اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

نگرانی اتحادیه اروپا از وابستگی به باتری‌های چینی

در گزارشی که به تازگی برای رهبران اتحادیه اروپا تهیه شده، تصریح شده که این اتحادیه تا سال 2030 به همان اندازه که قبل از جنگ اوکراین در حوزه انرژی به روسیه وابسته بود، برای باتری های لیتیومی و سلول های سوختی به چین وابسته می شود.

نگرانی اتحادیه اروپا از وابستگی به باتری‌های چینی

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، وابستگی اروپا به چین موجب نگرانی مقامات این قاره شده و بر اساس سندی که به دست رویترز رسیده، مبنای بحث درباره امنیت اقتصادی اروپا در جریان نشست سران اتحادیه اروپا در گرانادا در اسپانیا در 5 اکتبر همین گزارش خواهد بود.

با توجه به قدرت فزاینده جهانی چین و وزن اقتصادی آن، رهبران کمیسیون اروپا برای کاهش خطر وابستگی بیش از حد اروپا به چین و استفاده از ظرفیت‌های آفریقا و آمریکای لاتین، پیشنهاداتی را مورد بحث قرار خواهند داد.

در این گزارش آمده که به دلیل ماهیت متنوع منابع انرژی تجدیدپذیر مانند خورشید یا باد، اروپا به راه‌هایی برای ذخیره انرژی نیاز دارد تا به هدف خود یعنی مقابله جدی با انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال 2050 برسد.

در گزارش مذکور که توسط ریاست اسپانیایی اتحادیه اروپا تهیه شده، آمده است: «این هدف‌گذاری تقاضای اروپا برای باتری‌های لیتیومی، سلول‌های سوختی و الکترولیزها را افزایش می‌دهد، که انتظار می‌رود در سال‌های آینده بین 10 تا 30 برابر شود. لذا باید منابع تامین این نیاز را متنوع کرد».

بر اساس گزارش کمیسیون اروپا، در سال 2021، سال قبل از حمله روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا بیش از 40 درصد از کل گاز مصرفی، 27 درصد از نفت وارداتی و 46 درصد از زغال سنگ وارداتی را از روسیه دریافت می کرد.

پایان یافتن بخش اعظم خرید انرژی اروپا از روسیه باعث شوک قیمتی در اتحادیه اروپا و افزایش تورم برای مصرف کنندگان شد و بانک مرکزی اروپا را مجبور کرد تا نرخ های بهره را به شدت افزایش دهد تا رشد اقتصادی را مهار کند.

در عین حال وابستگی به چین برای تامین باتری‌های لیتیومی و سلول های سوختی تنها حوزه آسیب پذیر اتحادیه اروپا نیستند.

در این گزارش آمده است: «سناریوی مشابهی ممکن است در فضای فناوری دیجیتال رخ دهد. پیش بینی ها حاکی از آن است که تقاضا برای دستگاه های دیجیتال مانند حسگرها، پهپادها، سرورهای ذخیره داده، تجهیزات ذخیره سازی مختلف و شبکه‌های انتقال داده در این دهه به شدت افزایش خواهد یافت و اتحادیه اروپا در بسیاری از این زمینه ها ضعف های قابل توجهی دارد. تا سال 2030، این وابستگی خارجی می تواند به طور جدی مانع از افزایش بهره وری شود که صنعت و بخش خدمات اروپا را متاثر کرده و می تواند مانع نوسازی ابزار کشاورزی مورد نیاز برای مقابله با تغییرات آب و هوایی شود.»

پایان پیام/

https://www.reuters.com/business/energy/eu-may-become-hooked-china-batteries-it-was-russian-energy-paper-2023-09-17/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول