار داشتیم.

رهایی تاکید کرد: ساخت سیکلوترون (Cyclotron) از جمله دستاوردهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در طرح‌های بزرگ ملی است. جذب هیات علمی یکی از موضوعات مهم امروز دانشگاه است. تعدادی از استادان این دانشگاه در حال بازنشسته شدن هستند. ما باید از بین فارغ‌التحصیلانی که توان علمی بالایی دارند، جذب هیئت علمی داشته باشیم. قصد داریم بیش از 100 نفر اعضای هیئت علمی جدید، جذب کنیم. ارتباط با دانش‌آموختگان، مزایای زیادی در زمینه استفاده از پشتیبانی و ارتقای سطح کیفی آن‌ها برای دانشگاه می‌تواند داشته باشد. مسلم است که اتکای دانشگاه به بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، نادرست است و باید برای درآمدزایی با مشارکت‌های غیر دولتی تلاش کنیم. برخی ساختمان‌های این دانشگاه مانند دانشکده نساجی با درآمدهای صنعتی ساخته شده است.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: فعالیت‌های بین‌المللی یکی دیگر از مواردی است که در این دوره باید مورد توجه قرار گیرد. فعالیت بین‌المللی فقط به معنای پذیرش دانشجو از کشورهای عراق و افغانستان نیست. لازم است برای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی هم در آموزش و هم در پژوهش برنامه داشته باشیم، استادان ما در این زمینه‌ها پتانسیل بسیارخوبی دارند. 

وی گفت: مسائل دانشجویی یکی دیگر از اولویت‌هاست. در دوره قبل، ۱۸ انجمن علمی در دانشگاه فعالیت می‌کردند که افتخارات زیادی برای دانشگاه به ارمغان آوردند، قصد داریم تجدید سازمان برای انجمن‌های علمی داشته باشیم. ارتباط با صنعت یکی از برنامه‌های دانشگاه است که در این راستا، قصد داریم بازدید صنایع را برای دانشجویان تدارک ببینیم.

* تجهیزات آزمایشگاهی یکی از دغدغه‌های جدی مدیران دانشگاهی است

رهایی خاطرنشان کرد: تجهیزات آزمایشگاهی یکی از دغدغه‌های جدی مدیران دانشگاهی است. تاکنون تلاش‌های زیادی برای تجهیز آزمایشگاه‌ها انجام شده و بودجه‌های خوبی از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه دریافت کردیم. تجهیزات هم‌اکنون مستهلک شده و قابل استفاده نیستند. تقاضای عمومی در دانشگاه توجه به این موضوع است. پیشنهاد من طرح این موضوع با شخص رئیس جمهور و برنامه‌ریزی کلان برای حل آن است. 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: برنامه خوبی برای شروع سال تحصیلی تدوین شده است. قصد داریم سطح امید جوانان را ارتقا دهیم. جوانان باید امید داشته باشند که می‌توانند در آینده کشور نقش داشته باشند. کرونا مشکلات زیادی برای آموزش در دانشگاه‌ها ایجاد کرد و هم‌اکنون تجدید سازمان در این زمینه ضروری است. تشکل‌های دانشگاهی و کانون‌های فرهنگی می‌توانند با برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، هنری و ورزشی نقش مهمی در این حوزه داشته باشند. لازم است با امید و حرکت جمعی به سمت آینده حرکت کنیم، دانشگاه محیط علمی است و نیازمند حرکت علمی دسته‌جمعی است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول